Ciuperci feliate sau "Funghi trifolati "

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Ciuperci feliate sau "Funghi trifolati "

Mesajde crista » 20/05/2006 03:45

Reteta foarte usoara , luata dintr-o carte de bucate italiana . Se pot face nu numai ciuperci ( de toate felurile ) ci si anghinare, dovlecei, sparanghel ... in acest mod . Trifolati reprezinta un mod de a gati legumele taiate felii in ulei, cu putin usturoi si la sfirsit patrunjel.

Reteta foarte simpla eu am servit-o ca felul 2 alaturi de piure de cartofi dar mergea la fel de bine ca felul 1 alaturi de o mamaliguta aburinda.

Ingrediente :

- ciuperci - cam cite vreti in functie de cite persoane sunt la masa
- unt - cit o nuca mai mare
- ulei
- 1 catel de usturoi necuratat ( doar spalat si sters bine)
- 1/2 pahar cu vin alb
- frunze de patrunjel proaspat (rupte din ghiveciul de pe balcon )
- reteta zice si putin maghiran ... n-am avut si deci am sarit peste el.

Ciuperci -in cazul meu - champinion, curatate cu un servet de hirtie pe palariutza si taiate radacinile ... nu le spal. Apoi taiate felii.

Am pus in tigaie ulei si unt si un catel de usturoi strivit cu podul palmei ca sa dea gust grasimii.
Fişiere ataşate
Immagine 001.jpg
Uleiul, untul si usturoiul....
Immagine 001.jpg (48.13 KiB) Vizualizat de 5646 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/05/2006 03:49

Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc citeva minute in uleiul si untul aromate de usturoi.
Fişiere ataşate
Immagine 002.jpg
ciupercile calite
Immagine 002.jpg (49.42 KiB) Vizualizat de 5643 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/05/2006 03:51

Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc maricel ca sa se evapore.
Fişiere ataşate
Immagine 004.jpg
vinul...
Immagine 004.jpg (42.29 KiB) Vizualizat de 5642 ori
Immagine 003.jpg
vinul ...
Immagine 003.jpg (49.62 KiB) Vizualizat de 5642 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/05/2006 03:58

Cind simtiti dupa "miros" ca vinul s-a evaporat se da focul mai mic, se adauga sare si piper si se lasa pe foc pina scade ( nu va luati dupa mine ca am lasat cam mult sos ... ). Cind e gata, adica dupa citeva minute , se scoate catelul de usturoi si se arunca, se taie patrunjelul marunt sau se rup frunze si se adauga peste ciuperci, se mai amesteca o data sau de doua ori miscind tigaia ( nu cu lingura ca sa nu striviti ciupercile) si se stinge focul. Tot acum trebuia sa pun si maghiranul dar cum ziceam n-am avut si deci am "ciuntit" reteta.

Se serveste ca aperitiv cald ori ca fel principal (alaturi de mamaligutza sau de piure de cartofi ).
Fişiere ataşate
Immagine 007.jpg
Pofta buna !
Immagine 007.jpg (50.37 KiB) Vizualizat de 5641 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 20/05/2006 08:18

=D> =D> =D> Arata foarte bine :wink: Presupun ca te inscrii cu ea in concurs :clipocit:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori