French Macaroons

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

French Macaroons

Mesajde Simona3 » 04/04/2008 07:31

OK, pun eu reteta, ca vad ca Roxana nu are timp, o pun aici fara prea multe poze ca sint in aparatul foto.
Am reteta dintr-o carte cumparata in Paris, de la scoala de cofetari a lui Alain Ducasse.
Ingrediente:
110 gr migdale macinate foarte fin, trecute apoi prin sita impreuna cu zaaharul pudra si cacaoa
225 gr zahar pudra
120 gr. albuse de ou (~ 4 albuse)
50 gr. zahar tos
25 gr. cacao pudra neindulcita
optional: 30 picaturi colorant natural rosu

Treci prin sita zaharul pudra cu faina de migdale si cacaoa.
Bati spuma albusele , apoi adaugi 50 gr. zahar tos si mai bati pina se incorporeaza zaharul (~ 3 minute cu mixerul).
Adaugi colorantul in albuse si incorporezi.
Amesteci usor cu o spatula albusele spuma cu amestecul de migdale si zahar pudra.
Pui intr-o punga de patiserie (nu mai stiu cum se numeste ) care are un virf mai maricel.
Incalzesti cuptorul la 150C.
Pe o tava pregatita cu foaie de pergament, pui coca in forma de cercuri de 3 cm diametru.
Pui la cuptor pentru exact 12 minute, nu mai mult, nu mai putin.
Lasi sa se raceasca si le iei usor de pe hirtie.
Faci o crema de ciocolata simpla si le unesti cu putina crema.
O varianta de-a mea: cu nuci in loc de alune, si putina coaja de lamaie si vanilie in compozitie, fara colorant, apoi unite cu putin gem de caise.
O alta varianta: alune in loc de migdale, si le lipesti cu ciocolata (sau nutella), sint fantastice!
Verzi de fistic: o lingura de pasta de fistic in compozitie si lipite cu crema de fistic cu unt, pui putin colorant natural verde si galben in compozitie, sint super bune!!!
Roz de zmeura:cu vanilie simple + colorant roz natural, si lipite cu o crema de zmeura.
Galbene de lamaie: cu coaja de lamaie si colorant natural galben si lipite cu crema de lamaie si unt.
cafe au lait: cu ness in compozitie si lipite cu crema de ness si unt.
O sa mai scriu variante cind am timp.
Poza este cu cele cumparate din Paris, o sa le adaug cind le am pozele cu Roxana si cu mine facind macaroons, acum vreo luna!

Se pot pune intr-un container inchis ermetic si ingheta pina la 3 luni! daca iti mai ramin, ca mie nu mi-au ramas nici una de pe o zi pe alta... :D
Fişiere ataşate
P1130127.JPG
P1130127.JPG (92.75 KiB) Vizualizat de 15745 ori
Ultima oară modificat 04/04/2008 10:11 de către Simona3, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/04/2008 07:35

superbe sunt ... Simo mie imi e frica ca nu vor iesi dantelate ... offfffff .. astept pozele cu voi ca sa prind curaj :lol: ...

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 04/04/2008 07:45

Crista, asa ies si nu trebuie sa faci nimca pentru asta, iti promit, incearca cu jumatate de reteta, si vezi!
Eu iti spun ca cele cu nuca sint preferatele mele, pentru ca ciocolata este foarte predictibila, exact ce te asteti, dar ies foarte bune! :love:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 04/04/2008 07:46

gata Simona eu le fac maine sigur...abia astept sa vad cum imi vor iesi si chiar daca nu vor iesi dantelate tot se vor manca.
Stii cumva si cate bucati ies?
si oare le pot face cu indulcitor?
si am sa le fac u nuci ca migdale nu am :lol:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 04/04/2008 07:56

Meli, ies 70 simple, de 3 cm, daca le unesti 2 cite 2, ies 35.
Ies dantelate sigur!!! Promit!!

NU PUNE INDULCITOR!!! este cea mai nereusita experienta a mea in bucatarie, au iesit ingrozitor, le-am aruncat pe toate (am pus splenda in loc de zahar pudra)!
Da, cu nuci ies nemaipomenite, dar nu este reteta originala, francezii m-ar linsa daca ar sti ce am facut din reteta lor!!
simona

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 04/04/2008 07:58

o am sa pun zahar, asta e am sa le ascund sa nu le vada soata mea sau lui am sa ii fac ceva cu indulcitor :lol: ca sa nu pofteasca la ele.
sincer le-as face si cu migdale dar sunt cam scumpe...daca imi ies bune poate data viitoare ma risc si le fac cu migdale :wink:
Vin maine cu poze :flower:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 04/04/2008 08:03

sant minunate! Simona seamana cumva la gust cu pricomogdalele?

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 04/04/2008 08:32

maine le-as fi facut dar am invitati la cina si le-am promis deja alt desert, dar le fac saptamana viitoare neaparat :)

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 04/04/2008 08:33

Simo, ce frumusete :o . chiar asteptam aceasta reteta, m-au atras culorile si delicatetea lor :) ( am vazut-o la cafenea cand ai pus pozele, superbe ca de obicei :) )
cred ca sunt foarte delicate si fine la gust...ce mai, sunt superbe =D> =D>
le-am salvat , la preferinte si am sa le fac cu siguranta cu ocazia Sarbatorilor Pascale...abia astept :) ...am sa fac si poze :wink:
nici nu stii "ce ma mananca mainile" sa le fac acum...asa de mult imi plac :)
:pup: :hug: :love:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 04/04/2008 09:46

yaya6 scrie:sant minunate! Simona seamana cumva la gust cu pricomogdalele?


Nu au acelasi gust pentru ca pricomigdalele au faina si zahar tos, sint mai dense, se simt ca o prajitura , ca un fursec, mai uscate.
French Macaroons sint foarte delicate, usoare, cu o suprafata crocanta dar cu miezul moale si caramelos, sint foarte aerate din cauza spumei de albus si usoare pentru ca nu au faina care sa le faca grele si uscate. :love:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori