Conopida cu nuci, la cuptor

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Conopida cu nuci, la cuptor

Mesajde lucia_bp » 27/09/2013 06:32

Ingrediente

-1,5- 2 kg conopida ( 1 conopida mai mare)
-100 g unt
-1 catel de usturoi, tocat fin
- 2 linguri faina
-250 ml lapte
-sare
-piper, proaspat macinat
-1 lingurita nucsoara, macinata
-4 linguri parmezan ras ( recomandat) / cascaval ras
-150 g miez de nuca, tocat marunt

-unt pentru vasul termorezistent / tava

Preparare

Desfaceti conopida in buchetele mici, spalati-o si tineti-o circa 5 min in apa rece. Scurgeti.
Intre timp, puneti apa sarata la fiert, intr-o oala mai mare si adaugati conopida cand apa clocoteste. Lasati sa fiarba 5- 7 min, acoperit, la foc mic, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgeti.
Asezati buchetelele de conopida, in strat uniform, intr-un vas termorezistent uns unt si condimentati cu sare si piper..
Separat, topiti untul intr-un vas, adaugati usturoiul si caliti sub 1 min, la flacara mica, amestecand continuu si avand grija sa nu se arda.
Puneti faina, omogenizati bine, turnati laptele si lasati sa fiarba la foc mic pana ce obtineti un sos ca o smantana, amestecand mereu.
Dati deoparte, condimentati cu sare, piper ( dupa gust), nucsoara si inglobati parmezanul ras, omogenizand bine.
Turnati peste conopida, iar deasupra presarati uniform nuca.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce nuca capata o culoare frumos aurita.
Conopida cu nuca poate fi servita, atat fierbinte, cat si rece.

Constitue o mancare vegetariana in sine, dar poate fi si o garnitura rafinata langa preparatele din carne.
Fişiere ataşate
cimg4876.jpg
cimg4876.jpg (93.07 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4907.jpg
cimg4907.jpg (97.26 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4911.jpg
cimg4911.jpg (74.7 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4915.jpg
cimg4915.jpg (90.14 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4917.jpg
cimg4917.jpg (64.73 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4920.jpg
cimg4920.jpg (63.08 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4922.jpg
cimg4922.jpg (113.09 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4924.jpg
cimg4924.jpg (116.58 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4928.jpg
cimg4928.jpg (130.16 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4983.jpg
cimg4983.jpg (173.42 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4985.jpg
cimg4985.jpg (153.96 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4989.jpg
cimg4989.jpg (118.36 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg5003.jpg
cimg5003.jpg (110.04 KiB) Vizualizat de 1806 ori
cimg4988.jpg
cimg4988.jpg (118.07 KiB) Vizualizat de 1806 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 27/09/2013 06:52

...nu am mincat pina acum asa ceva,adica combinatia de conopida cu nuci,dar dupa cum arata trebuie sa fie delicioasa... :roll: Imi place conopida si-mi plac nucile! :wink:

Felicitari inca o data pentru toate retetele minunate pe care ni le prezinti! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 27/09/2013 11:15

Speechless :buuun: :buuun: :buuun: :roll: :roll:
Must do it!
=D> =D> :master: :master: :flower: :peace:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/09/2013 11:42

Lucia, ai pregatit o combinatie deosebita & interesanta. :master: :master: :master: De retinut & de pregatit cu siguranta in cel mai scurt timp! =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/09/2013 08:34

Danieluta scrie:...nu am mincat pina acum asa ceva,adica combinatia de conopida cu nuci,dar dupa cum arata trebuie sa fie delicioasa... :roll: Imi place conopida si-mi plac nucile! :wink:

Felicitari inca o data pentru toate retetele minunate pe care ni le prezinti! :flower: :flower: :flower:


Cand am dat peste acesta reteta si eu ma gandeam daca sa o pregatesc sau mai bine Nu :D
Tot nu aveam nimic de pierdut si cum jumatatea nu este mofturos ( dimpotriva, este deschis la combinatii inedite), stiam ca va manca ( in cazul in care mie nu-mi placea combinatia :lol: )...Dar m-am inselat...combinatia mi-a placut si am servit conopida cu nuci langa un gratar :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/09/2013 09:48

ei asta sigur ne place si noua .. :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: sper sa gasesc conopida azi

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 28/09/2013 03:36

o combinatie inedita , arata delicios =D> LUCIA felicitari :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/09/2013 01:04

Ce-mi place ...are sos alb cu nuca... :buuun: :roll: Curand o fac si eu...trebuie sa le placa si alor mei. :pup:
Ultima oara am facut chiar la cuptor conopida cu sos bechamel si sofran ...cascaval afumat deasupra.... :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/09/2013 09:10

xanora scrie:Speechless :buuun: :buuun: :buuun: :roll: :roll:
Must do it!
=D> =D> :master: :master: :flower: :peace:


:pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/09/2013 08:08

Combinatia asta nu am incercat-o inca si nici nu am auzit de ea.....am sa pregatesc pentru mine putin....sotul nu cred ca o sa incerce asa ceva....nici macar conopida nu o agreaza. Uneori mai spun ca fac broccoli alb =)) =)) la cuptor si atunci mai gusta putin dar cand aude cuvantul conopida fuge mancand pamantul :P :P .....mie imi place cum suna reteta :hug: :hug: :pup:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator