Friganele

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Friganele

Mesajde nadynady » 14/02/2016 01:14

2 oua
150 -200 ml lapte
1 pliculet zahar vanilinat
zahar pudra
ulei
felii de paine
<br/><br/> Taiem painea felii, nu foarte subtiri.
Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam
Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine, pe rand, se trec prin amestecul de oua si lapte, se scurg si se prajesc pe ambele parti.
Scoatem feliile pe un servetel absorbant pentru a elimina excesul de ulei, apoi le transferam pe un platou si le pudram cu zahar.
Noi le-am servit cu o cana cu lapte si gem de capsuni.
Minunate! Sa aveti pofta!
<br/><br/>
Fişiere ataşate
20160227_091456.jpg
20160227_091456.jpg (56.04 KiB) Vizualizat de 1360 ori
20160227_092012.jpg
20160227_092012.jpg (46.74 KiB) Vizualizat de 1360 ori
20160227_093137.jpg
20160227_093137.jpg (52.34 KiB) Vizualizat de 1360 ori
20160227_093648.jpg
20160227_093648.jpg (59.99 KiB) Vizualizat de 1360 ori
20160227_093623.jpg
20160227_093623.jpg (63.01 KiB) Vizualizat de 1360 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 10/03/2016 06:50

Nu am mai mancat demult! :vis: Foarte bune, imi aduc aminte de cei dragi ai mei si de copilarie! :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 13/03/2016 01:29

Vaaai, Nadia, ce bunatate cu arome si nostalgii de copilarie :vis: :buuun: =D> !
A fost, cred, primul desert pe care am invatat sa-l prepar singura, si-mi amintesc si acum cat eram de incantata de mine insumi si mai ales cat imi placeau de mult!

La noi acasa se faceau cu piine "Intermediara", se ungeau apoi cu magiun pe prune, sau cu marmelada din aceea solida, care se vindea "varsata", din ladite (stiu si acum ca 1 kg costa 5 lei :P ), se presarau cu telemea rasa (sau brinza de burduf, dac-o gaseai) si se dadeau putin la cuptor, sa se topeasca brinza :buuun: :buuun: :buuun:. Suna poate exotic, dar erau delicioase!

Gospodinele, mai ales incepatoare or sa-ti fie sigur recunoscatoare! Si toti ceilalti, ca le-ai adus aminte cat sint de bune lucrurile simple pe care le mincam in copilarie...=D> =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori