Pentru aluat
900 g faina
300 g margarina
3 oua
50 g drojdie
8 linguri zahar
1 cana lapte
Pentru umplutura
500 g nuca macinata
100 ml lapte
5 linguri de zahar
5 albusuri de ou
3 plicuri zahar vaniliat
Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute.
Intre timp, pregatim umplutura.
Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor.
Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou.
Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.
Cozonac unguresc
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Cozonac unguresc
- Fişiere ataşate
-
- img-20180404-215502.jpg (134.97 KiB) Vizualizat de 4547 ori
-
- img-20180404-201310.jpg (118 KiB) Vizualizat de 4547 ori
-
- img-20180404-190158.jpg (108.08 KiB) Vizualizat de 4547 ori
-
- img-20180404-184806.jpg (90.1 KiB) Vizualizat de 4547 ori
-
- img-20180404-183654.jpg (99.58 KiB) Vizualizat de 4547 ori
-
- img-20180404-184714.jpg (90.08 KiB) Vizualizat de 4547 ori
-
- img-20180404-184435.jpg (102.42 KiB) Vizualizat de 4547 ori
-
- img-20180404-215454.jpg (133.74 KiB) Vizualizat de 4547 ori
Înapoi la “Retete pentru sarbatori”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori