Crema din rahat

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Crema din rahat

Mesajde lucia_bp » 15/02/2012 10:20

Ingrediente:

-500 g rahat
-1 lamaie bio
-200 g unt, la temperatura camerei
-nuca prajita si macinata, dupa gust si consistenta cremei

Preparare:

Daca nu aveti lamaie netratata, atunci tineti 15 min lamaia in apa calda, apoi frecati bine coaja cu o perie, sub jet de apa.
Frecati spuma untul.
Treceti prin masina de tocat carne, lamaia ( cu coaja cu tot, fara samburi), rahatul si adaugati untul.
Mixati bine compozitia apoi, adaugati nuca macinata, cat sa obtineti o crema ce poate fi intinsa.

Folositi crema la prajituri, torturi, checuri, ca umplutura pentru foile de napolitane, etc.
Fişiere ataşate
CIMG8621.JPG
CIMG8621.JPG (124.66 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8619.JPG
CIMG8619.JPG (117.3 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8613.JPG
CIMG8613.JPG (127.5 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8611.JPG
CIMG8611.JPG (122.64 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8609.JPG
CIMG8609.JPG (109.99 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8603.JPG
CIMG8603.JPG (85.07 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8608.JPG
CIMG8608.JPG (87.8 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8601.JPG
CIMG8601.JPG (94.74 KiB) Vizualizat de 12659 ori
CIMG8597.JPG
CIMG8597.JPG (89.36 KiB) Vizualizat de 12659 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 15/02/2012 10:58

Mersi de reteta este :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :pup: :flower: ...imi plac retetele cu rahat... imi ramane foarte mult rahat atunci cand fac cornulete de sarbatori :wink:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/02/2012 11:03

:D :D , e buna, aromata si colorata frumos.....si eu fac crema asta , dar in general topesc rahatul pe baia de abur cu un piculet de apa si apoi ametec cu unt si eventual ceva esenta....depinde ce fel de rahat folosesc.....Daca nu e prea aromat mai adaug esenta pentru un gust mai pronuntat.....e buna si te scoate din bucluc :D cand esti la ananghie.....Lucia, ai avut o idee foarte buna sa postezi crema asta :hug:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 15/02/2012 11:44

N-am mai auzit de ea,foarte interesant. La ce se poate folosi in afara de cornulete?
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 15/02/2012 12:13

E tare buna pusa intre foi crocante (napolitan)

Sa incerci si varianta de rahat cu cacao amestecat cu niste nes - dupa gust :!:

:hug: :pup: :flower:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 15/02/2012 03:15

Bine zice Pupi: ”aromata si colorata”. =D> =D> =D> Foarte frumoase fotografiile.

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/02/2012 10:36

d_dana_a scrie:Mersi de reteta este :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :pup: :flower: ...imi plac retetele cu rahat... imi ramane foarte mult rahat atunci cand fac cornulete de sarbatori :wink:


Cu multa placere :flower: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/02/2012 11:53

Bravoo Lucia , eu nu imi mai aduceam aminte cum se facea , sigur insa la noi s epunea numai zeama de lamiie nu lamiia intreaga .. si se toca rahatul pe culori =))

la noj se folosea la prajitura televizor , iesea televizorul in culori =))

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/02/2012 08:00

pupi scrie::D :D , e buna, aromata si colorata frumos.....si eu fac crema asta , dar in general topesc rahatul pe baia de abur cu un piculet de apa si apoi ametec cu unt si eventual ceva esenta....depinde ce fel de rahat folosesc.....Daca nu e prea aromat mai adaug esenta pentru un gust mai pronuntat.....e buna si te scoate din bucluc :D cand esti la ananghie.....Lucia, ai avut o idee foarte buna sa postezi crema asta :hug:


Esti o draguta :peace: :!: :pup:

Nu stiam treaba cu topitul pe foc al rahatului... :D :P =))

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/02/2012 06:19

mitinita scrie:N-am mai auzit de ea,foarte interesant. La ce se poate folosi in afara de cornulete?


Se poate sa nu fi auzit de ea...este o crema folosita de mama si de bunica...am scris in reteta la ce se foloseste...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori