Drob de linte.

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Drob de linte.

Mesajde miha1950 » 14/03/2006 09:59

Ingrediente:500 g linte,2 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa,5 catei de usturoi, 2 felii de paine,verdeata, sare, piper, 100 ml ulei.

Lintea se pune in apa rece pt. 2 ore.Se fierbe apoi in alta apa ,cu sare.Apa sa treaca doar cu putin peste linte.Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Cand este aproape rece se pune si painea in acelasi vas, ca sa se inmoaie.Intre timp se fierb morcovii si cartofii in apa cu sre, Se caleste ceapa care a fost tocata marunt in 1/2 cantitate de ulei..Se scurg de apa morcovii si cartofii si se pun peste linte, impreuna cu ceapa,verdeata si sare si pier dupa gust.Se mixeaza totul si se toarna in forma de cozonac unsa cu ulei.Se coace cca 20' in cuptorul peincalzit.


Poti proceda la fel inlocuind lintea cu 500g fasole uscata.
Se taie rece si se serveste cu muratura sau salata.
Daca raman bucatele de morcov nemixate lasa-le caci arata f. bine.

data viitoare voi pune fasii de morcov fiert, de castraveti acri,masline fara samburi si ardei gras rosu si galben.
Fişiere ataşate
drob de linte.JPG
drob de linte.JPG (57.83 KiB) Vizualizat de 3970 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 15/03/2006 11:01

:buuun: il fac si eu!


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori