Gratar de porc si marinarea carnii

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Gratar de porc si marinarea carnii

Mesajde pupi » 04/07/2011 10:45

Azi am facut gratar, a fost frumos afara, deci numai bine a cazut. Hotarasem de cateva zile sa ne delectam in week-end cu un gratarel deci am trecut la executarea lui.
Eu de felul meu nu sant o mare mancatoare de carne, daca nu o am , sincer nu- i duc lipsa, dar uneori parca ma apuca ,asa putin , o pofta de ea......acuma a fost una din zilele de pofte :D . Carne grasa de la ceafa , care e tocmai buna la gratar nu am avut asa ca am ales una mai putin grasa si niste pulpe superioare de la un pui de ferma.




7-8 felii de carne de porc( de preferat de la ceafa)
4 pulpe de pui( partea superioara)
300 ml sos de soia
300 ml teriyaki sos
200 ml lapte
6-7 catei de usturoi
3 ardei grasi feliati subtire
1/2 legatura de tarhon
ace de rosmarin tocate
1 lingurita de cimbru uscat
sare
piper macinat




In primul rand ,poza cu sosul teriyaki nu a iesit si sa nu faceti ca domnul din dotare si sa uitai de carne pe gratar sa se arda :wink: :(
Deci, am scos carnea din congelator, am lasat la decongelat doar pana cand am putut ( cu forta) sa desprind bucatile de carne. Am asezat intr-un vas mai adanc , asa congelate cum au fost, am pus deasupra lor , sare, piper, cimbrul, tarhonul ardeiul gras feliat, rosmarinul tocat, usturoiul, am amestecat bine apoi am turnat lichidele plus apa, completare pana sa acopere carnea.
Am mai amestecat putin, am acoperit cu folie si am pus la frigider pentru 24 de ore. . A doua zi ( adica azi) am scos de la rece vasul cu carne, am aruncat baitul de pe carne dar am avujt grija sa pastrez tot ce s-a adunat pe fundul vasului. Am pus intr- cescuta solutia groasa retinuta. Cu asta am mai uns din cand in cand carnea in timp ce era pe gratar.
Carnea preparata in felul asta ramane moale, zemoasa, nu se usuca pe gratar, ea isi trage exact cantitatea de sare si arome de care are nevoie, nu mai trebuie adaugat nimic la coacere/prajiore.
Metoda asta eu o folosesc si la carnurile pe care le pregatesc in cuptor....da rezultate super
Fişiere ataşate
044 gratar.jpg
044 gratar.jpg (87.56 KiB) Vizualizat de 3492 ori
043 gratar.jpg
043 gratar.jpg (88.21 KiB) Vizualizat de 3492 ori
037 gratar.jpg
037 gratar.jpg (77.69 KiB) Vizualizat de 3492 ori
029 gratar.jpg
029 gratar.jpg (87.82 KiB) Vizualizat de 3492 ori
028 gratar.jpg
028 gratar.jpg (91.19 KiB) Vizualizat de 3492 ori
027 gratar.jpg
027 gratar.jpg (96.17 KiB) Vizualizat de 3492 ori
026 gratar.jpg
026 gratar.jpg (84.17 KiB) Vizualizat de 3492 ori
025 gratar.jpg
025 gratar.jpg (93.28 KiB) Vizualizat de 3492 ori
024 gratar.jpg
024 gratar.jpg (68.21 KiB) Vizualizat de 3492 ori
023 gratar.jpg
023 gratar.jpg (99.45 KiB) Vizualizat de 3492 ori
043 gratar.jpg
043 gratar.jpg (88.21 KiB) Vizualizat de 3492 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 04/07/2011 11:11

Arata foarte bine =D> =D> =D> ...pe langa faptul ca este foarte moale carnea, cred ca este si foarte aromata :peace:
Imi place sa gatesc...
Imagine

maria_maria861
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 17/07/2011 12:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde maria_maria861 » 17/07/2011 01:18

Felicitari, arata bine dar putin prea rumenita, dar asta cred ca din cauza baitului care l-ai adaugat cand carnea era pe gratar, multumim pentru reteta baitului .

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 17/07/2011 09:41

maria_maria861 scrie:Felicitari, arata bine dar putin prea rumenita, dar asta cred ca din cauza baitului care l-ai adaugat cand carnea era pe gratar, multumim pentru reteta baitului .


"sa nu faceti ca domnul din dotare si sa uitati de carne pe gratar sa se arda :wink: :(" zise pupi chiar in debutul retetei... :)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/07/2011 11:07

D_dana_a, asta este unul din cele trei feluri de baituri pe care eu folosesc la marinarea carnilor....baza este la fel, schimb putin aromele si daca este carnea macra sau cu grasime mai putina, o impanez....e o reteta usoara si iese foarte frageda carnea facuta la cuptor sau gratar...aromele nu le poti defini, dar le simti :buuun: :buuun: :buuun: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/07/2011 11:12

maria_maria861, asa cum a punctat si Iulia, de la inceput am facut precizarea punctata...sotul e de vina si nu baitul...daca atunci cand pregatesti o carne la gratar ai focul mic, si esti mereu pe faza, intorci carnea la timp ea nu se arde....la el a fost graba si foamea mai mare decat regula grataritului :P ... :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/07/2011 11:13

Iulia, mersi :hug:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori