Ciorba cu galuste asiatice

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Ciorba cu galuste asiatice

Mesajde biochimist_la_cratita » 27/02/2015 05:18

Ma rog... aproape asiatice. O sa vedeti voi la ingrediente de ce aproape. : )
Am mai povestit ca a inceput sa-mi placa sa gatesc ciorbe si sa le si mananc (eu nefiind mare consumatoare a acestui fel de mancare), pana la urma pofta vine mancand nu-i asa?! :)) Ei bine, m-am gandit si m-am pregatit sufleteste pentru a incerca ceva asiatic, dar cu influente neaose. Zis si facut, am gatit, am aranjat masa si m-am prezentat in fata "juratilor" borsari cu inima cat un purice crezand ca am dat-o-n bara pe romaneste. :)) Ei bine, m-am inselat. Le-a placut atat de mult incat pe loc si-au programat al doilea rand de ciorba.
:master:
Aceste galuste se prepara de obicei cu un mix de carne de porc si creveti, si cu multe arome asiatice, insa eu le-am adaptat la ce se gaseste pe la noi. :)
Galustele au denumiri diferite in functie de regiunea din care provin, umplutura si de modul de impachetare.

Ingrediente:
Ciorba:

4 l apa
1 morcov mare(150g curatat)
1 ceapa potrivita (70 g curatata)
150 g gogosar/ardei gras
1 foaie de dafin
sare dupa gust
2 lg ulei de masline
600 ml bors umplut
o bucata de ghimbir


Aluat galuste:

400 g faina de grau
150 ml apa rece
1 lgt sare grunjoasa


Umplutura galuste:

800 g carne slaba manzat (tocata)
1 ceapa potrivita (80g, dupa ce a fost curatata)
1 lgt rasa ghimbir pudra
1/2 lgt ienibahar pudra
1/4 lgt chimen pudra
1/8 lgt piper cayenne
1 lgt rasa sare grunjoasa
2 lgt patrunjel uscat
3lgt ulei masline

Cum procedezi:

Ciorba:
Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari si cu foaia de dafin in apa la fiert. Cat fierb legumele pregateste aluatul si umplutura. Nu uita sa scoti ceapa din supa dupa ce a fiert.

Aluat si umplutura:
1. Pune faina intr-un vas, dizolva sarea in apa rece si toarna amestecul peste faina. Invarte cu o lingura pana cand se absoarbe toata apa, apoi framanta-l manual pana cand obtii un aluat omogen. Daca este necesar mai adaugati apa, respectiv faina cat sa ajungeti la consistenta dorita. Lasati-l deoparte pana cand pregatiti umplutura.
2. Pentru umplutura pune intr-un vas carnea, condimentele, ceapa taiata marunt, uleiul si patrunjelul uscat si amesteca-le bine.

Asamblare si fierbere:
1. Ruleaza aluatul si taie-l in bucati egale (fiecare bucata cu greutatea de 20g), roteste fiecare bucata astfel incat sa obtii o biluta, apoi intinde fiecare bila atat cat iti permite.
2. Ia cate o lingura de umplutura, si pune-o in mijlocul foii de aluat apoi pliaza-i marginile. Procedeaza asa pana cand termini tot aluatul. Gasiti AICI un filmulet care arata 7 moduri de impachetare a galustelor.
3. Termini de facut toate galustele apoi le dai drumul usor in supa fierbinte, dupoa fiecare galusca adaugata invarti usor in supa ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
4. Lasi galustele la fiert 20 de minute, adaugi borsul (infierbantat separat) peste supa si mai lasi sa fiarba inca 15-20 minute.
5. Opresti focul, adaugi uleiul de masline si o bucata (cam cat degetul mare) de ghimbir proaspat.

Nota: daca vi se parea prea multa munca cu impartitul si cantaritul aluatului, atunci puteti sa-l impartiti in doua, sa intindeti cat puteti de bine fiecare bucata si sa decupati cerculete cu ajutorul unei cani. :)
Fişiere ataşate
1_prep_ciorba_galuste.jpg
1_prep_ciorba_galuste.jpg (114.71 KiB) Vizualizat de 2925 ori
2_prep_ciorba_galuste.jpg
2_prep_ciorba_galuste.jpg (106.33 KiB) Vizualizat de 2925 ori
3_prep_ciorba_galuste.jpg
3_prep_ciorba_galuste.jpg (122.56 KiB) Vizualizat de 2925 ori
4_prep_ciorba_galuste.jpg
4_prep_ciorba_galuste.jpg (99.84 KiB) Vizualizat de 2925 ori
5_prep_ciorba_galuste.jpg
5_prep_ciorba_galuste.jpg (76.78 KiB) Vizualizat de 2925 ori
6_prep_ciorba_galuste.jpg
6_prep_ciorba_galuste.jpg (70.12 KiB) Vizualizat de 2925 ori
7_prep_ciorba_galuste.jpg
7_prep_ciorba_galuste.jpg (59.77 KiB) Vizualizat de 2926 ori
8_prep_ciorba_galuste.jpg
8_prep_ciorba_galuste.jpg (76.74 KiB) Vizualizat de 2926 ori
9_prep_ciorba_galuste.jpg
9_prep_ciorba_galuste.jpg (56.34 KiB) Vizualizat de 2926 ori
12ciorba_galuste.jpg
12ciorba_galuste.jpg (50.17 KiB) Vizualizat de 2926 ori
15ciorba_galuste.jpg
15ciorba_galuste.jpg (56.03 KiB) Vizualizat de 2926 ori
16ciorba_galuste.jpg
16ciorba_galuste.jpg (99.89 KiB) Vizualizat de 2926 ori
20ciorba_galuste.jpg
20ciorba_galuste.jpg (103.87 KiB) Vizualizat de 2926 ori
23ciorba_galuste.jpg
23ciorba_galuste.jpg (124.54 KiB) Vizualizat de 2926 ori
27ciorba_galuste.jpg
27ciorba_galuste.jpg (56.72 KiB) Vizualizat de 2926 ori
28ciorba_galuste.jpg
28ciorba_galuste.jpg (49.99 KiB) Vizualizat de 2926 ori
30ciorba_galuste.jpg
30ciorba_galuste.jpg (92.84 KiB) Vizualizat de 2926 ori
31ciorba_galuste.jpg
31ciorba_galuste.jpg (59.17 KiB) Vizualizat de 2926 ori
32ciorba_galuste.jpg
32ciorba_galuste.jpg (49.94 KiB) Vizualizat de 2926 ori
33ciorba_galuste.jpg
33ciorba_galuste.jpg (44.41 KiB) Vizualizat de 2926 ori
34_prep_ciorba_galuste_3126.jpg
34_prep_ciorba_galuste_3126.jpg (113.13 KiB) Vizualizat de 2926 ori
Ultima oară modificat 27/02/2015 07:11 de către biochimist_la_cratita, modificat de 4 ori în total.
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 27/02/2015 05:51

Ador wonton :buuun: , la rest. chinezesc ii iau mereu. O idee buna sa-i faci cu ciorba! =D> :roll:

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Mesajde biochimist_la_cratita » 27/02/2015 05:52

nicoleta64 scrie:Ador wonton :buuun: , la rest. chinezesc ii iau mereu. O idee buna sa-i faci cu supa! =D> :roll:


Multumesc, Nico! :love:
Alina

....................................................................

http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/02/2015 07:29

Bravo! =D> =D> =D> Felicitari pentru reteta si prezentare! :flower: :flower: :flower:
Ma bucur ca te-ai inscris in concurs! Succes!
MIKI

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 27/02/2015 07:48

Alina,felicitari pentru reteta si succes la concurs! :flower:

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Mesajde biochimist_la_cratita » 27/02/2015 10:19

mikirafaela scrie:Bravo! =D> =D> =D> Felicitari pentru reteta si prezentare! :flower: :flower: :flower:
Ma bucur ca te-ai inscris in concurs! Succes!


Multumesc mult,Miki! Succes si tie! :hug:
Alina

....................................................................

http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Mesajde biochimist_la_cratita » 27/02/2015 10:22

Danieluta scrie:Alina,felicitari pentru reteta si succes la concurs! :flower:


Multumesc pentru apreciere! :love: :hug:
Alina

....................................................................

http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 28/02/2015 12:32

Sa fie Alina! :hug: :love:
MIKI

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/03/2015 07:01

Wauuu :o Cat de bine arata =D> =D> =D> si cata rabdare sa faci galustele :master: :master: :master:

Succes la concurs :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2015 11:14

Foarte interesanta supica in combinatie cu aceste galuste !! complimente Alina! =D> =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori