French Macaroons

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

eileen
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 13/06/2011 06:44

Mesajde eileen » 13/06/2011 06:53

Fetele, am citit ce ati scris voi pe aici. Si eu sunt obsedata de french macarons si am incercat de nenumarate ori pana mi-au iesit. Secretul consta in:
- oua vechi de 2 zile
- inainte de a le folosi, trebuie ca ouale sa ajunga la temperatura camerei
- sa nu amestecati prea tare albusul in pudra de migdale, ci atat cat sa fie incorporat totul
- sa le lasati in tava cel putin 15 minute, unii zic chiar si o ora
- le tineti in cuptorul incins la 150grade pentru 15 minute

Iata si reteta mea pentru macarons cu ciocolata:
Ingrediente:
225g zahar pudra
20g cacao
125g pudra migdale sau alune de padure
100g albus (cca 3 oua)
25g zahar
Crema:
100g ciocolata amaruie
140ml frisca lichida
20g unt

Mod de pregatire:
Se incalzeste cuptorul la 150 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie.
Se pun zaharul, cacaoa si pudra de migdale in robot si se macina pana rezulta o pudra fina.



Se bat albusurile pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se mai amesteca pana acesta se topeste. Se pun peste ingredientele uscate si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.


Se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.


Se zvanta un pic sa iasa aerul si se lasa 15 minute sa se usuce.


Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor. Se lasa la racit pe hartie.


Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul.
Se lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.
Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.
Fişiere ataşate
DSC_0053.JPG
DSC_0053.JPG (45.88 KiB) Vizualizat de 2225 ori
DSC_0048.JPG
DSC_0048.JPG (61.12 KiB) Vizualizat de 2225 ori
DSC_0044.JPG
DSC_0044.JPG (36.36 KiB) Vizualizat de 2225 ori
DSC_0040.JPG
DSC_0040.JPG (63.29 KiB) Vizualizat de 2225 ori
DSC_0057 copy.jpg
DSC_0057 copy.jpg (64.86 KiB) Vizualizat de 2226 ori
DSC_0045 copy.jpg
DSC_0045 copy.jpg (51.63 KiB) Vizualizat de 2226 ori
DSC_0012 copy.jpg
DSC_0012 copy.jpg (43.33 KiB) Vizualizat de 2226 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/06/2011 07:34

:D faini macarons, imi plac si mie....am o intrebare...pudra de migdale ai facut-o tu ???
intreb asta pentru ca vad pe suprafata lor niste asperitati....in mod normal suprafata trebuie sa fie ca oglinda.....am vazut in magazin aici ( la moara mai exact) un pachetel de 250 gr pudra de migdale costa 14 dolari....m-am gandit sa o pregatesc eu acasa....in cazul in care ai pregatit-o in casa spune-mi ai oparit migdalele si ai luat coaja jos???apoi le-ai macinat si dat prin sita???
daca da , cum e consistenta fainii???/mai grunjoasa sau fina ca o faina???
intreb astea din cauza asperitatilor de pe suprafata( scuze repetitia)....vreau sa le incerc si eu si nu ma indur sa dau asa o suma pe un pumn de faina......mersi :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 13/06/2011 08:58

Eileen foarte faini ti-au iesit macaronii, am incercat si eu reteta asta dar mai degraba o prefer pe cea cu bezeau italiana, parca ies mai rapid.

Felicitari si bine ai venit printre noi! =D> =D> =D>

:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 14/06/2011 02:05

superb!
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/06/2011 10:21

ma impresioneaza prajiturele acestea.....chiar le voi prepara,( acum sunt destule oua :D :D :D ), daca ratez o portie incerc o a doua...chiar m-au incurajat ,,secretele" tale, multumesc
arata de nota zece :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori