Cotlet de vita la gratar cu sos creol "Chien"

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
atelierulderetete
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 11/10/2012 04:11

Cotlet de vita la gratar cu sos creol "Chien"

Mesajde atelierulderetete » 30/05/2017 03:20

Ingrediente:

2 cotlete de min. 600 - 700 grame/portie
ulei de masline
sare
piper
Sos Chien:
1 ceapa verde
2 catei de usturoi
cateva fire de patrunjel
3 linguri de ulei de masline
1 ardei iute maruntit sau chili
100 ml de apa calda
sare
piper
suc de la o jumatate de lamaie

Incepem cu pregatirea gratarului: facem un foc frumos si lasam sa arda pana cand jarul e puternic, in jur de 300 de grade, daca aveti termometru.
Acum ne putem acum ocupa de sosul "Chien": pisati usturoiul, tocati marunt ceapa, ardeiul, patrunjelul. Amestecati tot, asezonati cu sare si piper, adaugati uleiul, sucul de lamaie si apa calda. Lasam deoparte sa se dezvolte aromele.
Carnea: ideal ar fi, cu 1 zi inainte, sa ungeti carnea cu ulei de masline, sa o acoperiti cu folie si sa o lasati in frigider pana a doua zi. Daca nu, procedati cum este scris in continuare.
Scoateti carnea din frigider 1h 1/2 inainte sa o puneti pe gratar, puneti sare, piper, ( ungeti cu ulei de masline, daca nu ati pregatit-o cu 1 zi inainte) si o lasam in asteptare, cuminte.
Cand jarul s-a format, puneti carnea pe gratar. Pentru cei care mananca bleu, (adica in sange spre crud), lasati 15 minute pe o parte si 10 min pe cealata. Ajustati timpul de frigere pe gratar, in functie de cum preferati sa mancati carnea. Mai mult - mai bine facut.
Scoateti carnea de pe gratar si lasati-o sa se odihneasca 15 minute, dupa care repuneti pe gratarul incins inca 3-4 minute.
Asezati pe farfurie, puneti deasupra sau pe langa sosul, n-ar strica si niste cartofi prajiti in untura de gasca :).
Fişiere ataşate
IMG_4636.jpg
IMG_4636.jpg (342.78 KiB) Vizualizat de 1030 ori
IMG_4629.jpg
IMG_4629.jpg (284.37 KiB) Vizualizat de 1030 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Re: Cotlet de vita la gratar cu sos creol "Chien"

Mesajde mikirafaela » 30/05/2017 04:01

Waw! :o Imi lasa gura apa! :D
MIKI


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori