Fenel/fenicul gratinat cu brinza

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Fenel/fenicul gratinat cu brinza

Mesajde crista » 18/10/2011 08:40

pentru 2 portii :

2 -3 bulbi de fenicul
150 gr brinza Crescenza sau Stracchino *
100 gr mozzarella
2 linguri cu apa , un praf de sare



* Brinza impreuna cu cele 2 linguri de apa pot fi inlocuite cu: 300 ml de smintina pentru gatit - nu smintina fermentata, acra pe care o cunoastem cu totii


Se spala bulbii de fenicul si se taie partea verde, apoi se taie in jumatati fiecare bulb, si fiecare jumatate in felii de cite 1 cm grosime .
Punem intr-o tava pentru cuptor feliile de fenicul. saram si asezam cu lingura brinza care este foarte cremoasa si cele 2 linguri cu apa sau daca nu avem acesta brinza varsam smintina .
Acoeprim vasul cu folie de aluminiu si punem la copt in cuptorul deja incalzit aproape peste 200-220 °C ( desi spre maxim) .

Lasam sa se coaca cca 20-30 minute ( din cind in cind verificam, trebuie sa intre furculita in fenicul ) .

Cind feniculul e copt scoatem folia de aluminiu si punem deasupra mozzarella taiata cuburi. Lasam la cuptor citeva minute pina cind mozzarella s-a topit .

Stingem focul si scoatem tava , lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte de a servi.


Nota:

- mozzarella poate fi inlocuita cu parmezan ras sau orice alt cascaval



este extrem de simpla aceasta reteta si foarte gustoasa, simplu si rapid de facut , buna calduta dar si rece , ca fel principal vegetarian dar si garnitura
Fişiere ataşate
Immagine 526.jpg
Immagine 526.jpg (98.21 KiB) Vizualizat de 3129 ori
Immagine 519.jpg
Immagine 519.jpg (111.76 KiB) Vizualizat de 3129 ori
Immagine 517.jpg
Immagine 517.jpg (56.76 KiB) Vizualizat de 3129 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/10/2011 09:05

Ce bunatate ai facut... :buuun: :buuun: :buuun:

=D> :hug: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/10/2011 09:17

Nici mie nu imi venea sa cred cait de bun si de cremos este, rapid si usor de facut .. tot sa te faci vegetarian cu retete ca asta :party:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/10/2011 10:07

crista scrie:Nici mie nu imi venea sa cred cait de bun si de cremos este, rapid si usor de facut .. tot sa te faci vegetarian cu retete ca asta :party:


Crista, apai la asa o minunatie nici macar nu tre sa fii vegetarian - e suficient sa fii gurmet - vezi? Ce fain e sa stai "La patru case"? Ai acolo ce noi n-avem nici la hipermarket :shock: Eu am mancat doar de doua ori in viata fenel :( si imi place tare, tare mult! Imi aminteste de ceaiurule copilariei, cand asa, la o variatiune pe tema pastisului, noua copiilor ni se dadea ceai de fenicul :roll: :roll: :roll:

Tare aratoasa e mancarea asta a ta...si fina :vis:

(eu, daca as gasi vreodata fenel, as face de dreak'n'patru sa gasesc si mozarela proaspata, sa nu-l coplesesc cu parmezan - desi e bun prieten si cu parmezanul domnul fenel :paguba: ...)

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 18/10/2011 10:20

Julia, anul trecut in iarna, cand am venit la Bv am luat fenel de la Kauf...

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/10/2011 10:25

Gabriella scrie:Julia, anul trecut in iarna, cand am venit la Bv am luat fenel de la Kauf...


Hehe, cine a fost la locul potrivit la ora potrivita....Un taxi pana la K. si de-acolo la Carefura, in ziua cand sa dai cu tunul ca nu gasesti nimic de pe lista...Cam asa e "la patru blocuri" de Romanica :x

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/10/2011 10:32

Da, aici se gaseste usor. E bun si super sanatos .

iTI TIN PUMNII sa il gasesti, stiu cum e cind nu se gaseste ceva la magazin .. offf :badday: ... dar daca ai o bucata de pamint/ curticica si gasesti seminte pune-le in pamint si poate ai noroc sa iasa bulbii , nu au nevoie de mare efort gradinaresc.


Daca l-a vazut Gabi la BV poate ca e inca devreme si n-a aparut , poate aduc mai spre sarbatori ...

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/10/2011 10:45

Hmmmmmm, moaaaaama.......am mai scrutat un pic la poze: crista, se vad atat de frumos straturile de invelis ale feniculului, branza topita puhav peste ele, excelent!

Dece nu ai facut tu poze mai din vreme, sa ma pot oftica in toata legea?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/10/2011 11:11

=)) =)) si inca nu am facut poze cind erau cruzi si puneam brinza cu lingura =)) ca eram murdara pe miini si nu imi vine sa iau mereu aparatul in mina ..

Pozele cind era gata au fost mai usot de facut ca tot era fierbinte inca si il tuineam pe F cu furculita in mina, infometat si pofticios =))

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/10/2011 11:22

Asa, asa !!! Arta cere sacrificii :wink:

Nu-i vorba ca, cei cu furculita apreciaza mai cu spor, anticipand momentul cheie: cand sucurile gastrice ating apogeul :clipocit:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori