Gulas unguresc

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
izuk
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 17/03/2010 03:16
Localitate: Timisoara, Romania

Gulas unguresc

Mesajde izuk » 18/03/2010 02:22

Reteta era cu carne de vita , dar mie nu-mi place carnea de vita , asa ca am schimbat-o cu carne de porc.Inca o schimbare ; se folosea faina , eu am inlocuit-o cu amidon alimentar.

Ingrediente:
500 g pulpa de porc, piper, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt topit, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingurita de boia iute , sare, 2 foi de dafin, 1 lingurita de otet, 1 conserva mica de rosii cojite (240 g), 2 ardei iuti, 300 g cartofi, 1 lingurita amidon alimentar, 2 linguri de smantana.

Mod de preparare:
Se spala carnea, se taie bucati potrivite si se pipereaza. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute.
Se pune untul sa se incinga in cratita si se prajesc bucatile de carne .Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga boia, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile cojite, 700 ml de apa fierbinte. Se pune totul la fiert, cam o ora si jumatate, pe foc mic.
Se curata de seminte ardeii iuti si se taie in fasii cam de 1 cm. Se curata cartofii, se taie in cubulete. Dupa o ora de fiert, se baga ardeii iuti in gulas, iar cu 15 minute inainte ca mancarea sa fie gata, se adauga si cartofii.
Se amesteca amidonul cu putina apa si se baga in gulas. Se adauga si smantana.
Se decoreaza cu patrunjel verde tocat.
Fişiere ataşate
gulas unguresc.jpg
gulas unguresc.jpg (27.09 KiB) Vizualizat de 7001 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 18/03/2010 02:24

:buuun: :buuun: :buuun: Arata foarte bine gulasul tau :peace:
Mi-ai facut o pofta :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/03/2010 05:04

=D> gulasul e tare bun :buuun: :hug:

fatduck
Incepator
Mesaje: 52
Membru din: 17/02/2010 01:21
Localitate: Budapesta, Ungaria - in deplasare
Contact:

Mesajde fatduck » 18/03/2010 06:15

secretul gulasului unguresc, pe linga muuuuuulta untura, e paprika. cea mai buna se numeste kulonleges (nu e o marca, e un tip), nu e iute, dar e incredibil de aromata
daca aveti drum prin ungaria sau vedeti pe undeva, luati, ca n-are nicio treaba cu boia care se gaseste pe la noi
www.retete-istete.ro
Distractie in bucatarie!

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2010 07:33

fatduck scrie:secretul gulasului unguresc, pe linga muuuuuulta untura, e paprika. cea mai buna se numeste kulonleges (nu e o marca, e un tip), nu e iute, dar e incredibil de aromata
daca aveti drum prin ungaria sau vedeti pe undeva, luati, ca n-are nicio treaba cu boia care se gaseste pe la noi


Adica ... kulonleges este una din cele 7 tipuri de boia ce produce Ungaria . Pe scara ierarhica aceasta e cea mai tare dintre toate :D

Izuk , ce ai tu acolo arata bine ,dar nu e gulas unguresc (inceputul e promitator, dar din pacate pe parcurs divaga... , si rezultatul final nu e ceea ce sugereaza numele retetei ) :) . Te rog sa nu o iei in nume de rau :flower: mi-am spus si eu parerea doar :)

Cu respect Leila . :flower:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 18/03/2010 08:12

draga izuk, nici eu nu mincam carne de vita, pentru ca nu facea mama, sau nu cumpara, de cind m-am maritat am inceput sa maninc si asta datorita lui barbati-miu, nu exista carne mai buna decit carnea de vita, si eu fac ghulas, snitele, cu legume la cuptor, cu ciuperci , cu masline, ciorbe, supe, sunt cele mai bune si mai sanatoase,poti sa incerci si vitelul sau minzat ca e mai fraged :peace: trebuie sa probezi :D
:flower:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 19/03/2010 12:43

imi place tare mult gulasul ... as manca in fiecare zi :buuun:
fetelor eu imi aduc aminte pe vremea... stiti voi care am mancat niste conserve de gulas :? cred ca nu gresec ,bunnn :roll:
ei de atunci nu am mai gasit nici o reteta care sa aiba acel gust
ma puteti ajuta sti cineva de ce vb
mariana

Avatar utilizator
izuk
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 17/03/2010 03:16
Localitate: Timisoara, Romania

Mesajde izuk » 22/03/2010 01:57

Leila scrie:Izuk , ce ai tu acolo arata bine ,dar nu e gulas unguresc (inceputul e promitator, dar din pacate pe parcurs divaga... , si rezultatul final nu e ceea ce sugereaza numele retetei ) :) . Te rog sa nu o iei in nume de rau :flower: mi-am spus si eu parerea doar :)

Cu respect Leila . :flower:


Nici o suparare. :hug: Eu nu sunt specialista in bucatarit si inca mai am de invatat. Poate imi spui tu unde am gresit.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 23/03/2010 09:17

izuk scrie:
Nici o suparare. :hug: Eu nu sunt specialista in bucatarit si inca mai am de invatat. Poate imi spui tu unde am gresit.


Izuk , la gulas nu folosim unt ( untura de preferat , dar in lipsa merge si uleiul )
La cantitatile amintite de tine ai pus atat boia dulce cat si iute , pe deasupra ai mai pus si 2 ardei iuti ,ori la 500 gr carne si 300 gr cartofi .... :bum: e mult prea mult :?
Otetul nu are ce cauta in gulas sub nici o forma :rusine:
Amidon nici el nu isi gaseste locul in origini :wink:
Smantana se foloseste ... dar nu aici :) se adauga smantana la porkolt (tocanita cum se mai spune prin partile Bh )

:pup: :flower:

Avatar utilizator
izuk
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 17/03/2010 03:16
Localitate: Timisoara, Romania

Mesajde izuk » 24/03/2010 09:28

Da , este adevarat , este cam picant asa.Am facut si fara ardei iute.Uneori am folosit ulei in loc de unt sau am combinat ulei cu unt.Aici am scris reteta asa cum o aveam , in "original".


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori