ciorba de salata verde cu orez

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

ciorba de salata verde cu orez

Mesajde roxanavmv » 21/02/2007 08:18

Am facut si eu prima data ciorbita din asta, cinstit pentru ca mi-e asa de dor de o ciorba de loboda, nici nu va pot spune.
Am ras un morcov, un pastranac, am tocat o ceap amedie si le-am pus la fiet in apa plus am mai avut vreo 300 ml de zeama de supa de legume. Cand au dat in clocot am adaugat salata taiata in fasii cam de 1.5 cm, si am lasat-o sa fiarba aproape 30 de minute, dupa care am adaugat o cescuta de orez si am mai lasat sa fiarba 15 minute.
Desi in poza se vede o lamaie, am pus bors de la plic ( nu e sanatos, dar imi place mai mult in ciorbe), niste marar, patrunjel si leustean si gata ciorbita.
Credeam ca o sa iasa insipida, incolora, inodora, dar a iesit tare buna. si e asa de simpla, o sa mai fac cu siguranta.
Fişiere ataşate
3.jpg
3.jpg (24.41 KiB) Vizualizat de 4503 ori
2.jpg
2.jpg (31.49 KiB) Vizualizat de 4503 ori
1.jpg
1.jpg (23.14 KiB) Vizualizat de 4503 ori

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 21/02/2007 10:07

Roxana...imi place ce ti-a ieshit...imi aduce aminte de ciorbita de primavara a mamei mele cu de toate verdeturile din gradina (loboda, macrish, patrunjel, marar shi nelipsitele stege (nu shtiu cum le zice pe romaneshte)...mmmm....vreau acasa!!!! :hug:
liliana


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori