Faloodeh

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Faloodeh

Mesajde cartederetete.ro » 30/06/2011 10:42

Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez,apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti.
Se poate face chiar mai dulce,dar pentru noi asa a fost perfect.

Ingrediente:
100 gr taitei de orez
180 ml apa
125 gr zahar
2 linguri apa de trandafir
suc de lime proaspat stors
visine,gem sau sirop sau suc de visine ptr servit
fistic,petale de trandafir, menta optional ptr ornat

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.
Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.
Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator.
Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.
Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.
Se pune in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista ptr ornat
Fişiere ataşate
f9.jpg
f9.jpg (87.23 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f8.jpg
f8.jpg (60.79 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f7.jpg
f7.jpg (69.97 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f6.jpg
f6.jpg (67.85 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f5.jpg
f5.jpg (38.12 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f4.jpg
f4.jpg (56.88 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f3.jpg
f3.jpg (53.35 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f2.jpg
f2.jpg (34.85 KiB) Vizualizat de 2207 ori
f1.jpg
f1.jpg (24.23 KiB) Vizualizat de 2207 ori
http://cartederetete.ro

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 30/06/2011 10:54

Frumoasa idee...si arome chiar minunate! :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 30/06/2011 10:59

Multumesc Yafa,de vreo 2 ani ma tot pregatesc sa o fac. Daca ai stii ce poftesc eu la granita ta :D :)
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/06/2011 11:24

... =D> =D> =D> :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:

...nu am cuvinte... :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/06/2011 11:41

Imi place tare mult reteta asta.....am sa o pregatesc si eu cat de curand....prea este apetisanta =D> =D> =D> :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 01/07/2011 01:39

:shock: :shock: :shock: - de taitei inghetati chiar n-am auzit!!! :o :o :o

Las'ca apa de trandafiri se poate inlocui cu apa de flori de portocal sau alta licoare (mie nu-mi place nici cum miroase dulceata de trandafiri, nici floarea cum miroase de dulceag :? - dar asta-s eu, nu ma lua in seama) insa taiteii, taiteii cum fac in dintisori cand sunt inghetzati? Musai sa-mi zici :?: :?: :?:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/07/2011 06:30

Ca o inghetata :buuun: :buuun: :buuun: aromata...buna...ce idee super...nu mi-ar fi trecut prin minte asa ceva... =D> =D> =D>

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 01/07/2011 07:19

Danieluta scrie:... =D> =D> =D> :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:

...nu am cuvinte... :buuun: :buuun: :buuun:


:hug: :hug: :hug: :pup:
http://cartederetete.ro

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 01/07/2011 07:25

pupi scrie:Imi place tare mult reteta asta.....am sa o pregatesc si eu cat de curand....prea este apetisanta =D> =D> =D> :hug:


Si mie imi place mult, de vreo 2 ani ma tot pregateam sa o fac,aveam impresia ca e greu de facut :blushing: :hug: :hug:
http://cartederetete.ro

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 01/07/2011 07:37

iuliajewel scrie::shock: :shock: :shock: - de taitei inghetati chiar n-am auzit!!! :o :o :o

Las'ca apa de trandafiri se poate inlocui cu apa de flori de portocal sau alta licoare (mie nu-mi place nici cum miroase dulceata de trandafiri, nici floarea cum miroase de dulceag :? - dar asta-s eu, nu ma lua in seama) insa taiteii, taiteii cum fac in dintisori cand sunt inghetzati? Musai sa-mi zici :?: :?: :?:


Iulia,bineinteles ca se poate inlocui,eu mereu adaptez la gustul meu retetele :) Sa stii ca repede se dezgheata taiteii,au o crusta cu gheata pe ei,cum se vede intr-o poza unde inca nu au topping. Si se topeste repede. Ma duce cu gandul la al-dente :D sa stii ca m-am dus la congelator si am mai gustat din el ca sa-ti spun cum e cu taiteii :P asa de dimineata pe stomacul gol :) :hug: :hug: :hug:
http://cartederetete.ro


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori