greseli,erori,mici pacate

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 12/09/2006 12:26

Mamaliga la MO era 1 masura de malai la 3 de apa..dar am descoperit eu ca depinde si de malai.
Se pune in MO 2 min la 800W,se scoate ,se amesteca un pic si se adauga o lingurita de unt.
Iar 2 min la 800W,se scoate,de data asta se amesteca bine(ntre timp s-a tpit si lingurita de unt)
Inca o tura de 2 min/800W-->amestecat
Si ultima data 1 min la 1000W
Eu fac asa pt ca al meu prieten nu mananca mamaliga si eu mananc cu pofta,dar putina si faceam de obicei din fix 2 linguri cu varf de malai ..cam greu sa gasesti tuci pe 2 linguri de malai =))
Ce nu mi-a iesit mie niciodata e sa se rastoarne frumos...bine eu in ultima vreme o lasam direct acolo in castron...Reteta zice s-o lasi in castron 1-2 min si se desprinde singura dar pe mine inca ma depaseste.
Asaaa...si legea cu masurile de apa difera daca e malai grisat sau nu..eu daca vad ca e prea moale o mai pun 1 min la 1000W si iese cum vreau eu :D

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 12/09/2006 01:01

cred ca sunt ruda cu jumatate din voi, ca parca e aceeasi gena bat-o vina... Eu una nu folosesc atatea linguri deodata. Iau una pt. sosul cu rosii si una pt. mancarea "alba", sau una e pt. mancarea cu carne si una pt. vegetariana, dar nu ma agit prea tare daca bag o lingura dintr-o cratita in alta (da eu asta zic ca e defect, ar trebui sa fac si eu ca voi).
Ma ard intotdeauna cand gust mancarea, si apoi sarez prea mult ca nu mai am gust ( da asta nu chiar tot timpul). Nu pot gusta carnea tocata pt. sarmale, mici, chiftele si toate celelalte, pt. ca mi-e f. scarba, asa ca zic un Doamne Ajuta si speram as fie destula sare si piper si ale condimente. nu pot gusta oua crude sau creme cu oua crude ( si asta de cand nici nu stiau astia de gripa aviara, mi-e numai bleaaah).
apoi: incep prea multe de odata de nu am loc pe unde sa ma intind, ard ce e in cuptor daca mai am trei cratite pe foc ca nu mai miros altceva.... si pot continua pana maine. Dar asta nu inseamna ca incep maine de la cap (cu putine imbunatatiri in ce priveste metehnele mele), dar plina de optimism si cu cea mai mare placere. Chiar cred ca asta e hobby-ul meu.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 12/09/2006 08:28

deci adinush,tu zici ca folosesti o parte malai si 3 apa....eu am malai din ala care fierbe in 3 minute ...oricum probez,ca chiar daca nu iese altceva decat o oala de spalat in plus nu poate sa fie ...
roxana..felicitari faci si tu parte din grupul nostru!bine ai venit ! :lol:
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 12/09/2006 09:58

stiam eu ca ma simt ca acasa, dar nu stiam de unde atata familiaritate. Cand aveti de gand sa le aratati la ai vostri ce paralele sunt pe "afara" si ce "minune" au ei acasa, aveti aici un exemplu :D .
Numai ca pe cuvantul meu ca entuziasmul ma ajuta si in ciuda imperfectiunilor mele, cred ca daca faci mancarea cu drag, tot nu poate iesi asa de rea. si daca nu, cui nu-i place sa nu manance :lol: .

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/09/2006 03:11

Asa e Roxana .. noi facem mincare cu drag si speram sa iasa buna.. iar ei ORBITZI de dragostea ce ne-o poarta inghit sarmanii tot ce le punem pe farfurie [mor]

Angi pai cu malaiul ala o sa iti iasa cu siguranta mamaliga.. ar fii oiesit si in cratita .. parol! Mie nu stiu de ce nu mi.a placut ala si imi cumpar unu' de scrie pe el Bramata ( nu stiu ce inseamna ... si nici n.am punga ca l-am transferat in borcan .. dar mai cumpar ca sunt mamaligareasa mare ).

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 12/09/2006 09:17

Crista ,stiu de care malai zici ,dupa parerea mea faina bramata ii malaiul grisat de la noi...
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

gugu
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 13/09/2006 01:58
Localitate: galati

Mesajde gugu » 13/09/2006 02:55

Ioana scrie:eu!!!!! gust din mancare cand e pe foc, in plina fierbere, nu am rabdare sa se raceasca si inevitabil ma ard dupa care nu mai simt nimic o saptamana...


si eu fac la fel problema este k la mine dureaza mai mult pana imi revin deoarece eu nu ma invat minte k dupa 10 min iar gust si o iau de la capat
gugu

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 15/09/2006 07:58

adinush..pupici dulci si mii de multumiri ...mamaliga la MO a iesit f. buna si fara cocoloase!!!ura!!!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/09/2006 01:57

Adinush si/sau Angelique ...am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns cite retete de mamaliga la MO am citit pina acum:
- vasul cu mamaliga se acopera cind il bagi la MO sau il pui asa neacoperit? ( nu sar stropi in cuptor daca nu e acoperit??)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 17/09/2006 03:06

Crista eu am facut si alataieri si aseara (mamaliga pt. mers la pescuit)mamaliguta si nu am pus capac,asa ca poti sa nu pui capac,ca MO nu s-a murdarit
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori