Crap Umplut - Toltot Ponty

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Crap Umplut - Toltot Ponty

Mesajde Leila » 14/08/2008 11:56

Ingrediente:
1 crap de 1.5 kg
1 cescuta orez
4 buc ceapa
1 cutie ciuperci
1 legatura patrunjel verde
1 morcov
3 catei usturoi
1 patrunjel radacina
1 lamaie
50 ml vin alb ce se pune in orez
100 ml vin alb se pune in tava in care coacem crapul
sare, piper,delikat
untura de rata vreo 5 linguri mari (se poate folosi si uleiul)

Preparare:
Crapul se curata de solzi, se eviscereaza(normal ar fi sa lasati capul)si apoi se spala si cu un servet il stergem bine sa nu ramana ud. Se condimenteaza in interior cu sare si piper si se lasa sa stea asa la rece pana pregatim umplutura .

Umplutura o pregatim in felul urmator: Se taie marunt o ceapa care se caleste pe 3 linguri de ulei . Ciupercile sa tau felii si se adauga la ceapa . Tot atunci adaugam si orezul spalat si scurs, si le calim un pic impreuna. Adaugam peste un pic de apa (sa zicem cam 100 ml apa)si cei 50 ml vin alb.Orezul incepe sa se umfle si cand este bine inflorit adaugam patrunjelul verde tocat si sare si piper dupa gust.
Cu aceasta umplutura se umple crapul si apoi se coase deschizatura burtii.
Morcovul, patrunjelul,usturoiul il taiem rondele, iar ceapa ramasa o taiem felii mai grosute si toate legumele se aseaza in tava in care am pus cele 5 linguri de untura. Crapul se unge cu un pic de ulei se aseaza pe patul de legume se pune 100 ml vin si tot atata apa, se condimenteaza cu sare si delikat si un pic de rozmarin maruntit si se da la cuptor ptr circa 30 minute . In timpul incare sta in cuptor se stropeste cu zeama din tava. La jumatea timpuli de coacere intoarcem crapul si il lasam mai departe la copt.
Se scoate in cele din urma din cuptor se aseaza legumele pe un platou si peste asezam crapul copt. Se scoate ata cu care a fost cusut , se stropeste cu zeama de lamaie si se portioneaza.
Se serveste fierbinte ,fara garnitura deoarece este umplut cu orez. Alaturi se poate servi un vin alb .
Fişiere ataşate
Picture 021.jpg
Picture 021.jpg (64.65 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 014.jpg
Picture 014.jpg (70.51 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 012.jpg
Picture 012.jpg (64.35 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 010.jpg
Picture 010.jpg (52.23 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 009.jpg
Picture 009.jpg (50.39 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 008.jpg
Picture 008.jpg (55.39 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 007.jpg
Picture 007.jpg (58.16 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 006.jpg
Picture 006.jpg (65.01 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 005.jpg
Picture 005.jpg (65.01 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 004.jpg
Picture 004.jpg (52.37 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (65.85 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (50.99 KiB) Vizualizat de 7590 ori
Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (61.3 KiB) Vizualizat de 7590 ori

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 15/08/2008 08:25

Imi dai si mie???? :wink:
Foarte bine arata. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 15/08/2008 10:14

Aoleu ce bine arata ... tre sa fie tare bun ;)

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 16/08/2008 11:45

ce-mi place pestele , trebuie sa fie tare bun asa umplut :)

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 16/08/2008 05:07

Foarte interesanta reteta =D> =D> Trebuie sa fie delicioasa :pup: :pup:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 17/08/2008 09:50

Leila - crapul tau mi-a dat de lucru... :buuun: nu ma mai inteleg cu sotul meu... :( vrea si el crap la cuptor :x si e asa de cald :badday: ... deja se simte aroma... :roll:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

emma_32
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 25/08/2008 04:31
Localitate: Bucuresti

Mesajde emma_32 » 25/08/2008 06:23

arata foarte bine,cred ca o sa incerc reteta,
succes in continuare
M@nuel@

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 29/08/2008 11:40

alina_i scrie:Leila - crapul tau mi-a dat de lucru... :buuun: nu ma mai inteleg cu sotul meu... :( vrea si el crap la cuptor :x si e asa de cald :badday: ... deja se simte aroma... :roll:


Ei..... alina :D , cum ai cazut cu sotul la invoiala :wink:

:pup:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 31/08/2008 04:14

I-am promis ca-i fac atunci cand o prinde singur crapul :P
Cum mai scade putin temperatura si cum vin copiii acasa am sa pregatesc unul cu siguranta :wink: si mai vorbim dupa...
:hug: :pup: :flower:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 31/08/2008 04:37

ce bun trebuie sa fie crapul asta ...... arata super


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori