Ciolan cu cartofi, la cuptor

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 24/05/2012 09:58

=D>
cica sa tin regim ! :P
nush de ce ,dar am inceput (brusc) sa caut prin portofel niste marafeti pentru un ciolan ( sau un ciolanel ) :lol: ...oare s-o trage de la pozele tale ? :buuun:
Imagine

diana87
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 17/09/2012 10:47

Re: Ciolan cu cartofi, la cuptor

Mesajde diana87 » 17/09/2012 11:01

[quote="lucia_bp"]Ingrediente:

-1 ciolan crud
-1 ceapa
-2 foi de dafin
-boabe de piper
-sare
-piper
-1-2 ardei grasi, diferite culori
-1-2 buc ardei iute ( pe cat posibil de culori diferite)
-untura proaspata de porc
-cartofi
-ulei

Preparare:

Spalati bine ciolanul si crestati soricul sub forma de patratele pentru a se patrunde mai bine si mai repede.
Puneti-l la fiert in apa cat sa-l acopere bine, impreuna cu foile de dafin, ceapa curatata si taiata in doua, sare si boabe de piper pana ce carnea este facuta si se desprinde de pe os. Puteti scurta timpul de fierbere daca veti folosi o kukta.
Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, doar cat sa se inmoaie.
Curatati, taiati in felii mai groase si puneti-i intr-o tava. Stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe toate fetele si dati la cuptorul incins, la 180- 200 grade pentru aproximativ 10- 15 min.
Spalati, curatati si feliati ardeiul gras si cel iute.
Intre timp, desprindeti carnea de pe os, feliati-o, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Asezati-o peste cartofi, presarati ardeii si repartizati uniform peste carne, bucatele de untura.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 20 min sau pana ce cartofii sunt facuti, iar acestia si carnea s-au rumenit frumos.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi si felii de ciolan, langa o salata de sezon sau muratura.buna mi s-a facut deja pofta arata foarte bine.
[/i]


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 31 vizitatori