French Macaroons

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 06/04/2008 12:28

nu le pot dezlipi sunt moi pe dinauntru...aproape crude si se intind :( :(
offffffffffffffffffffffff.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 06/04/2008 09:27

Meli, asa cum am vorbit latelefon, ridica temeratura la 175 c, lasa 13 minute la cuptor, si daca coca este prea moale adauga putin mai mult pudra de zahar si migdale!

:love: :love:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 06/04/2008 09:27

Mersi mult Simona :flower: :flower: :pup: :pup:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 06/04/2008 09:35

meli draga, incearca la 180 de grade, pt 15 minute, eu asa fac bezelele cu cocos.cand le scoti dincuptor, dezlipestele imediat de pe hartie, nu le lasa, pt ca si atunci se dezlipesc greu, daca le lasi pe hartie.succes :pup: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
bely
Incepator
Mesaje: 207
Membru din: 10/02/2008 08:01
Localitate: Portugalia

Mesajde bely » 06/04/2008 09:41

arata tare bine, si mi-am propus sa fac si eu sambata..dar parca am emotii :? + ca cuptorul meu simplu si cum stiu eu cand e 150*?!

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2008 08:11

Simona, am fost f.f. ocupata incepand de joi seara, de-abia azi am prins timp sa respir, si tot azi cand am intrat am vazut subiectul asta.
Pun acum pozele mele, desi nu stiu ce s-a intamplat si cele de ciocolata nu mi-au iesit deloc, au fost o catastrofa. preferatele mele sunt cele cu nuca, si asta chiar cu riscul de a mi se interzice pe viata sa intru in franta :blushing: . cred ca nucile + coaja de lamaie sunt taaare gustoase. Am pus un strop de colorant rosu organic de coacaze si un strop galben alimentar (stiu, dar nu m-am putut abtine, le voiam colorate :D ), iar deasupra niste levantica alimentara.
Crema-umplutura a fost ganache de ciocolata amestecata cu 2 linguri de gem de caise -pt. cele cu nuca si cu gem de capsuni -pt. cele cu migdale.
cele cu migdale nu au facut "piciorusul"- dantelutza de la margine se cheama picior in engleza, si stiu de ce. le-am copt pe o foaie de silicon pusa pe tava. Nu o sa mai fac asa, dar acum nu am stiut.
le-am tinut la 310 in loc de 305, si desi cuptorul meu e electric si ar trebui sa fie acurat, le-am marit temp la 310 si le-am tinut 13 minute in loc de 12 pt. ca nu erau gata.
La cele de cioco nu stiu ce s-a intamplat, am facut totul la fel ca la celelalte, si ca la tine acasa, si au fost mult prea moi, s-au intins de cand le-am pus pe foaia de hartie de copt.
Meli, nu trebuie sa tii albusurile afara 3 zile ( Ioana nu te supara ca scriu asta, dar am citit si rascitit si eu toate blogurile posibile despre macarons, si cand a plecat Simona in frantza am rugat mult sa manance si sa-mi spuna cum sunt, ma obsedeaza de luni de zile).
Dupa cum ti-a zis Simo, trebuie numai sa fie ouale la temp. camerei. Daca nu ai rabdare, pune-le in apa caldutza cateva minute sa se incalzeasca, asa a facut Simona si a mers excelent.
Iar zaharul e cu amidon si migdalele sau nucile trebuie maruntite ca o pulbere. Noi le-am pus in robotel impreuna cu jumatate din zaharul pudra sa le mai maruntim. Zaharul trebuie pus impreuna cu ele, altfel le faci pasta, unt, dar asa zaharul pudra absoarbe uleiul din ele.
Puteti pune si alte esente dupa plac si daca vreti si un strop de culoare, atunci ies ca cele din poza simonei.
Fişiere ataşate
macarons de ciocolata - esecuri.jpg
macarons de ciocolata - esecuri.jpg (35.42 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons de ciocolata.jpg
macarons de ciocolata.jpg (33.2 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu migdale si cu nuca 4.jpg
macarons cu migdale si cu nuca 4.jpg (28.61 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu migdale si cu nuca 3.jpg
macarons cu migdale si cu nuca 3.jpg (23.82 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu migdale si cu nuca 2.jpg
macarons cu migdale si cu nuca 2.jpg (25.91 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu migdale si levantica.jpg
macarons cu migdale si levantica.jpg (36.75 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu migdale si levantica 2.jpg
macarons cu migdale si levantica 2.jpg (33.68 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu nuca si lamaie 4.jpg
macarons cu nuca si lamaie 4.jpg (22.73 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu nuca si lamaie 3.jpg
macarons cu nuca si lamaie 3.jpg (33.41 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu nuca si lamaie 2.jpg
macarons cu nuca si lamaie 2.jpg (21.06 KiB) Vizualizat de 5101 ori
macarons cu nuca si lamaie.jpg
macarons cu nuca si lamaie.jpg (34.91 KiB) Vizualizat de 5101 ori

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 07/04/2008 08:57

Roxana esecurile tale au iesit mai bine decat primele mele bombe :lol:
azi nu fac ca nu mai am zahar pudra dar maine le incerc iarasi...tot mi-or iesi si mie pana la urma.
Ieri le-am facut cu alune si coaja de lamaie si au iesit super la gust dar cred ca au fost necoapte.
va tin maine la curent cuce imi va iesi.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2008 09:34

meli, sunt sigura ca o sa-ti iasa, numai ai rabdare si nu te grabi, eu cred ca nici nu mai situ ce am facut la ele bine sau rau pt ca le-am copt la 1 noaptea, atunci m-a lovit pasiunea gatitului. pe mine m-a surprins s avad ca tocmai astea care au cacao in compozitie, deci mai multe ingrediente uscate decat celelalte, mi-au iesit mai moi. probabil ca nu am batutu destul albusurile :?: . O sa le mai fac si vad atunci cum sta treaba, dar nu ma omor dupa ele, desi eu sunt innebunita dupa ciocolata.
si altceva, eu de lene le-am facut f. mari, aveam cam 5-6 cm diametru, ele trebuie sa fie mai gingase si elegante la numai 3-4 cm diametru. data viitoare o sa le fac si eu frumoase.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 07/04/2008 10:26

Simona, este superb ce-a putut sa iti iasa din maini. :master: :master: :master: Aceasta reteta este una dintre cele care credeam ca este un secret profesional foarte, dar foarte bine pazit. Ma bucur ca ne-ai dat ocazia sa gustam asa ceva. :hug: :hug: :hug: Multumesc. :love:
Voi astepta si eu, la fel ca Mona, cu greu pana la Pasti sau...dupa Pasti, pentru ca de Pasti ne-am propus sa mergem la parinti, deci vom fi musafiri. :D

nicomaritza
Incepator
Mesaje: 27
Membru din: 14/02/2008 04:27

Mesajde nicomaritza » 07/04/2008 08:47

Simona3 prajiturelele tale arata extraordinar. felicitari si am vazut ca nu sunt nici greu de facut.


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori