Retete Culinare

Pagina 1 din 1 

Postat la data: 17/02/2006 06:09 Dulceata de ardei iute

avem nevoie de 500 ml otet ,500g zahar si 500 g ardei iute in amestec cu ardei gras,eu pun 300 g ardei iute si 200 g ardei gras

se pune la fiert otetul cu zaharul ,dupa ce fierbe lasati pe foc inca 20 minute (va recomand sa aveti usi inchise si geamuri deschise)
intre timp cu manusi pe maini va apucati sa curatati si taiati marunt ardeii,curatati de samburi si filamente ,dupa care le puneti in otetul care fierbe si mai lasati la fiert inca 20-30 minute
Recomandari -aveti grija ,nu lucrati fara manusi ,daca va ajunge pe piele ardei iute spalati bine cu apa si sapun, aveti de grija ca mirosul de otet care fierbe este inabusitor ,geamuri larg deschise si beti apa multa
aceasta dulceata este f. picanta se serveste cu gratare ,fripturi ,carne fiarta ,omleta.....
mai aveti de grija ca creaza dependenta ...eu am inceput cu aceasta cantitate ,acum trebuie sa fac triplu ,ca are un succes...

clip image002 214.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  13.83 kb
 Vizualizat:  de 9121 ori

clip image002 214.jpg

Raspunde cu citat (quote)

Postat la data: 24/02/2006 01:25

Rolling Eyes ma gandeam.., angelique, ca e preferabil sa faci tu dulceatza asta..iar noi sa o cumparam de la tine Razz

sper sa se trezeasca si ceilalti din stupoare si sa zica daca dse incumeta sa experimenteze Question

Postat la data: 24/02/2006 01:36

Eu am ceva asemanator-de mare succes-dar eu nu lucrez cu eufemisme ca Angelique Very Happy Auzi:dulceata! La mine se cheama simplu:muratura iute!
Si este mai usor de preparat .
2 kg gogosari, 1/4 kg ardei iute,1 kg ceapa,1/2 l otet,1/4 kg zahar,2 linguri sare,1 l apa, 1 lingura conservant.
Se taie legumele pestisor(daca tii neaparat poti pune manusi),.Pui la fiert apa, otetul,sarea, aharul si conservantul si fierbi legumele 25 minute .Lasi sa se raceasca pana a doua zi si pui in borcane.

Postat la data: 24/02/2006 07:35

cara fara probleme...eu fac tot mereu...macar sa castig ceva...

Postat la data: 27/07/2007 01:26

LA MAMA AM VAZUT CEVA ASEMANATOR..PT CARNEA DE PUI SI PESTE...E CU ARDEI IUTE SI MIERE...DEMENTIAL!!!!!

Leila campion la gatit Moderator campion la gatitBucatarul Lunii 5xExpert in arta culinara

Postat la data: 31/07/2007 10:22

Angelique ! nu ai incercat sa macini ardeii dupa ce sunt fierti ? sa obtii un fel de pasta ?Eu am sa incerc maine reteta ta caci sunt fan al ardeilor iuti . Eu ii conserv mult mai usor , tai ardeii felii potrivite (rondele), le asez in borcan peste care pun o lingura mare de sare grunjoasa si apoi torn otetul pana se umple borcanul il capsez si gata muratura Very Happy O folosesc in acest fel la ciorbe, papricasuri si altele .
Reteta ta pare mai atragatoare asa ca maine dupa servici am sa o fac si eu .
Love

Pagina 1 din 1