Dulce de leche

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Dulce de leche

Mesajde pupi » 28/06/2011 08:10

Este un dulce foarte cunoscut si raspandit in America Latina....Dulce de leche inseamna bomboana de lapte( caramele de lapte) si se prepara prin incalzirea laptelui gras de vaca si indulcit , la foc domol si amestecand intr-una timp de aproximativ doua ore....La sfarsitul procesului trebuie sa avem doar a sasea parte din cantitatea de lapte pe care am folosit-o. Prin fierbere se evapora apa din lapte si zaharul se caramelizeaza incet de tot....obtinem la sfarsit o crema de culoare maroniu deschis cu un gust dulce de caramel....o bunatate care nu se poate descrie in cuvinte.....Desigur, asa lenesa si fara timp prea mult la diispozitie am luat-o pe scurtatura si am terminjat dulce de leche in 10 minute......metoda rapida este cea pregatita din conserva de lapte condensat si fiarta la microunde.....



1 conserva de lapte condensat
1 cuptor cu microunde


Se desearta continutul conservei intr-un vas mare , inalt , de sticla daca se poate. Trebuie neaparat sa fie inalt pentru ca laptele condensat face spume multa si intr-o secunda se ridica pana sus si da pe dinafara....Procesul este de aproximativ 10 pana la 15 minute, depinde de taria cuptorului cu microunde. La mine a durat doar 10 minute.
Deci laptele condensat pus in vasul de sticla, se pune in microunde si se incalzeste pentru 2 minute. Se lucreaza in ture de cate 2 minute.Dupa cele 2 minute scoatem vasul afara si amestecam de cateva ori cu telul bunicii dupa care introducem din nou in cuptor. Incepand de acuma trebuie sa fim foarte atente si sa stam cu ochii pe geamul cuptorului pentru ca laptele se umfla si tot la 5-7 secunde trebuie sa oprim cuptorul si sa amestecam de vreo 2-3 ori in lapte. De fiecare data cand vedem ca se umfla oprim deci si amestecam cu telul si introducem inapoi in cuptor. Repetam pasii astia de vreo 4 ori , deci un total de 8 minute ( de 4 ori ture de 2 minute). La sfarsit trebuie sa avem in vas o crema cu cocoloase marunte si de culoarea caramelei de lapte iar consistenta destul de vascoasa. Aveti mare grija ca in cateva secunde se poate arde si va trebui sa aruncati totul si sa o luati de la capat. Deci dupa ce am terminat tura de 8 minute am batut compozitia cu telul si s-a uniformizat/omogenizat , foarte frumos. Daca faceti sosul de leche mai moale se poate folosi pentru decor la inghetata sau prajituri, daca il mai incalziti cateva secunde mai mult devine mai vascos si se intareste...acuma la faza asta se poate pune in borcan si pastra asa, se pot face caramele din el, sau se reancalzeste si se face moussul de dulce de leche. Eu am facut un tort cu mouss de ciocolata si mouss de dulce de leche ..... divin, ingeresc, minunat


Eu am mai atasat cateva poze cu prepararea moussului de dulce de leche si faza finala ( tortuletul)....mouss-ul se prepara in felul urmator.....crema obtinuta prin fierberea laptelui sau a laptelui condensat se amesteca cu gelatina inmuiata in apa calda ( tinuta pana se topeste de tot) si cu frisca batuta...cantitati nu am pentru ca depinde de fiecare cat de concentrat vrea sa faca moussul si ce cantitate doreste sa aibe
Fişiere ataşate
004 dulce de leche.jpg
004 dulce de leche.jpg (59.79 KiB) Vizualizat de 4602 ori
003 dulce de leche.jpg
003 dulce de leche.jpg (78.66 KiB) Vizualizat de 4602 ori
029 dulce de leche.jpg
029 dulce de leche.jpg (55.83 KiB) Vizualizat de 4602 ori
022 dulce de leche.jpg
022 dulce de leche.jpg (71.66 KiB) Vizualizat de 4602 ori
019 dulce de leche.jpg
019 dulce de leche.jpg (63.05 KiB) Vizualizat de 4602 ori
017 dulce de leche.jpg
017 dulce de leche.jpg (56.96 KiB) Vizualizat de 4602 ori
016 dulce de leche.jpg
016 dulce de leche.jpg (52.36 KiB) Vizualizat de 4602 ori
012 dulce de leche.jpg
012 dulce de leche.jpg (53.52 KiB) Vizualizat de 4602 ori
008 dulce de leche.jpg
008 dulce de leche.jpg (49.87 KiB) Vizualizat de 4602 ori
007 dulce de leche.jpg
007 dulce de leche.jpg (71.79 KiB) Vizualizat de 4602 ori
006 dulce de leche.jpg
006 dulce de leche.jpg (131.34 KiB) Vizualizat de 4602 ori
022 dulce de leche.jpg
022 dulce de leche.jpg (71.66 KiB) Vizualizat de 4602 ori
012 dulce de leche.jpg
012 dulce de leche.jpg (78.32 KiB) Vizualizat de 4607 ori
Ultima oară modificat 28/06/2011 08:50 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 28/06/2011 08:32

traiasca cuptorul cu microunde!

ce gust bun tre sa aiba, buna ar fi pentru un tort mouss-ul asta.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 28/06/2011 10:58

eu cumpar Dulce de leche. Umplu clatitele cu dulce de leche si pe deasupra le pun citeva picaturi de amaretto si e ...o nebunie....
Iulia Cristina

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/06/2011 11:05

:o cred ca este foarte delicioasa :buuun:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/06/2011 09:06

Alina raluca, daca dai consistenta exacta mouss-ului , este o crema super buna la torturi.......poti sa faci tortul care trebuie sa il pregatesti cu mouss de ciocolata si deasupra inca un strat de mouss de dulce de leche....imbraci in ciocolata alba ( topita -ganashe) si decorezi dupa dorinta....ciocolata alba topita se poate colora si modela in forme faine....uite aici un tort de mireasa facut cu mouss dee dulce de leche....poate te inspira :hug: :pup:
Fişiere ataşate
010tort du dulce de leche mouss.jpg
010tort du dulce de leche mouss.jpg (116.78 KiB) Vizualizat de 4536 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/06/2011 09:11

Alexia, eu nu am cautat dulce de leche in comert...il pregatesc acasa atunci cand am nevoie, dar am sa vad daca il gasesc prin magazine.....cu clatite inca nu am incercat....de regula clatitele imi plac sarate....doar ai mei le mananca dulci....chestie de gust :P ....dar mersi de pont, sigurat am sa incerc si asa cum le pregatesti tu, sant convinsa ca sant nemaipomenit de bune....dulce de leche face orice fel de desert..... ingeresc :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/06/2011 09:15

Dana, daca iti place gustul de caramel , ai sa devii :D dependenta la dulcele asta :hug: :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 28/06/2011 09:45

Daca ai stii de cand visez eu la dolce de leche...mi s-a acrit de-atata dolce :x

Peste tot, la toate emisiunile la care ma uit, pe 'discoperi travel' si altele, mereu mi se spune ca nu se poate face in casa, ca nimic din ce incercam noi acasa nu poate atinge maretia produsului aborigen :cry:

Ei bine, eu nu am cuptor cu microdeunde...deci...(nici la cratita nu pot sta nspe zeci de ceasuri)...in comert nu se gaseste - cel putin in targu' meu...NUMAI POFTA IMI FACUI :evil:

Divin, ingeresc si minunat? N-o sa mananc niciodata :twisted: - si cate alte multe retete stiu cu dolcele asta...

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/06/2011 03:10

Nu stiam chestia cu micro...si vorba Iuliei, am incercat o singura data si l-am fiert pe foc...dar mi s-a acrit si mie, incat nici dulceata lui nu mi-a estompat acreala...

Noroc cu tine :!: :!: :!: Noroc ca existi :!: :!: :!: Noroc ca esti cu noi :!: :!: :!: Noroc ...noroc...mare noroc pe capul nostru !!!

Multumim :!: Multumim :!: Multumim :!:

:master: :master: :master:
:master: :master: :master:
:master: :master: :master:

:pup: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 29/06/2011 07:55

Nu am avut sansa sa gasesc si eu conserva de lapte condensat indulcit :( Am vazut pe net ca fetele gauresc cutia cu un cui si apoi o pun la fiert cat sa o acopere trei sferturi .timpul nu-l mai stiu :?
Metoda ta e mult mai rapida dar necesita multa atentie :) ...la cat e de scump la noi nu prea iti poti permite sa dai gres :P :P
Gustul e minunat :buuun: :buuun: L-am facut de vre-o cateva ori prin metoda clasica :) trebuie sa recunosc ca mi s-a si taiat de vre-o doua ori desi am urmat strict metoda :(
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 29 vizitatori