E gata si pasca mea

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

E gata si pasca mea

Mesajde Ioana » 22/04/2006 02:16

Nimic spectaculos, dar daca am facut-o o pun aici.

Aluatul e ca si cel de la placinta cu cartofi de aici, nu ma scriu cum se face:

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... a++cartofi

Umplutura:

- 200 gr branza vaca
- 100 gr branza telemea sarata razuita
- 100 gr cascaval razuit
- sare, piper
- 1 ou

Se amesteca bine toate, dregeti de sare daca mai e nevoie si puneti piper destul de mult, sa fie picanta.

Procedeu:

1. Aluatul se face sul si se imparte in 9 partie cat de egale puteti.
2. Luati fiecare bucata si o turtiti in palma, puneti pe ea o lingura rasa de crema de branza si adunati aluatul in jurul ei sa obtineti o bila. O mai formati cu mana sa fie fara prea multe denivelari.
3. In tava(21cmX21cm) unsa putin cu ulei puneti bilele una langa alta, sa se atinga putin.
4. Acoperti tava si lasati la crescut inca 30 minute
Fişiere ataşate
bile-umplute-cu-branza.jpg
bile-umplute-cu-branza.jpg (86.37 KiB) Vizualizat de 2763 ori
pasta-de-branza.jpg
pasta-de-branza.jpg (158.96 KiB) Vizualizat de 2763 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/04/2006 02:17

Ungeti cu ou batut cu lapte si dati la cuptor la 200C cam 45 minute, pana se rumeneste.
Fişiere ataşate
pasca-coapta.jpg
pasca-coapta.jpg (36.56 KiB) Vizualizat de 2762 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/04/2006 02:19

Am pus restul de branza in aparatul de ornat prajituri si am facu pe fiecare bucata o cruce
Fişiere ataşate
pasca-de-sus.jpg
pasca-de-sus.jpg (24.5 KiB) Vizualizat de 2758 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/04/2006 02:20

Si asta e din lateral
Fişiere ataşate
pasca-ornata.jpg
pasca-ornata.jpg (22.65 KiB) Vizualizat de 2757 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/04/2006 02:21

Sectiune o sa pun diseara cand se aduna toata lumea :)

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 22/04/2006 07:27

=D> =D> =D> =D>
De fiecare data ne surprinzi cu inovatiile :D
Arata foarte bine si ca de obicei neconformista :)

De abia astept si sectiunea ... ca de cred ca am ramas eu singurel cu apreciatul in seara de Inviere :paguba:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 22/04/2006 08:35

Si mie imi place ce a iesit din mainile Ioanei!

Inedit si, pun pariu, ca si delicios! =D>
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator