Garganelli

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Garganelli

Mesajde crista » 13/12/2007 06:57

ingrediente pt pasta:
100 gr faina 00
1 ou
sare

ingrediente sos ( daraici puteti face ce vreti )
ciuperci pleurotus
speck
unt


parmezan


-am facut pasta
-am lasat-o sa se odihneasca sub castron citeva minute ..
-apoi am scos cite o bucata restul statea sub castron incontinuare ca sa nu se usuce
-am intins o foaie cu sucitorul , cit am putut de subtire dar nu chiar transparenta

- se taie patrate de 3*3 cm ( aproximativ :lol: ), daca nu aveti unealta speciala cu multe rotite paralele care taie pasta dintr-o singura miscare in fisii paralele ... tineti sucitorul pe pasta ca pe o linie si cu un cutit ascutit taiati de-a lungul sucitorului ( n-am poza caci imi lipsea a 3 a mina ca sa tin aparatul, sucitorul si cutitul) :D
- fiecare patratel si pune pe betigash si se ruleaza apasind pe fora ... ramin dungutze ...

forma fiind pt gnocchi are batul cam gros ... forma adevarata pt garganelli ( care arata ca o chitara - e alta unealta pt paste - dar cu firele pe de-a latul , chitara le are de-a lungul... are un batz mai delicat ... dar in lipsa de nimic e ff bun si cel pe care il am )


pasta se lasa sa se odihneasca pe hervet de pinza

se opareste in apa clocotita cu sare si un fir de ulei (dc vreti.. e folositor ca sa nu se lipeasca pastele .. )

cind pasta se ridica la suprafata se mai lasa citeva secunde si se scoate ( cu paleta cu gaurele sau chiar se scurge) ... NU SE SPALA

separat se inabuse in putin unt ( 1 lingurita) citeva ciuperci pleurotus spalate si uscate, tocate nu foarte marunt si speck-ul cubulete ...cine vrea poate sa adauge si citeva linguri de smintina dulce ( eu nu..)

pasta fiarta se rastoarna in tigaie peste sos ... impreuna cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele ...

se serveste in farfurie si se presara parmezan sau grana rasa ....
Fişiere ataşate
Immagine 077.jpg
Immagine 077.jpg (55.26 KiB) Vizualizat de 4635 ori
Immagine 075.jpg
Immagine 075.jpg (48.22 KiB) Vizualizat de 4635 ori
Immagine 073.jpg
Immagine 073.jpg (27.68 KiB) Vizualizat de 4635 ori
Immagine 072.jpg
Immagine 072.jpg (27.79 KiB) Vizualizat de 4635 ori
Immagine 071.jpg
Immagine 071.jpg (35.96 KiB) Vizualizat de 4635 ori
Immagine 070.jpg
Immagine 070.jpg (29.21 KiB) Vizualizat de 4635 ori
Immagine 069.jpg
Immagine 069.jpg (51.7 KiB) Vizualizat de 4635 ori
Immagine 068.jpg
unealtya e pt gnocchi dar se pot face ff bine si garganelli ..
Immagine 068.jpg (38.1 KiB) Vizualizat de 4635 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 13/12/2007 07:17

Stiu ca sun ca o nebuna, dar sunt absolut frumosi :buuun: . Cred ca am luat-o pe aratura, atata ma minunez si salivez in fata unor poze ca astea =D> :master:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 13/12/2007 07:24

=D> Cris,ce frumos ti-au iesit garganelli :o ....salivez de numa, numa :buuun: :buuun: ...maine trebuie sa fac si eu paste :x , ca nu se mai poate :x
:pup: :hug:
Mona


Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/12/2007 07:42

Roxi la voi tb sa se gaseasca forma pt gnocchi ... acum ca o vezi mai bine in poza sa te uiti dupa ea la magazine .... e folositoare mai ales pt cine vrea sa manince ceva curat , facut de minuta proprie si sanatos ...

Mona asa e .. arata bine .. si au fost ff buni ...

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 13/12/2007 07:54


Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/12/2007 08:25


Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 13/12/2007 09:14

"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."



Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 13/12/2007 11:31

[quote="crista"]da .. macar esti sigura ca te-ai spalat .. la circiuma nu bag mina in foc pt nenea ala ca nu s-a scarpinat la pantaloni mai inainte :P :P
quote]
mi-aduci aminte de un episod din Seinfeld cand Papi, un bucatar de fel din Toscana, s-a dus la baie, s-a intors fara sa se spele pe maini, Seinfeld l-a vazut si nu a vrut sa mai manance nimic, desi fata cu care era la restaurant la cina era fata lui Papi =)) =))
Nu am prea avut timp sa colind in magazine in ultima perioada, o sa gugalesc putin sa vedem ce si cum. Uite ce fan club paste ai creat, cati dicipoli, ar trebui sa fie f. mandru F de tine, ne-ai convertit pe toate :hug: :master:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 14/12/2007 03:04

Ce bine arata garganelli tai,salivez in fata pc-ului... :buuun: :master:
Sigur am sa-i fac... :wink:
Ultima oară modificat 16/12/2007 05:09 de către Danieluta, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 14/12/2007 08:32

puteai tu sa cumperi "jucarie" si sa nu o pui la lucru?

super arata. =D> =D> =D>

si galbena bine pasta =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori