Cum curatam capsunele de codita

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 09/06/2014 04:00

Buna ideea! ne place!
Dar imi place si cum arata dulceata. Ai o reteta de preparare altfel decat cea clasica?
folosesti cumva gel-fix sau cum s-o mai fi chemand...?
MIKI

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/06/2014 07:22

Antonia, chiar sant curioasa de reactia lui Antonel cand o sa vada cat de usor se curata capsunile asa si ce frumos raman dupa indepartarea coditei....multumesc draga mea....sa faci si tu ca nu e greu :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/06/2014 07:37

mikirafaela, multumesc multsi ma bucur ca te mai vad pe aici....ce face micuta, cum este copila si mama??/ sper ca bine ambele :hug: ..in cartea de bucate am doar reteta de gem cea de dulceata nu am postat-o dar iti scriu aici in cazul in care doresti sa o faci.
Rezultatul final il vezi in pozele atasate ....nu am cantitati dar pot sa iti spun ca in general daca am o farfurie de capsuni pun tot atata zahar, poate ceva mai putin dar nu cu mult pentru ca e dulceata si nu gem.
Zaharul in pun in vasul de dulceata si adaug putina apa( la o farfurie de zahar circa 1/2 pahar de apa) si pun la foc. Zaharul se topeste si las la fiert pana trece proba de fir dar NU cel legat bine( prima faza de la linkul trimis) ( apoi aici link spre reteta de fondant dar in genul asta fac si siropul.... http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... arie-7734/ ) .
Cand e consistenta siropului dorita adaug capsunile curatate si spalate, suc de lamaie pentru a pastra fructele la culoarea lor rosie si mai fierb circa 10-15 minute, pui n borcane sterilizate si capsezi, lasi la racit intre perne pana a doua sau a treia zi ...Vasul in care fierbi siropul pentru dulceata trebuie spalat mereu pe margine ca sa nu se cristalizeze dulceata dupa racire.
Eu nu folosesc nici un gel fix nici pectina nimic ...doar fructele si zaharul.
Stiu ca e dulce dar tinand cont ca e dulceata si se mananca doar putin de tot e bine.....sper sa iti fie de folos informatia....te pup si numai bine tie si frumoaselor tale fetite :hug: :hug:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 10/06/2014 10:24

Multumesc pentru raspuns! :)
Si eu fac dulceata de capsune in cantitati mici (nu am facut cu siropul de zahar pregatit dinainte), dar nu totdeauna sunt multumita de rezultat. Poate si calitatea capsunelor e de vina. De obicei nu le aleg dupa aspect ci dupa gust. Am sa incerc si varianta ta pentru ca tare bine arata in lingura. :buuun: :buuun: :buuun:
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 11/06/2014 10:54

Pupi, minunata metoda, capsunie arata impecabil.Si dulceata de asemenea. O sa-i arat si Alessiei metoda ta, cred ca sa fie incantata sa curete capsunile.
Eu folosesc un clestisor special pentru scos coditele de la capsuni (o sa atasez o poza sa vada fetele, sper ca nu te superi) dar metoda prezentata de tine este foarte ingenioasa!

=D> =D> =D>
Fişiere ataşate
cleste_pt_capsuni.jpg
cleste_pt_capsuni.jpg (37.9 KiB) Vizualizat de 2086 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/06/2014 11:53

Mickyrafaela, cu multa placere draga mea :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/06/2014 11:54

Bia, cum sa ma supar chiar ma bucur ca ai postat clestele asta...nu stiam de el :D..
Sper sa o incante pe Alessia metoda cu apiul( trebuie sa fie unul putintel mai tare nu din cel subtire care se indoaie usor) ...te pup :hug:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 12/06/2014 07:04

pupi scrie:Bia, cum sa ma supar chiar ma bucur ca ai postat clestele asta...nu stiam de el :D..
Sper sa o incante pe Alessia metoda cu apiul( trebuie sa fie unul putintel mai tare nu din cel subtire care se indoaie usor) ...te pup :hug:


Multumesc Pupi,
deabia astept sa testez metoda!
:love: :hug: :love:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/06/2014 07:28

Bia, cu placere :hug: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/06/2014 08:11

Bia eu nu stiam de existenta acelui clestisor. In fotografia ta l-am vazut prima data. Am sa ma uit si eu prin magazine (este util si dragut). Ma bucur ca ai postat fotografia... :hug:

Pupi nu am reusit inca sa fac incercarea cu paiul dar ma gandesc ce incantat va fi Antonel. :hug:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator