Fesenjan - tocanita persana cu rodii

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Fesenjan - tocanita persana cu rodii

Mesajde cartederetete.ro » 28/11/2011 01:30

Cineva sa-mi dea peste degete ca desi am zis ca nu particip luna asta cand am scos pieptul de pui din congelator, ma gandeam cum as putea sa-l fac incat sa adaug si fructe uscate.
Sau trimiteti o carte cu self control ca se pare ca nu stiu ce inseamna :P :P
Revenind la reteta,am mancat la soacra mea tocanita aceasta,ea era experta, Eu ,ca de obicei,am adaptat-o putin. Sau mai bine zis,m-am orientat in functie la ce aveam prin casa. Stiti ca la noi e tare frig iarna si nu prea ne vine sa iesim din casa :D
Tocanita se face cu sirop de rodii,dar de unde sa scot eu aici asa ceva? Dar aveam o fasie de rodii uscate (va mai amintiti http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/lavashak-8708/) adusa de sotul meu si m-am gandit oare daca o pun in apa calduta oare nu obtin suc de rodii? Tocmai asta s-a intamplat. Fasia de rosii uscate e cercul care e acoperit cu o fasie de plastic. Original,se face cu nuci,dar cum am avut numai migdale macinate am schimbat putin. Feliile de vinete sunt optionale, de obicei nu se adauga.
Culoarea asta frumoasa este de la rodii(in pahare e sucul) si mi-a adus aminte de tandoori.
Cele trei bilute sunt facute din fasia de rodii:D

Ingrediente:
1 piept de pui
1 ceapa mare,taiata cubulete
50 grame de migdale macinate
1 lingurita curcuma
1 fasie de rodii uscate sau suc de rodii sau concentrat de rodii
sare ,piper
Optional: 2 vinete mici,taiate feliii rotunde


Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.
Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti.
Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii.
Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul. Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez,o cana si jumatate de apa si sofran).
Fişiere ataşate
Fesenjan.jpg
Fesenjan.jpg (79.16 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06339.JPG
DSC06339.JPG (138.06 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06346.JPG
DSC06346.JPG (83.01 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06337.JPG
DSC06337.JPG (60.67 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06336.JPG
DSC06336.JPG (95.84 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06335.JPG
DSC06335.JPG (139.21 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06333.JPG
DSC06333.JPG (142.28 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06331.JPG
DSC06331.JPG (200.57 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06329.JPG
DSC06329.JPG (106.1 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06327.JPG
DSC06327.JPG (118.44 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06326.JPG
DSC06326.JPG (87.53 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06325.JPG
DSC06325.JPG (121.96 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06324.JPG
DSC06324.JPG (67.17 KiB) Vizualizat de 1953 ori
DSC06322.JPG
DSC06322.JPG (83.56 KiB) Vizualizat de 1953 ori
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/11/2011 07:39

Mitinita eu sunt fara cuvinte nu neaparat pentru pui / reteta in sine care mie esonal imi place parca vine din 1001 de nopti dar mai ales pentru orez :buuun: vreau numai o intrebare sa pun : ce fel de orez este ? ce scrie pe cutie/ punga lui ?

imi place ca e cu rodii pe care eu cam le urmaresc in perioada asta caci as vrea o reteta pentru prima zi a anului ... aici se maninca rodii de anul nou. Astea se gasesc si in Ro , se gaseau si pe vremea tineretii mele doar ca nu stiam noi sa le mincam sau sa le gatim..


ai avut o mega idee sa topesti pielea de rodii !! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/11/2011 07:46

Mie imi plac rodiile in combinatie cu carnea de pui...... intreb gasca ce pofte le dau tarcoale sa vad cam pe unde le sant gandurile....poate , poate la o subtila aluzie sa spuna la unison: rodie :P ... :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/11/2011 07:57

=)) =)) din seria baba nu aude dar le potriveste eu citeam gasca in loc de gashca si ma tot intrebam ce reteta de gisca cu rodii vrea Pupi sa faca =)) =)) =))

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/11/2011 08:21

Foarte interesant :peace:

O sa incerc...trebuie sa caut rodii.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 28/11/2011 11:03

mĂŹnunata idee,am sa caut si eu rodii,vreau sa incerc mancarica asta,imi place cum arata ,felictari :hug:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 28/11/2011 01:18

crista scrie:Mitinita eu sunt fara cuvinte nu neaparat pentru pui / reteta in sine care mie esonal imi place parca vine din 1001 de nopti dar mai ales pentru orez :buuun: vreau numai o intrebare sa pun : ce fel de orez este ? ce scrie pe cutie/ punga lui ?

imi place ca e cu rodii pe care eu cam le urmaresc in perioada asta caci as vrea o reteta pentru prima zi a anului ... aici se maninca rodii de anul nou. Astea se gasesc si in Ro , se gaseau si pe vremea tineretii mele doar ca nu stiam noi sa le mincam sau sa le gatim..


ai avut o mega idee sa topesti pielea de rodii !! =D> =D> =D>


crista ,eu am folosit orezul cu bobul lung,cu basmati iese si mai bun :)

uite ce reteta faina am gasit cu rodii http://turmericsaffron.blogspot.com/201 ... polow.html
http://cartederetete.ro

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 28/11/2011 01:20

pupi scrie:Mie imi plac rodiile in combinatie cu carnea de pui...... intreb gasca ce pofte le dau tarcoale sa vad cam pe unde le sant gandurile....poate , poate la o subtila aluzie sa spuna la unison: rodie :P ... :hug:


:P :P :P initial se face cu rata,daca nu -i convinzi cu puiul da-o pe mac mac :hug: :hug:
http://cartederetete.ro

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 28/11/2011 01:23

crista scrie:=)) =)) din seria baba nu aude dar le potriveste eu citeam gasca in loc de gashca si ma tot intrebam ce reteta de gisca cu rodii vrea Pupi sa faca =)) =)) =))


si hop ei eu cu rata :P
http://cartederetete.ro

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 28/11/2011 01:26

lucia_bp scrie:Foarte interesant :peace:

O sa incerc...trebuie sa caut rodii.

:hug: :hug: :hug:


Oare n-ar merge si cu visine :) acuma n-am de unde sa scot visine,dar poate o sa -mi aduc aminte la anul
http://cartederetete.ro


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori