Cremsnit ca pe cutie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 14/04/2006 05:35

Eu am folosit si varianta de budinca din pungutze, numai ca eu am pus totusi in acea compozitzie totusi cateva linguri de amidon sau faina, pt. ca este mai moale budinca din pliculetze. Eu totusi te sfatuiesc sa o faci cu amidon si lapte asa cum scrie la inceputul retzetei e mai sanatoasa asa.

mary
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 16/02/2006 10:41

Mesajde mary » 14/04/2006 06:23

Poti pune suplimentar 1/2 plic de budinca de vanilie pentru o aroma mai puternica de vanilie .Eu pun si albusurile batuta spuma in compozitia fierbinte si crema este putin mai spumoasa dar consistenta. Nu sunt riscuri de nereusita!
mary

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 14/04/2006 08:03

Alice, poti folosi cu incredere budinca din comert.Dar amesteca si 4 galbenusuri la 2 plicuri de budinca (pt. o portie), iar albusurile le bati spima cu zaharul si le pui in crema cand este gata.Mai dai 1-2 clocote.Iese sigur.

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 14/04/2006 08:32

cum nu am vazut pina acum ?:o
eu am folosit foile MAYAsi alta crema dar nu statea bat
si nu era stratul atit de gros de crema :badday:
o sa incerc si reteta asta :)
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 26/05/2006 10:40

Allia am cumparat foi ca ale tale,am facut reteta de crema de pe
ambalaj si e foarte bun :buuun:
a tinut bine si a doua zi nu s-a facut ciunga foitajul ,doar ca am
tinut prajitura in frigider
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Ligiana
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 26/11/2006 12:48

cremshnit

Mesajde Ligiana » 26/11/2006 12:59

am facut cremshnit, excelent, dar cum de obicei, la orice reteta mai adaug ceva, asa am facut si acum. Am caramelizat nuci, le-am faramitat si le-am adaugat in crema, darcrema racita. ia sa vedeti! :)

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Cremsnit

Mesajde albinuzza » 14/09/2007 11:41

Dupa cateva ore de :vis: 'sa-l prepar,sa nu-l prepar' , m-am apucat de cremsnit!

Si chiar a fost bun si fara surprize neplacute!

Iata si reteta:

Pentru foi:

- 200 g faina
- un ou
- 200 g margarina
- 50 ml apa
- 1 lingurita otet

Se prepara o coca din ou,apa,otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si margarina ( care se freaca pana devine spuma).

Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri.Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora.

Apoi se ia fiecare jumatate, se intind si se coc pe dosul tavii (pe care se presara faina).

Crema:

- 1 l lapte
- 350 g zahar
- 100 g amidon (cornstarch)
- 5 oua
- 200 g margarina
- vanilie
- o budinca de vanilie
- gelatina ( eu am pus si un pliculet de gelatina)

Se pune laptele,zaharul,budinca, si vanilia pe foc mic.Se bat albusurile spuma si se adauga galbenusurile amestecate cu amidonul.Cand incepe sa fiarba se adauga albusul si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga margarina cu lingura si se amesteca incet.

O mai lasam un timp sa se raceasca dar nu de tot.Cand este calduta se pune intre foi si se inveleste tot in folie de plastic si se da la frigider.

In 5 ore noi am degustat-o si era numai buna!
Si a doua zi era delicioasa iar a treia nu mai era deloc!
:paguba:
Fişiere ataşate
IMG_0039_post.jpg
IMG_0039_post.jpg (34.24 KiB) Vizualizat de 10240 ori
IMG_0032_post.jpg
IMG_0032_post.jpg (28.02 KiB) Vizualizat de 10240 ori
IMG_0017_post.jpg
IMG_0017_post.jpg (26.6 KiB) Vizualizat de 10240 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/09/2007 09:53

Albinuzza,arata super :buuun: .Voi incerca si eu reteta...mai ales ca iese asa bun.

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:0

Mesajde albinuzza » 21/09/2007 11:02

Este foarte bun si eu tot cumparam de la Wilton pentru ca ma gandeam ca nu imi iesi!Dar nu m-a pierdut Wiltonul de client pentru ca au niste prajituri.... :buuun:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 21/09/2007 11:05

Albinuzza, reteta ta de crema de vanilie este identica cu cea pe care o fac eu (chiar si procedeul cu albusele spuma) doar cu diferenta ca nu folosesc praf de budinca (evit pe cat se poate surogate cu E-uri :shock: :shock: :shock: ) si nici gelatina si iese absolut perfect :) Tu pui budica sa inmultesti cantitatea sau pentru gust?
Dar sa sti ca reteta de foi am sa ti-o fur! Eu am una care o faceam cu multi ani in urma acasa cu osinza :clipocit:. A ta mi se pare mult mai usor de facut si mai legera (in nr de calorii :wink: )
Aspectul final este fantastic! :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori