Gulas fara carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Gulas fara carne

Mesajde inna_tina » 23/01/2014 05:48

Sincer, n-am mai facut gulas pana acum pentru ca la mine in familie, tatal meu il pregateste, bineinteles el face gulas cu carne, dar astazi pentru ca simteam nevoia sa tai carnea de pe lista m-am hotarat sa-l pregatesc si eu, mai ales ca de multe ori l-am vazut cum il facea.

De asemenea, acest gulas este ideal si pentru perioada postului.

Aceasta reteta se face la foc mic, mie mi-au trebuit 2h ca sa o pregatesc, dar a meritat tot timpul...sper sa o incercati pentru ca este dementiala!!! :)

Ingrediente:
-2L apa
-1,5kg cartofi albi
-500g ardei ( rosu si verde/galben)
-2 cepe
-3 tije de sedano/telina
-3 zucchine/1 dovlecel
-2 rosii
-5 morcovi
-2 linguri ulei de masline
-2 linguri ulei de floarea-soarelui
-2 linguri pasta de tomate
-1 foaie de dafin
-frunze de telina
-frunze de patrunjel
-sare
-piper
-boia dulce

Mod de preparare:
Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.

Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de sedano/telina, zucchinele/dovlecelul si cartofii. Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.

Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii.
Cand ceapa, prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea, ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.

Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de sedano/telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca.5 minute.
Cand s-au scurs cele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.

Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.

Cartofii se pun la fiert, separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.
Rosiile se oparasc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.

Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii. Se mai adauga si cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cand cartofii sunt perfect patrunsi.

Inainte de a oprii focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.

Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati.

Pofta buna :flower: :flower:
Fişiere ataşate
p1_2379.jpg
p1_2379.jpg (89.88 KiB) Vizualizat de 10397 ori
p2_8022.jpg
p2_8022.jpg (60.91 KiB) Vizualizat de 10397 ori
p3_5443.jpg
p3_5443.jpg (77.33 KiB) Vizualizat de 10397 ori
p4_3714.jpg
p4_3714.jpg (76.1 KiB) Vizualizat de 10397 ori
p5.jpg
p5.jpg (52.53 KiB) Vizualizat de 10397 ori
p6.jpg
p6.jpg (69.77 KiB) Vizualizat de 10399 ori
p7.jpg
p7.jpg (66.27 KiB) Vizualizat de 10399 ori
p8.jpg
p8.jpg (55.69 KiB) Vizualizat de 10399 ori
p9.jpg
p9.jpg (73.11 KiB) Vizualizat de 10399 ori
p13.jpg
p13.jpg (73.9 KiB) Vizualizat de 10400 ori
p20_5418.jpg
p20_5418.jpg (110.5 KiB) Vizualizat de 10400 ori
p18.jpg
p18.jpg (223.83 KiB) Vizualizat de 10400 ori
p16.jpg
p16.jpg (85.76 KiB) Vizualizat de 10400 ori
p15.jpg
p15.jpg (110.52 KiB) Vizualizat de 10400 ori
p14.jpg
p14.jpg (88.38 KiB) Vizualizat de 10400 ori
p12.jpg
p12.jpg (91.68 KiB) Vizualizat de 10400 ori
Ultima oară modificat 24/01/2014 08:14 de către inna_tina, modificat de 4 ori în total.
Tina Chl

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/01/2014 05:57

Tina,felicitari pentru reteta si mult succes la concurs! =D> :hug: :flower:

Poza nr. 17 este superba... :peace:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 23/01/2014 06:03

    Danieluta scrie:Tina,felicitari pentru reteta si mult succes la concurs! =D> :hug: :flower:

    Poza nr. 17 este superba... :peace:


Multumesc, Dani!!! :hug: :pup: :love:

E taree bun.... reteta aceasta a lui tata ( chiar daca nu e cu carne gulasul meu, pasii au fost ai lui) e dementaial...legumele se simt foarte bine, iar produsul finit e superr si imi place ca doua zii e si mai bun!!



:hug:
Tina Chl

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/01/2014 06:11

inna_tina scrie:Multumesc, Dani!!! :hug: :pup: :love:

E taree bun.... reteta aceasta a lui tata ( chiar daca nu e cu carne gulasul meu, pasii au fost ai lui) e dementaial...legumele se simt foarte bine, iar produsul finit e superr si imi place ca doua zii e si mai bun!!

:hug:


Nu am facut niciodata gulas... :blushing: ,dar am salvat reteta si am sa-l fac ca-mi plac toate ingredientele... :wink:

:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 23/01/2014 06:13

    Danieluta scrie:
    inna_tina scrie:Multumesc, Dani!!! :hug: :pup: :love:

    E taree bun.... reteta aceasta a lui tata ( chiar daca nu e cu carne gulasul meu, pasii au fost ai lui) e dementaial...legumele se simt foarte bine, iar produsul finit e superr si imi place ca doua zii e si mai bun!!

    :hug:


    Nu am facut niciodata gulas... :blushing: ,dar am salvat reteta si am sa-l fac ca-mi plac toate ingredientele... :wink:

    :hug: :hug: :hug:


Sa ti fie de bine si astept pareri!!! :hug: :hug:
Tina Chl

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/01/2014 07:19

Imi place si mie mult, asa fac si eu doar ca nu folosesc doua feluri de ulei....e tare bun gulasul facut fara carne.....pozele sant tare frumoase, apetisante, succes la concurs =D> :hug:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 23/01/2014 07:55

    pupi scrie:Imi place si mie mult, asa fac si eu doar ca nu folosesc doua feluri de ulei....e tare bun gulasul facut fara carne.....pozele sant tare frumoase, apetisante, succes la concurs =D> :hug:


Multumesc!! :hug: :hug:

Tata, foloseste doar ulei de floare-soarelui, dar mie imi place sa-l combin... :)

:hug: :love: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 23/01/2014 08:33

Delicios si apetisant , brava Tina si succes la concurs =D> =D> :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 23/01/2014 08:42

    alejoe scrie:Delicios si apetisant , brava Tina si succes la concurs =D> =D> :master: :master:


Multumesc, draga mea Claudia!!! :hug: :pup: :love:
Tina Chl

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/01/2014 07:25

Tinna bafta!! Imi place mult si o sa fac si eu


mi-a placut tips-ul cu cartofii fierti separat :pup: asa ca il fur :lol:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 31 vizitatori