Creme de tort/prajitura

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cristinne83
Incepator
Mesaje: 32
Membru din: 01/03/2010 10:59
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Crema de cafea _tort cu mousse crema de cafea

Mesajde cristinne83 » 06/12/2010 01:00

Tort cu mousse de cafea si ciocolata aniversar (al meu!!)
Ingrediente

Blat:

* 2 oua;
* 150 gr faina;
* 150 ml apa minerala;
* 100 ml ulei;
* 100 gr zahar;
* o mana alune pisate;
* 2 linguri cacao;
* praf de copt;
* esenta migdale;
* cafea pentru insiropat

Crema mousse de cafea:

* 500 gr crema mascarpone;
* 250ml frisca lichida;
* 5 linguri zahar farin;
* 4 linguri lichior de cafea(sau coniac);
* cafea tare (3 linguri cafea instant dizolvata in 2 linguri apa fierbinte)

Crema mousse ciocolata:

* 3 oua;
* 30 grame unt;
* 5 lingurite zahar farin;
* 250 ml frisca lichida;
* 150 gr ciocolata

Glazura:

* nutella (sau orice ciocolata);
* 3linguri cafea tare
* un varf de cutit de unt

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).

Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face o cafea dulce pentru insiropat.

Crema Mousse de cafea:

Se bate frisca lichida. Separat se bate mascarponele cu lichiorul de cafea si zaharul farin. Se incorporeaza apoi cele 2 amestecuri si se adauga si cafeaua tare.

Crema Mousse de ciocolata:

Se topeste ciocolata impreuna cu 30 de grame de unt (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat 250 ml de frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se ogmogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta. Se da amestecul la frigider pana il asamblam in tarta.

Glazura:

Se topeste ciocolata (fie nutella fie de menaj) la microunde si se adaug apoi cafeaua amestecand energic. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se intareste imediat).

Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu alune pisate.

Unul din cele mai bune si mai fine torturi pe care le-am facut! vi-l recomand!
Fişiere ataşate
Tort 27 ani56.JPG
Tort 27 ani56.JPG (41.17 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani78.JPG
Tort 27 ani78.JPG (44.05 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani62.JPG
Tort 27 ani62.JPG (29.56 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani85.JPG
Tort 27 ani85.JPG (37.85 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani75.JPG
Tort 27 ani75.JPG (40.61 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani90.JPG
Tort 27 ani90.JPG (34.25 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani68.JPG
Tort 27 ani68.JPG (31.78 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani27.JPG
Tort 27 ani27.JPG (47.52 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani20.JPG
Tort 27 ani20.JPG (45.46 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani26.JPG
Tort 27 ani26.JPG (38.53 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani31.JPG
Tort 27 ani31.JPG (34.38 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani50.JPG
Tort 27 ani50.JPG (44.39 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani71.JPG
Tort 27 ani71.JPG (42.09 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani73.JPG
Tort 27 ani73.JPG (44.98 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Tort 27 ani79.JPG
Tort 27 ani79.JPG (33.39 KiB) Vizualizat de 84806 ori
Happyness is when you're hungry and you find 2 olives in your martini.

Avatar utilizator
Leandra
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 30/12/2006 02:23
Localitate: Neamt
Contact:

Mesajde Leandra » 25/12/2010 10:05

Am notat si eu cateva retete de creme :lol: :)
mai demult am facut o crema cu frisca lichida si ciocolata pusa pe foc, eu asa credeam ca trebuie - bineinteles ca nu mi-a iesit nimic :D

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 19/01/2011 04:05

Aceasta combinatie de creme am folosit-o de Craciun si a avut un succes nemaipomenit.Cantitatile ce le-am folosit sunt pt un blat din 12 oua, nu stiu dimensiunile, oricum e super mare si se poate taia in 3 foi.Aceste doua creme se folosesc intr-un fel de praji ce se serveste la mama la restaurant, cu blat de cacao, eu l-am facut alb pt ca mama mi-a zis de cacao abia cand l-am taiat si l-a vazut alb :P

Crema de zmeura si cacao:

-1 litru frisca Meggle- Creme Patiserie
-7 oua
-500 gr zahar
--rom
-100 gr cacao( mai mult sau mai putin,depinde cat de tare coloreaza, desi eu prefer cioco topita in creme,cacaoa e cam amara)
-500 gr zmeura congelata(am incercat si cu fructe de padure si nu e acelasi gust)
-zahar pudra cumparat (cu amidon)

Se bate frisca toata cu zahar pudra dupa gust si se da la rece.Se bat galbenusurile cu 350 gr de zahar tos neaparat (eu am facut si cu pudra si nu merge,nu se freaca bine ca nu are cristale) pana se face o crema albicioasa.Se bat albusurile cu restul de 150 gr de zahar pana se fac batz.Se mixeaza zmeura pana se face pasta fina.Se ia jumatate din frisca si se amesteca cu zmeura, 3 linguri de albus si 3 de galbenus batut.Reastul de frisca se amesteca cu restul de albusuri si galbenusuri batute si cu cacacoa+ rom.E mortala!!

Crema urmatoare e o deviatie de la crema de lamaie pt ''Alba ca zapada'', lui Leo nu prea-i place cu lamaie si m-a pus sa-i fac cu ciocolata,deci am purces la treaba.Pt 4 foi de alba ca zapada:

-1 litru de lapte
- 5 linguri faina (depinde ce faina,a mea e vai mama ei,am tot pus pana mi-a convenit mie)
- zahar dupa gust
-rom-
-200 gr unt sau margarina
-2 tablete cioco cu lapte de menaj a cate 150 grame fiecare

Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte rece pana se face subtire si fara cocoloase. Se pune restul de lapte amestecat cu zahar la fiert, cand fierbe se adauga faina dizolvata in fir si se amesteca in acelasi timp, sa nu se faca cocoloase,se fierbe la foc mic,mic(bucataresele stiu ce si cum) si se mesteca in continuu,mereu-mereu,non-stop :peace: .Cand s-a fiert si s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune cioco rupta bucatele si se amesteca pana se topeste.Se lasa la racita,dar nu de tot,cat e calduta inca se pune untul si romul.

tmadalin
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 19/02/2011 04:09

Mesajde tmadalin » 19/02/2011 05:25

Absolut delicios chiar si eu care sunt inamicul bucătăriei cred co să incerc să fac acest tort.
Multumesc pentru reteta.

a_fairy
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 29/03/2011 12:23

Mesajde a_fairy » 29/03/2011 12:26

[quote="vero"]CREMA PENTRU TORT:

In prima faza pare foarte mult si complicat, dar e chiar ok! Foarte bun, multumim pt reteta!

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 29/03/2011 02:13

Leandra si eu fac la fel, incalzesc frisca si pun cioco la topit in ea.nu o fierb. cand s-a racit o mixez, nu iese tare, dar se face ca o smantana apoi o amestec cu frisca batuta cu zahar daca mai trebuie dulce.si f buna si fina.
tmadalin, a_fairy, la tortul meu va referiti?daca da, e foarte bun, desi pare complicat.crema de galbenusuri ii da o finete aparte.

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Crema cu smantana, portocale si migdale coapte

Mesajde laughylau » 25/09/2011 12:57

Crema cu smantana, portocale si migdale coapte :

<delicioasa>
<usoara>
<pufoasa>

300 g smantana ( nu foarte grasa, pana in 20% grasime)
200 ml frisca dulce, naturala, din lapte
200 ml suc de portocala proaspat stors
200 g zahar
200 g migdale
coaja de la 1/3 portocala
esenta de vanilie naturala
16 g gelatina ( 2 pliculete)


Se coc migdalele in cuptor aprox 10 minute la 180 grade Celsius apoi se macina.
Smantana se bate usor cu zaharul, pana se dizolva, se adauga migdalele, coaja de portocala si esenta de vanilie. Gelatina se inmoaie 10 minute in sucul de portocala, se incalzeste usor pana la dizolvarea gelatinei si se amesteca cu smantana.
Se bate frisca spuma si se amesteca si ea, usor, cu smantana & co.


:flower: as vrea sa am o poza, dar nu o detin.
Laura

Avatar utilizator
mamanina
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 01/12/2011 07:50
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde mamanina » 01/12/2011 08:09

interesante aceste creme, o sa incerc si eu mai ales ca vin sarbatorile acum :)
Mama Nina - Producator muraturi traditionale.
http://www.mamanina.ro

nazare
Incepator
Mesaje: 39
Membru din: 14/02/2012 06:06
Localitate: Aiud, Romania
Contact:

Mesajde nazare » 29/02/2012 09:04

Foarte interesanta crema cu migdale. Cu siguranta o sa o incerc! :D
eu cu pasiune, in bucatarie

dulcofruct
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 11/02/2013 01:31

Re: Creme de tort/prajitura

Mesajde dulcofruct » 11/02/2013 01:37

buna ziua,
as dori sa ma prezint Remus Guiu ma numesc si vroiam sa va prezint un inlocuitor natural al zaharului cu mai putine calorii care poate fi folosit in gatit.
va multumesc anticipat


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori