Fenel/fenicul gratinat cu brinza

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/10/2011 10:24

Pupi fa jumatate asa ca in reteta asta sau in fine cu smintina si brinzeturi si jumatate reteta asta a lui Nico cu rosii caci este o bunatate :buuun: .


Se poate face si umplut cu carne tocata sau cu resturi de friptura maruntite .-- Important e sa iti placa gustul, pina la urma .

Am vazut ca tie iti place brinza Brie, poti sa o folosesti cu succes ca se potriveste cu bulbul asta.

cu bulbul fiert ( scurs si mruntit ) se face si un sufleu meserias ( am mincat eu la neamuri) .


Nico n.am mincat niciodata smintina aia imbogatita cu brinza..dar ideea cu 4 brinzeturi e tare misto ... O pun pe lista :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/10/2011 10:39

crista scrie:Nico n.am mincat niciodata smintina aia imbogatita cu brinza..dar ideea cu 4 brinzeturi e tare misto ... O pun pe lista :hug:


Sa o probezi , nu-i rea. Eu am mai mereu in casa...ii place flacaului...si o mai pun pe ici pe colo ...depinde ce fac ...in afara de a condimenta pasta. De exemplu...ieri aveam in frigider putin ramasa si am pus o lingura in risotto cu sofran. :roll:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/10/2011 11:05

Fetelor, am sa incerc...promit si am sa si revin cu siguranta cu impresii :P maine cumpar bulbul :D :hug: :pup:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 20/10/2011 02:55

nicoleta64 scrie:Cris...bun fenicul cu branza si noua ne place. :roll: Ceva asemanator fac si eu. In loc de Crescenza sau Stracchino pun niste smantana cu branzeturi si mozzarella . :buuun:

Imagine


Pupi sa stii ca nici eu nu prea ma omor cu fenicul ,nu-mi place aroma de anason in general.
Eu il mai fac si cu sos de rosii la care poti adauga niste costita afumata si drept sa-ti spun ...nu simt aproape deloc gustul acela specific aromat. :D

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... osii-2931/



nico acum am aflat de smantanica asta,mersi ,am sa ma uit dupa ea,e buna tare la paste,la riso..... :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 20/10/2011 02:57

pupi scrie:Nu stiu de ce m-am ferit de fenicul...poate din cauza ca este cam aromat si ....????. De cate ori il vad in magazin, imi propun sa cumpar un bulb( sant mari de tot, aici la noi) sa fac o supa si il iau in mana dupa care il pun pe raft la locul lui. Oare de ce???
arata super fain la tine in poze..... odata si odata am sa ii dau credit
Chestia cu semintele puse in pamant, nu stiu ce sa spun....poate trebuie o lucrare speciala acolo ( sau trebuie rarit ca si morcovul sau patrunjelul) pentru ca eu am pus anul asta seminte in pamant si nu s-a facut ceapa....am vrut sa pastrez frunzele sa le usuc pentru ceai( am si facut asta de altfel) dar ceapa ...ioc :( ...poate am gresit eu ceva ???
uita ca nici nu m-am uitat sa vad ce lucrare trebuie la fenicul.....
Zileel viitoare am sa ii dau o sansa ca prea bine arata la tine acolo in farfurie :hug:


si eu cand am mancat prima data asa crud cu sare si ulei de masline am strambat din nas,ma gandeam ce vad altii asa bun in el??am am incercat si uite ca acum il prefer altor salate,chiar sa ne zici daca o sa iti placa :hug:

dariamih
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 19/09/2010 04:24

Mesajde dariamih » 22/10/2011 12:03

Excelenta combinatie!

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/10/2011 08:39

Maine( sambata ) e ziua cea mare..... :P la voi e deja sambata, la mine mai dorm o noapte pana ajung si eu sa spun ca in sfarsit e sambata :P ...revin

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 23/10/2011 12:37

pupi scrie:Maine( sambata ) e ziua cea mare..... :P la voi e deja sambata, la mine mai dorm o noapte pana ajung si eu sa spun ca in sfarsit e sambata :P ...revin


Te-am innebunit cu fenelul asta ,la noapte cred ca-l visezi! =))

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 23/10/2011 06:07

Am ajuns sa fac in sfarsit si eu feniculul.

Am avut doi bulbi, i-am pregatit cu cas framantat sarat si cu smantana.
Am vrut sa il tai putin mai subtire decat 1 cm....


Daaaar, a fost foarte foarte bun!


A fost perfect.... ! :hug:

Cred ca o fac mai des reteta asta, caci e ceva deosebit si gustos...
Si ma mai gandeam ca pot sa schimb feniculul si cu alte legume. YUMMMY!
Nu am prea gatit in cuptor in vase/tavi care sa fie acoperite cu folie de aluminiu .

Uitati-l pe micul meu Fanny Cool: ( feni cul)
Fişiere ataşate
22 octopmbrie 2011 007.jpg
22 octopmbrie 2011 007.jpg (68.86 KiB) Vizualizat de 2485 ori
22 octopmbrie 2011 009.jpg
22 octopmbrie 2011 009.jpg (64.06 KiB) Vizualizat de 2485 ori
Laura

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/10/2011 11:50

Ai vazut Laura .. ma bucur ca iti place . =D>

Brinza ta nu a fost prea cremoasa, trebuia sa adaugi mai multa smintina sau lapte gras ca sa se formeze un sos . Data viitoare sa incerci feniculul cu niste smintina si cuburi de brinza Brie ( se gaseste in RO ca se gasea inca de pe vremea mea) , brinza asta se va topi si se va forma impreuna cu smintina sosul asta gros in care se coace feniculul... Evident merge si cu brinza topita dar sa nu pui sare ca brinza topita e sarata de fel.
Alte buruieni care merg gatite in acelasi fel sunt conopida , brocoli, mie imi pace si varza amestecata cu cartofi


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori