Fenel/fenicul gratinat cu brinza

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/10/2011 11:27

iuliajewel scrie:Asa, asa !!! Arta cere sacrificii :wink:

Nu-i vorba ca, cei cu furculita apreciaza mai cu spor, anticipand momentul cheie: cand sucurile gastrice ating apogeul :clipocit:


=)) =)) =))

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 18/10/2011 05:39

mmm ce bun eeee,si crud cu ulei de masline si sare daca nu mai avem timp de bagat la cuptor,arata minunat :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/10/2011 05:51

Nu stiu de ce m-am ferit de fenicul...poate din cauza ca este cam aromat si ....????. De cate ori il vad in magazin, imi propun sa cumpar un bulb( sant mari de tot, aici la noi) sa fac o supa si il iau in mana dupa care il pun pe raft la locul lui. Oare de ce???
arata super fain la tine in poze..... odata si odata am sa ii dau credit
Chestia cu semintele puse in pamant, nu stiu ce sa spun....poate trebuie o lucrare speciala acolo ( sau trebuie rarit ca si morcovul sau patrunjelul) pentru ca eu am pus anul asta seminte in pamant si nu s-a facut ceapa....am vrut sa pastrez frunzele sa le usuc pentru ceai( am si facut asta de altfel) dar ceapa ...ioc :( ...poate am gresit eu ceva ???
uita ca nici nu m-am uitat sa vad ce lucrare trebuie la fenicul.....
Zileel viitoare am sa ii dau o sansa ca prea bine arata la tine acolo in farfurie :hug:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 18/10/2011 06:25

Arata delicios...dar din pacate nici nu stiu ce gust are feniculul.

2 -3 bulbi de fenicul
150 gr brinza Crescenza sau Stracchino *
100 gr mozzarella
2 linguri cu apa , un praf de sare

fenicul...nu am vazut decat intr-un hypermarket...
branza Crescenza... nu am zarit deloc
la fel si Stracchino--- niciodata.
Mozzarella se gaseste, dar nu am in apropiere.


Am ramas cu apa si sarea din toata reteta...Imi fac o gargara sau o baie fierbinte la picioare pt raceala.

:P :P
Laura

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/10/2011 07:24

laughylau scrie:Arata delicios...dar din pacate nici nu stiu ce gust are feniculul.

2 -3 bulbi de fenicul
150 gr brinza Crescenza sau Stracchino *
100 gr mozzarella
2 linguri cu apa , un praf de sare

fenicul...nu am vazut decat intr-un hypermarket...
branza Crescenza... nu am zarit deloc
la fel si Stracchino--- niciodata.
Mozzarella se gaseste, dar nu am in apropiere.


Am ramas cu apa si sarea din toata reteta...Imi fac o gargara sau o baie fierbinte la picioare pt raceala.

:P :P


LAURA =D> =D> =D> =)) =)) =))

Zic sa faci o baie la chicioare ca gargara vad ca faci bine =)) =)) =))

Imi place cum 'combati' : cam cu atata am ramas si eu din reteta - o sa inlocuiesc eventual branzurile, dar feniculul e greu de prins (chiar daca-i pun sare pe coada...)

Feniculul are un gust dulceag, aroma asemenatoare cu a fructelor de chimen cu o usoara intentie de iutzisca verde (cam ca ridichea - vrea sa fie iute dar se razgandeste la jumatatea drumului si ramane asa, razgandita de jumatate :? ) E bun tare, zau! Si auzi de la cineva care nu se are prea bine cu parfumuri puternice - doar arome...

Te poti lamuri chiar maine,: mergi la farmacie si cumperi un ceai de fincen (sunt sigura ca o sa-ti aduca aminte de copilarie indata ce-l mirosi), si-l desfaci: acel miros si aroma il are si bulbul de fenicul. Daca-ti faci si-un ceai indulcit cu miere, iaca o sa dai de gustul aproximativ...Daca iti si imaginezi ca musti dintr-o ridiche/gulioara crocante, o sa ai tabloul perfect :lol:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/10/2011 08:34

Pupi ia sa nu mai ocolesti bulbii cu pricina ... pai se poate ..
Sunt mari si aici adica unul e mai mare decit pumnul meu, dasta mincaram 2 oameni din 2 bulbi si asta ne-a fost toata mincarea :P Fe forum aici mai gasesti retete, eu imi amintesc de cea facuta dE Nicoleta cu sos de rosii o bunatate .



Bulbul este dulceag si parfumat, dar nu e parfumat sa te lesine ci asa cu bun simt. Pe urma cind e deja fiert sau copt isi mai pierde din parfum.

Miroase cum zice Iulia ca ceaiul de colici care se da la bebei =)) =)) / desi ala mai avea si anason si musetel care parfumau si ele in plus ).
bULBUL nu e asa de puternic ca semintele la miros. Si nu tinde deloc spre iute deci este departe de ridiche , chiar la polul opus . Nu prea am cu ce sa il compar ca nu seamana cu nimic cunoscut poate cind e fiert putin cu gulia fiarta care e dulce .


Deci Laura am ris cu lacrimi si te inteleg dar oricum eu cu bulbul meu de care voi va puteti lipsi cu draga inima nu va fac asa de rau cum imi faceti voi cu visinele sau cu porcariile afumate care aici nici in vis nu le pot gasi :badday:


Du-te la supermarket si urmareste bulbii cu pricina ca daca i-a vazut Gabi la Brasov or fi si la Constanta . Iar brinza am scris cu ce se poate inlocui: cu smintina . Iar in lco de Mozarella merge si brinza topita si Galbani si cascaval ras si Brie hai ca atea toate existau in Ro inca de pe vremea mea .

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 19/10/2011 09:33

Am fost azi la hypermarket si am cumparat doi bulbi. Maine il pregatesc cumva....
Cu branza si smantana... daca nu am branzeturile mentionate. :?


:P

O sa dezleg misterul gustului si nu mai sunt nevoita sa fac tratamente babesti pt raceala caci mi-a trecut si aceea.

Peeer-fect!
:hug: :hug: :hug: :party: :party: :party:
Laura

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/10/2011 07:53

Laura ai vazut ca stai in oras aprovizionat =))


Eu sper sa iti placa . :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/10/2011 09:30

Crista, eu cunosc bulbul, ii stiu mirosul si gustul, doar ca nu am avut eu incredere sa il pregatesc....am sa ii dau o sansa zilele viitoare....doar sa prind putintel timp liber ....il impart in doua si jumate fac supa si cealalta jumate reteta ta....nu ma intind la mai mult pana nu testez personalul de serviciu ....masculii mei cei cu pretetii de domnisoara :P ...oricum am sa revin :hug: :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/10/2011 10:12

Cris...bun fenicul cu branza si noua ne place. :roll: Ceva asemanator fac si eu. In loc de Crescenza sau Stracchino pun niste smantana cu branzeturi si mozzarella . :buuun:

Imagine


Pupi sa stii ca nici eu nu prea ma omor cu fenicul ,nu-mi place aroma de anason in general.
Eu il mai fac si cu sos de rosii la care poti adauga niste costita afumata si drept sa-ti spun ...nu simt aproape deloc gustul acela specific aromat. :D

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... osii-2931/


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori