Coffee Cheesecake

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Coffee Cheesecake

Mesajde mimmi » 28/01/2012 08:32

ďťżIngrediente:
200 g branza philadelphia(sau mascarpone)
150 ml frisca lichida
150 g biscuiti picnik
70 g unt topit
1 plic cafea ness
1 lingura zahar tos
3 linguri zahar pudra
7 g gelatina
Bezea:
2 albusuri ou
4 linguri zahar
un praf de sare

Sfarmam biscuitii in robot,adaugam untul topit si omogenizam.
Tapetam 4 forme cu folie alimentara,iar jos asezam un strat uniform din compozitia de biscuiti,se dau formele la frigider pana pregatim crema.
Gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece si o lasam 10 minute in pace :),dupa care o punem pe bain-marie pana se dizolva.
Mixam frisca lichida,cafeaua o amestecam cu 1 lingura zahar tos si 1 lingura apa calduta,dupa care o amestecam cu gelatina.
Punem frisca,branza,cafeaua,zaharul pudra intr-un bol si le mixam bine.
In fiecare forma,turnam 1/4 din crema si o nivelam frumos,dupa care dam formele din nou la rece pentru aproximativ 1 ora.
Inainte de a fi servite,pregatim bezeaua,mixand albusurile cu un praf de sare,pana se intaresc,dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare 5 minute.
Ornam cheesecake-urile cu bezea si dupa preferinta putem sa folosim un arzator de mana(cu gaz) cu care ii schimab "fata" bezelei.
Fişiere ataşate
P1284177.JPG
P1284177.JPG (31.39 KiB) Vizualizat de 4992 ori
P1284173.JPG
P1284173.JPG (77.85 KiB) Vizualizat de 4992 ori
Picnik collage.jpg
Picnik collage.jpg (120.91 KiB) Vizualizat de 4992 ori
P1284163.JPG
P1284163.JPG (41.61 KiB) Vizualizat de 4995 ori
P1284165.JPG
P1284165.JPG (34.11 KiB) Vizualizat de 4995 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/01/2012 09:38

Foarte frumos desertul pe care l-ai pregatit si sigur delicios. Felicitari =D> =D> =D>

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 29/01/2012 01:21

Multumesc Antoniah ! :flower:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 29/01/2012 06:29

mmmm ce bun trebuie sa fie,simplu si delicios :hug: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 29/01/2012 07:25

:buuun: :buuun: :buuun: simplu si delicios :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 30/01/2012 09:58

Un desert apetisant :roll:
Imi place mult cum arata bezeaua =D>
Ramane gumata sau este crocanta?

:hug: :flower:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 30/01/2012 06:34

Multumesc fetelor de aprecieri!
Alina,bezeaua are doar alta culoare,datorita lampii de gaz,nu e dat la cuptor,deci nu si-a schimbat cosistenta :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/02/2012 11:53

As servi pe loc desertul :roll: :roll: :roll:

Imi place ce ai facut =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori