Dovleac umplut cu carne de curcan si nuci

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Dovleac umplut cu carne de curcan si nuci

Mesajde monya » 30/09/2014 06:55

Ingrediente:

1 dovleac,
1 ceapa,
200 gr carne curcan (tocata),
1/2 lingurita ghimbir,
100 gr orez,
2 oua,
50 gr miez nuca tocat grosier,
50 ml smantana,
patrunjel proaspat , tocat,
sare, piper,
1/2 lingurita boia de ardei dulce

Preparare:

Am taiat dovleacul in jumatate (era din ala cu coaja portocalie, tip para). Jumatatea mai mare (cu seminte), am spalat-o bine si am curatat-o de seminte cu o lingura, In gaura ramasa am pus cam 100 ml apa, l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Intre timp, am pregatit umplutura.

Am taiat ceapa marunt si am calit-o in 2 linguri de ulei.

Am adaugat si cea de-a doua jumatate de dovleac, taiata cubulete mici.

Am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat la foc mic pentru 5 minute. Am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir.

Orezul l-am fiert cam 10 minute, dupa care l-am adaugat in compozitia de carne.

Cand amestecul s-a mai racit un pic am adaugat smantana batuta cu cele 2 oua si o mana de patrunjel tocat.

Am adaugat si miezul de nuca tocat si am amestecat din nou.

Am umplut jumatatile de dovleac cu amestecul de carne si le-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Le-am servit cu patrunjel proaspat tocat si smantana.
Fişiere ataşate
021_800x533.jpg
021_800x533.jpg (49.28 KiB) Vizualizat de 3063 ori
022_800x533.jpg
022_800x533.jpg (49.13 KiB) Vizualizat de 3063 ori
023_800x533.jpg
023_800x533.jpg (52.16 KiB) Vizualizat de 3063 ori
025_800x533.jpg
025_800x533.jpg (51.21 KiB) Vizualizat de 3063 ori
026_800x533.jpg
026_800x533.jpg (62.99 KiB) Vizualizat de 3063 ori
027_800x533.jpg
027_800x533.jpg (62.12 KiB) Vizualizat de 3063 ori
029_800x533.jpg
029_800x533.jpg (59.02 KiB) Vizualizat de 3063 ori
030_800x533.jpg
030_800x533.jpg (39.94 KiB) Vizualizat de 3063 ori
031_800x533.jpg
031_800x533.jpg (55.4 KiB) Vizualizat de 3063 ori
032_800x533.jpg
032_800x533.jpg (48.46 KiB) Vizualizat de 3063 ori
033_800x533.jpg
033_800x533.jpg (65.44 KiB) Vizualizat de 3063 ori
034_800x533.jpg
034_800x533.jpg (54.2 KiB) Vizualizat de 3063 ori
036_800x533.jpg
036_800x533.jpg (46.66 KiB) Vizualizat de 3063 ori
043_800x533.jpg
043_800x533.jpg (54.36 KiB) Vizualizat de 3063 ori
044_800x533.jpg
044_800x533.jpg (58.56 KiB) Vizualizat de 3063 ori
045_400x600.jpg
045_400x600.jpg (55.81 KiB) Vizualizat de 3063 ori
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/10/2014 06:45

Bravo Monya ! o reteta excelenta si pe gustul meu :hug: :hug: o sa te copiez curind


=D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 01/10/2014 09:09

Felicitari Monya!
Ingenioasa ideea sa imparti dovleacul si sa pegatesti mancarea in el, arata interesant. Prima data m-am uitat pe fotografii si cand am vazut dovleacul langa nuci si mi-am dat seama de marimea doleacului, ma gandeam ce soi de dovleac ai folosit apoi am citit reteta si am vazut ca de fapt ai taiat dovleacul.
Bafta la concurs!
=D> =D> =D>

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 01/10/2014 10:04

Bravo, imi plac ingredientele folosite, totul arata :buuun: !
Succes la concurs!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
naskwik
Incepator
Mesaje: 122
Membru din: 23/02/2010 04:50
Localitate: Chisinau, Moldova
Contact:

Mesajde naskwik » 01/10/2014 10:41

Frumos si gustos, mult succes la concurs =D> :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 01/10/2014 12:03

M-am intors din nou pe postarea ta sa-ti urez un sincer si calduros "La multi ani!", sa fii sanatoasa, fericita si implinita alaturi de cei dragi! :party: :party: :party: :flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
10003886_888127374549235_5465117480225447756_n.jpg
10003886_888127374549235_5465117480225447756_n.jpg (101.86 KiB) Vizualizat de 2995 ori
MIKI

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 01/10/2014 03:33

Multumesc din suflet pentru aprecieri :blushing: si petru urari !!! Va :hug:
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/10/2014 05:42

Super reteta ...imi place ce ai facut acolo. =D> :buuun: Trebuie incercat . :roll:
Am vazut ca azi este ziua ta...la multi ani si numai bine! :party: :flower: :hug:

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 02/10/2014 01:46

nicoleta64 scrie:Super reteta ...imi place ce ai facut acolo. =D> :buuun: Trebuie incercat . :roll:
Am vazut ca azi este ziua ta...la multi ani si numai bine! :party: :flower: :hug:



multumesc.
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/10/2014 02:43

La multi ani !![/img]
Fişiere ataşate
bouquet_di_fiori_per_la_tavola.jpg
bouquet_di_fiori_per_la_tavola.jpg (77.72 KiB) Vizualizat de 2918 ori


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 32 vizitatori