Conssome de Pui

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Conssome de Pui

Mesajde iuliajewel » 01/02/2011 01:03

Ceea ce nu am gasit in "Cartea de bucate RC" este conssome-ul :shock:

De toate felurile, de pui, de vita, de rosii etc, conssome-ul este aceea supa concentrata pe care o servesti atunci cand vrei ceva rafinat dar plin de personaliteta, corpolent, ca un vin de f. buna calitate. Este "Supa suprema" - adica aceea pe care ne-o "administrau" parintii cand dadeam semne de raceala sau vreo boala care inainte de-a fi diagnosticta, era tratata cu "Supa de pui"

Bietul Dinu Paturica, numara picaturile de grasime din farfurie gasind ca fiecare din ele este un "galben" din averea lui :x , fara sa stie ca zama asta este un medicament sui generis...

Eu o fac deseori, doar pt bunatatea si gustul ei sublim! Acum am facut-o fara "galbeni" - doar pentru ca mai sunt (inca) sub influenta regimurilor voastre :sfant:

Am avut:

2 pieti de pui
2 morcovi
O felie de telina (4 cozi, pt cele abroad)
1/2 patrujel radacina
3 fire de patrunjel verde
1/2 pastarnac radacina
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
Fulgi de ardei rosu (gogosari uscati la masina)
1/2 lingurita de cimbru
7 boabe de piper intreg
5 albusuri
Sare

Supa de pui home made (cap, ghiare, gat, tartita curatita de glandele grase)

Puneti in robotul de bucatarie (sau in masina de carne) pieptii, legumele si condimetele si albusurile. Trebiue sa obtineti o pasta fina.

Inmuiati aceasta pasta cu un sfert din supa de pui, rece - e foarte important acest pas pentru a obtine un conssome clar. Amestecati pana este totul incorporat in mod uniform.

Alegeti o oala mare, in care sa incapa atat compozitia de mai sus precum si cele 4/3 de supa de pui ramasa, si:

puneti supa rece de pui in oala, turnati inauntru compozitia din bolul in care ati emulsionat compozitia cu un sfert din supa de pui rece, puneti pe foc iute amestecand mereu pana vedeti ca incepe sa se inchege compozitia, se ridica la suprafata ca un "capac". Din acest moment nu mai amestecati deloc - lasati ca acest "capac" sa prinda consistenta si cand numa'ce se simte el bine, trantiti-i o gaura in mijloc, dati focul mic-micusor - doar atat cat sa forfoteasca supa la suprafata, dar usor-usor, in soapta.

De-acum nu mai aveti treaba 2 ore: fierbe de una singura, scoate mici ghezere prin gaurica ce-a-ti facut-o, lasati-o in pacea ei.

Dupa 2 ore, strecurati printr-un tifon pus in doua straturi (desi daca urmati toti pasii nu aveti nevoie de tifon (poate ca sa folositi solidele la a face chiftelute, ulterior, si nu le dati cainilor - f. sanatoasa mancare si pentru ei daca indepartati boabele de piper! Apropo: se poate pune piper macinat, cui place mancarea piperata, eu las boabele intregi ca vreau doar aroma lor si nu iuteala...)

Conssome-ul este bun in orice ocazie: pana si la micul
dejun, fiinca se poate face in avans si servit fierbinte, la pat, in cateva minute. Daca aveti si baghete sau taitei de orez, micul dejun este floare la ureche :paguba: :paguba: :paguba:

Este o supa plina de personalitate, bogata, corpolenta ca un vin de buna calitate :wink:

Condimentati si adaugati cele ce va sunt pe plac, pe loc: patrunjelul se poate sfarteca cu degetele, lamaia, stoarsa tot cu mana, taiteii de orez nu au nevoie de mai mult de 5 minute pentru a se inmuia in supa fierbinte...ce mai, e simplu de tot :sfant:

S-ar putea numi "Mic dejun anticipat" :D :D :D
Fişiere ataşate
PC070265.JPG
PC070265.JPG (36.74 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070263.JPG
PC070263.JPG (31.18 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070256.JPG
PC070256.JPG (43.63 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070227.JPG
PC070227.JPG (39.58 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070213.JPG
PC070213.JPG (45.82 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070208.JPG
PC070208.JPG (50.28 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070204.JPG
PC070204.JPG (29.26 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070201.JPG
PC070201.JPG (36.21 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070200.JPG
PC070200.JPG (30.79 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070197.JPG
PC070197.JPG (34.82 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070194.JPG
PC070194.JPG (37.59 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070191.JPG
PC070191.JPG (29.88 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070188.JPG
PC070188.JPG (46.65 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070186.JPG
PC070186.JPG (42.53 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070268.JPG
PC070268.JPG (37.47 KiB) Vizualizat de 3422 ori
PC070203.JPG
PC070203.JPG (34.08 KiB) Vizualizat de 3422 ori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 10/02/2011 02:47

consome delicios, daca citeam aici nu mai puneam tampa intrebare :bum: dincolo la crochete :D :D :D
sorry ... :lol:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 11/02/2011 06:05

thea scrie:consome delicios, daca citeam aici nu mai puneam tampa intrebare :bum: dincolo la crochete :D :D :D
sorry ... :lol:

Nu-i nici un bai thea draga, doar nu putem sta toata ziua la citit - mai avem si de bucatarit :wink:

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 02/04/2011 09:06

Ah Julia stii ce imi place mie consome-ul asta de pui? mai ales iarna sau la vreo raceala, chiar ca e o mancare de suflet! Super,felicitari pentru reteta! :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 03/04/2011 02:57

Da'cum de-ti aparu tumna acum conssomeul? Ca e veeeechi de tot.........

Multumesc de aprecieri, draga mea si poti sa-l adaugi in topicul tau de mancaruri sanatoase in diete de slabire (sau mentinere a greutatii/sanatatii) - ca eu il facui demult si nu stiu unde-ti este topicul!

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 03/04/2011 03:15

iuliajewel scrie:Da'cum de-ti aparu tumna acum conssomeul? Ca e veeeechi de tot.........

Multumesc de aprecieri, draga mea si poti sa-l adaugi in topicul tau de mancaruri sanatoase in diete de slabire (sau mentinere a greutatii/sanatatii) - ca eu il facui demult si nu stiu unde-ti este topicul!
cum de unde, de pe mess-ul tau! :D
uite-aci discutia de care vorbesti
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... oase-7836/
te invit pe acolo!

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 03/04/2011 03:24

Ahaaaaaaaaa!!! Dar intre timp tu nu stii: am avut o lunga pauza de internet si a trebuit sa-mi recuperez o parte din "Lista" - in the proces, s-au pierdut multe adrese, asa ca multe persoane au disparut de pe-acolo - ba am incercat sa pastrez doar adrese carora sa nu le pricinuiesc pagube colaterale atunci cand eu raman cu RDS -ul de izbeliste.

Asadar, pot da buzna in topicul tau, cu linkuri de retete sanatoase si dietetice? Adica ma refer la ale mele retete...Ca eu stiam altfel: fiecare este stapan pe topicul deschis si adauga el insusi linkuri - daca vrea muschii lui :D

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 03/04/2011 03:31

Eu nu stiu ce regula e asta ca doar n-am platit sa fie topicul numai al meu! nici vorba, nu nu,eu doar l-am deschis dar chiar doresc sa se bage lumea in el :D :wink: lasa ca iti dau eu un buzz mare cand te mai vad pe mess! :flower:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 03/04/2011 03:33

Gata, m-am dus, am gasit, am postat :peace:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori