Freezer jam( gem de piersici la masina de paine)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Freezer jam( gem de piersici la masina de paine)

Mesajde pupi » 07/10/2013 09:58

Un alt fel de gem de piersici facut din cantitate mica de fruct si o modalitate foarte la indemana celor care nu vor sa stea la aragaz mai mult.
Gemul pe care am sa il prezint , este una din variantele americane de preparare , o metoda rapida si care nu tine " gospodina" prea mult timp ocupata :P .
Conditia principala este de a avea masina de paine.


1 si jumatate de cana cu fructe decojite, fara samburi si zdrobite cu presa de cartofi sau cu degetele- cana are 250 ml.
1 cana zahar alb( sau amestec de zahar alb si brun)
2 linguri de stafide galbene
vin Chardonay , pentru acoperit stafidele
2-3 cuisoare
1/4 lingurita allspice( eu am pus scortisoara)
masina de paine



Se pun stafidele la inmuiat pentru jumatate de ora cu vinul, doar atat cat sa le acopere.
Se pregateste masina de paine , ne asiguram ca paleta este in pozitia ei.
Spalam si curatam de coaja si samburi piersicile( se pot folosi piersici congelate, capsuni, zmeura, afine etc, etc)
SE zdrobesc cu presa de cartofi sau cu degetele dupa care se scurg de lichid( eventual de apa si suc in cazul in care folositi fructe congelate). Se aseaza in cuva de paine, peste ele se aseaza restul ingredientelor.
Asezam capacul si setam la optiunea gem. Programul masinii este de o ora si 20 de minute. In timpul asta masina amesteca ingredientele, le incalzeste pana la fierbere si in ultimele 10 minute are programul de preracire.
Cand masina a terminat programul, avem grija sa folosim manusa de bucatarie pentru a indeparta cuva fierbinte . Lasam putin sa se racoreasca dupa care scoatem gemul si il trasferam intr-un castron, cutie de plastic, sau un vas care merge la congelator.
In timpul racirii gemul se va mai intari. Se pastreaza la congelator cateva luni de zile, se decongeleaza foarte repede si usor sau se pastreaza cateva zile la frigider pentru consumul imediat.
Modul de preparare explicat este unul foarte rapid iar gemul rezultat este foarte bun. reteta este versatila, in forma expusa se pot prepara gemuri de diferite arome/fructe iar ingredientele folosite pot sa fie la latitudinea voastra.
Important este ca tot amestecul folosit sa nu depaseasca 2 si jumatate pana la 3 cani .
Fişiere ataşate
040_jpg_gem_la_masina_de_paine_2.jpg
040_jpg_gem_la_masina_de_paine_2.jpg (83.08 KiB) Vizualizat de 4396 ori
004_jpg_piersici.jpg
004_jpg_piersici.jpg (50.15 KiB) Vizualizat de 4397 ori
008_jpg_gem_de_piersici_1.jpg
008_jpg_gem_de_piersici_1.jpg (51.55 KiB) Vizualizat de 4397 ori
009_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg
009_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg (43.85 KiB) Vizualizat de 4397 ori
012_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg
012_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg (44.7 KiB) Vizualizat de 4397 ori
014_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg
014_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg (69.9 KiB) Vizualizat de 4397 ori
016_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg
016_jpg_gem_de_piersici_la_masina.jpg (37.96 KiB) Vizualizat de 4397 ori
040_jpg_gem_la_masina_de_paine_1.jpg
040_jpg_gem_la_masina_de_paine_1.jpg (83.08 KiB) Vizualizat de 4397 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/10/2013 01:47

interesanta reteta PUPI esti un geniu in bucatarie :master: :master: =D> =D> :hug:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 07/10/2013 06:02

alejoe scrie:interesanta reteta PUPI esti un geniu in bucatarie :master: :master: =D> =D> :hug:


Subscriu! =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 07/10/2013 10:31

Arata asa de apetisant...tot timpul m-am intrebat cum se face gemul la masina de paine =D> =D> =D> =D> =D>
Felicitari pentru postare ... :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/10/2013 09:51

O idee foarte buna pentru un gem rapid si comod...Cu siguranta am sa pregatesc, mai ales ca am fructe puse la congelator...doar cat sa incerc reteta...la anul, il voi pregati in cantitati mai mari din fiecare fruct care ne place...

Acest gem, poate fi pus si la borcane pentru iarna ? Sau mai trebuie facut ceva cu el ? Este destul de scazut ?

Nu am pregatit niciodata gem la masina de paine si cred ca ar fi cazul...

Tare bun si parfumat trebuie sa fie gemul tau =D> =D> =D>

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/10/2013 10:57

Claudia, multumesc, e un gem foarte usor de preparat si e tare bun, la indemana . Problema cu freezer jam e ca nu poti sa faci in cantitate mai mare. Oricum si in cantitate mica e bine pentru ca se face repede si e tare bun plus ca se poate face din orice fel de fructe zemoase si aromate :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/10/2013 11:13

Dani, mersi, cred ca tu cunosti gemul asta sau cel ptin ai auzit de el. Nu neaparat din piersici....cel mai cunoscut este cel de capsuni :P dar mie imi place asta mai mult....te pup :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/10/2013 11:14

Dana, multumesc , e usor de facut si e bun, la indemana si usor de depozitat :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/10/2013 11:19

Lucia, gemul e super bun, NU se pune la borcane ci in cutii de plastic sau pungi de plastic si se pastreaza la congelator cam pana la 3 luni de zile.
Se dezgheata usor, e mai moale nu ca cel de pus pe iarna in borcane. Asta e gemul americanilor, la indemana, usor de pregatit si fara prea mult timp pierdut in bucatarie. Mie imi place mult. Cum am si eu fructe la congelator uneori mai fac la masina din cele congelate si mancam cu briose de cofetarie( briosele frantuzesti nu muffins-urile la care li se spune briose) E o combinatie foarte buna si sper sa iti placa si tie :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/10/2013 01:38

Mi-am tot propus si eu de cativa ani sa fac gem (la masina de paine) dar am ramas cu ”atat” pentru ca nu s-a materializat nici in clipa de fata planul meu. :( Spre rusinea mea nici nu am incercat macar sa citesc o reteta pana acum (desi cartea care insotea masina are si ceva retete). :blushing: Ma bucur ca ai scris toti timpii de lucru (m-am gandit de fiecare data ca folosind masina de paine ar fi mai putina bataie de cap si asa a ajuns sa fie prima alegere cand ma gandesc la gem). Toate amanuntele pe care le-ai scris Luciei imi sunt si mie utile. Imi place ca se prepara rapid (caut o scuza si spun ca ma incadrez la categoria ”gospodine ocupate” :P ). Masina mea de paine nu mai face paine de mult timp, (de mai mult de un an de zile... de cand framant numai cu mana) asa ca ... o sa faca gem... :)

Nu stiu cum se face dar adesea ai venit cu postarile in intampinarea gandurilor mele. :hug: Multumesc pentru reteta! :hug: :flower: :pup:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori