Fasole cu carnati

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Fasole cu carnati

Mesajde Nally » 07/11/2005 12:10

Ingrediente:

-500 gr de fasole uscata
-3 cepe mari
-500 gr carnati usor picanti
-2-3 linguri bulion
-codimente: iehnibar, boia dulce de ardei, busuioc, cimbru, sare dupa gust
-3 catei de usturoi

Preparare:

Se fierbe fasolea si se scurge de apa se paseaza pana devine pasta. Cateii de usturoi pisati se amesteca cu pasta de fasole si putina sare. Ceapa tocata solzisori se caleste putin pana devine sticloasa, se adauga bulionul si codimentele. Se calesc 1-2 minute adaugand un pahar de apa. Apoi se adauga carnatii portionati sa fiarba in sosul format pana scade apa.
Se serveste calda!

Pofta buna! :)
Fişiere ataşate
4.jpg
4.jpg (26.64 KiB) Vizualizat de 24954 ori
3.jpg
3.jpg (39.13 KiB) Vizualizat de 24954 ori
2.jpg
2.jpg (25.76 KiB) Vizualizat de 24954 ori
1.jpg
1.jpg (41.83 KiB) Vizualizat de 24954 ori

mira77
Incepator
Mesaje: 54
Membru din: 05/07/2005 10:30

Fasole sau Iahnie?

Mesajde mira77 » 07/11/2005 12:29

Arata foarte bine. Chiar vroiam sa fac si eu fasole ca nu am mai mancat de mult si am sa incerc reteta ta. Totusi asta e reteta de fasole sau de iahnie? sau care e diferenta? Eu stiam ca iahnia se face pasta ...
Mira

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 07/11/2005 04:07

As incerca si eu da' nu stiu la ce zi sa o bag :) La aia de proteine sau aia de legume :) Oricum, arata delicios si abia astept sa termin regimul ca sa ma apuc iarasi de dintr-astea :)

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 08/11/2005 11:11

Mira iahnia e mancarea din boabe de fasole. Uite si explicatia din dictionar aceeasi din DEX -

Iahnia - Fel de mâncare scĂŁzutĂŁ, preparatĂŁ din legume (mai ales din fasole boabe), din peÂşte sau din carne. [Var.: iacnĂ­e, -ii s.f.] – Din tc. yahni, bg. iahnija.

Sincera sa fiu, si eu credeam ca iahnia se face pasta! :) Dar se pare ca e invers! :)


Andrei poti manca pasta de fasole si simpla... e delicioasa cu usturoi pisat in ea si codimentata cu sare si un picut de piper! La noi s-a injumatatit inainte sa termin eu sosul cu carnati! :D Carnatii lasa-i pentru cand termini cura ca e mai bine! :wink:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 09/11/2005 11:47

Nu-ti pot spune cum imi lasa gura apa dupa ce vad imaginile astea :) Am sa incerc sa fac varianta fara ulei. Dar parca se punea si niste ceapa prajita deasupra la "fosta iahnie " dupa clarificarile noi :) SI stiu ca aia era cea mai delicioasa parte ... Nu prea stiu ce sa fac, maine am zi de legume si parca as incerca ...:)


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori