Fenel cu sos de rosii

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Fenel cu sos de rosii

Mesajde nicoleta64 » 04/02/2008 03:52

Ingrediente:
*2 bucati mari fenel( bulbi de fenicul)
* 1 morcov
* 1 telina tulpina verde
* 1 ceapa mica
* 2 linguri ulei
* 2 cani sos de rosii (passata)
* parmezan ras (cascaval)

Se pune la fiert ,in apa cu sare ,fenelul . Cand intra fulculita in el ,fiind putin crocant, oprim fierberea si-l scoatem din apa.
Intr-o tigaie punem uleiul ,morcovul ,telina si ceapa tocata cubulete marunt , le calim 1 minut , adugam putina apa sau supa de zarzavat si lasam in continuare pe foc sa fiarba. Adugam sosul de rosii ,si lasam sa scada putin .
Intre timp, taiem fenicul in felii si il punem in tigaie, peste sosul de rosii, amestecam incet, lasam circa 3-4 minut ,apoi stingem focul. Daca sosul scade prea mult adugam apa sau supa de zarzavat, saram daca este nevoie.
Punem fenicul intr-o forma ,presaram de parmezan (cascaval) si dam la cuptor 10 minute sau grill.

Nota:
Preparand bulbii de fenicul in acest mod, gustul lor specific de anason, practic dispare.
Fişiere ataşate
7..jpg
7..jpg (47.52 KiB) Vizualizat de 5995 ori
6..jpg
6..jpg (46.79 KiB) Vizualizat de 5995 ori
5..jpg
5..jpg (39.61 KiB) Vizualizat de 5995 ori
4..jpg
4..jpg (37.51 KiB) Vizualizat de 5995 ori
3..jpg
3..jpg (40.45 KiB) Vizualizat de 5995 ori
2..jpg
2..jpg (27.81 KiB) Vizualizat de 5995 ori
1..jpg
1..jpg (30.42 KiB) Vizualizat de 5995 ori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 04/02/2008 04:02

Nicooooooo :buuun: :buuun: ce bun trebuie sa fie...putin gratinat...o bunatate :roll: !!
bravo =D> =D> ..o reteta super delicioasa..
:pup: :hug: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/02/2008 04:03

Nico ce buna reteta asta .. si eu m-am uitat simbata in magazin la el si nu l-am luat .. acum ma caiesc :master:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 04/02/2008 04:09

Nico,arata foarte bine :buuun: =D> eu trebuie sa ma multumesc doar cu imaginile tale fiindca fenicul nu am vazut pe la noi :?
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 04/02/2008 04:12

Nico eu l-am facut mereu "in bianco" cu sos besamel! Cred ca e si mai gustos asa! Rezultatul final e :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/02/2008 11:04

Mona S P scrie:Nicooooooo :buuun: :buuun: ce bun trebuie sa fie...putin gratinat...o bunatate :roll: !!
bravo =D> =D> ..o reteta super delicioasa..
:pup: :hug: :flower:


Mona, daca iti place fenelul ,am mai postat o reteta de fenel gratinat ...
Sa sti ca in felul asta gatit, cu sos de rosii, mi-a placut si mie mult... aproape dispare gustul specific de anason...care mie nu-mi prea place. :) http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... l_gratinat
:hug: :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/02/2008 11:06

LORY scrie:Nico,arata foarte bine :buuun: =D> eu trebuie sa ma multumesc doar cu imaginile tale fiindca fenicul nu am vazut pe la noi :?

In Romania,am auzit ca exista pe la supermarketuri mai mari. :hug: :flower:

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 04/02/2008 11:10

Nico, arat super! :flower: =D>

N-am mancat niciodata fenicul de asta.Ce gust are?

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 04/02/2008 11:22

foarte buna reteta , eu credeam ca se mananca doar asa simplu pt aia care fac diete , nu am mai facut nimik din el , o sa il incerc si eu :lol:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/02/2008 11:36

Cristina ,Adry, si eu faceam doar asa cu besciamel sau in tigaie cu unt si parmezan. Am gasit ,intr-o revista mai veche(2001) , cateva retete cu finocchi (fenel) .Asta era asa simpla si m-a cucerit ...si sa stiti ca si la gust mi-a placut mult. :roll:

Mai era si o alta varianta...se pune crud felii, in tigaie impreuna cu morcovii,ceapa si telina ,se pune putin vin, se tine flacara mare pana cand se evapora vinul si apoi se pune sosul de rosii...se fierbe. Se fierbe totul in tigaie pe aragaz, pana cand devine mai crocant si moale, cat sa intre furculita in el. Apoi se presara parmezan si se da la grill sau cuptor.
:hug: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori