Chili con carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Chili con carne

Mesajde roxanavmv » 26/09/2006 11:22

Reteta de chili con carne a suferit f. multe modificari, depinde unde te afli si de asemenea cine o pregateste. Am vazut o emisiune si spuneau ca originalul ( reteta din sud-vestul salbatic) se facea cu carne de vita taiata bucati ca pt. tocanita, si numai cu ardei iuti tocati/ pasta si sos de rosii. Altii au adaugat boabe de fasole si altii au schimbat bucatelele de carne cu carnea tocata. Apoi nenumarate combinatii de condimente... principalul - cat mai mul praf de chili (paprika iute).
Si asta a fost reteta pe care am folosit-o eu:
500 gr carne tocata
o ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
600 gr fasole boabe fiarta
250 suc de rosii
o lingura pasta de tomate
1 lingurita praf de chili ( paprika iute) - sau dupa gust
1 lingurita plina cu paprika dulce
1 lingurita plina praf de chimen
sare, piper

Se caleste usor ceapa si usturoiul, apoi se adauga carnea si cand a inceput sa se prajeasca carnea se adauga condimentele si se prajesc putin sa devina fragrante, apoi se adauga fasolea boabe, si dupa vreo 2 minute si sosul si pasta de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic ca 20 min.
Se serveste cu salata verde/ varza alba tocata marunt, o lingura de smantana si cascaval ras, si bucatele de rosii ( eu am uitat complet, mi-era atat de foame...) imi pare rau dar din greseala ma sters poza cu ingredientele si inca una, dar pasii importanti sunt acolo.
Fişiere ataşate
3.jpg
3.jpg (18.26 KiB) Vizualizat de 5707 ori
2.jpg
2.jpg (22.01 KiB) Vizualizat de 5707 ori
1.jpg
1.jpg (19.59 KiB) Vizualizat de 5707 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/09/2006 08:21

:buuun: Asta chiar o sa fac si eu ca mie imi place si fasolea boabe si carnea tocata si chiar nu imi trecea prin cap sa le combin . De obicei faceam chiftele ( un fel de hamburgeri - pirjoale la cuptor alaturi de fasolea boabe ... :lol: )...

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 27/09/2006 07:59

Nu stiu daca ai incercat cand ai fost pe aici Crista sau chiar si pe la voi ceva mancaruri mexicane, dar mie una imi plac condimentele lor, desi nu ma omor dupa iutimea ardeilor, asa ca acasa poti jongla cu cantitatile, dar un pic de paprika si neaparat chimen trebuie ca sa se cheme chili. Sa-mi spui dupa ce ai incercat-o daca ti-a placut. Si inca un lucru: eu am folosit din ameteala carne tocata de porc ca am luat in ziua aia si de porc si de vita si in loc sa o congelez pe cea de porc si s-o folosesc am facut pe dos. Dar a fost tot o.k. Cred ca am o nevoie de vacanta, ca prea uit si ma incurc in blide.. :bum:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/09/2006 09:09

Mexican am mincat numai odata si pt ca eram ca prostii 1 oara singuri in restaurantul mai mult fast food nu am stiut ca tb sa ne luam singuri sosurile si condimente :roll: asa ca am mincat ca de regim .. asa cum le-am capatat de la vinzator .
In rest eu m-am hranit cu iced coffee si cu frozen yogurt eram asa de fericita ca era ianuarie si eu stateam mai mult dezbracata si mincam /beam tot ce se putea cit mai congelat =)) aaaaa.. si seara dupa 2-3 cosmopolitane ca erau la moda atunci ( dupa serialul Sex and the city ... )aproape ca imi trecea foamea . sau la d-astea mai americane .. unul chiar f dichisit chiar in piata din Orange... acolo mergeam mai des dimineata ca eram cam intre Garden Grove si Orange cu motelul, iar la prinz pe unde ne nimeream ca am cam bintuit zona ne urcam in autobuz si mergeam in stinga sau in dreapta ... sau cind era liber mergeam cu prietenul nostru cu masina in locuri mai indepartate : Palm Beach, San Pedro (aici am mincat peste) , Palm Spring ( aici am mincat o super friptura , semana cu fiorentina de la italieni .. imensaa)


ce vacanta frumoasa ..

fac chili in week end ...
Ultima oară modificat 24/08/2014 09:06 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/09/2006 04:02

Azi am facut si eu chili cu cirnat :lol:

Deci inspirata de reteta ta Roxi am facut in felul urmator ( probabil ca nu mai seamana cu chili adevarati dar e mai aproape de preferintele noastre :lol: ):

Am pus in tigaie ( ca in ea am gatit .. e mare si buna ) putin ulei, un morcove cit un deget curatat si taiat cubulete sa se inmoaie ..am adaugat 1/4 de ardei gras verde, un catel de usturoi intreg si strivit ( pe asta la sfirsit l-am aruncat) si 2 ardei iuti mici . Cind s-au inmuiat morcovele si ardeiul am adaugat cirnatul proaspat fara pielita , l-am calit sa se albeasca usor si am pus rosiile ( de la sticla sunt bucati de rosii fara pielita taiate bucatele ) .. le-am dat un clocot mic si am adaugat si fasolea boabe ( din alesa rosii ). Totul fierbea la foc mediu si inainte de a inchide focul am adaugat si 1/4 de lingurita de seminte de chimen intregi ca nu aveam praf :master:

Cirnatul a facut toti banii caci e un fel de cirnat bolognes care are in compozitie pe linga aromele specifice si vin ... cind a inceput sa se caleasca mirosea in toata bucataria a vin 8) ...

Sotul meu multumeste pt reteta ... a lins farfuria ... iar eu ma gatit in 10 min felul 2 pt 2 persoane... :flower: :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 30/09/2006 07:06

Suna tare bine mama, mai ales imbunatatirile...=D> ! intradevar este f. usor de facut si gustoasa, Ma bucur ca v-a placut.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/08/2014 10:09

Dupa ani m-am reintors la reteta asta minunata!!

Am facut-o tot cu carne din carnat ( crud, proaspat). Cirnatii bolognesi sunt facuti cu foarte putin usturoi, sare, piper si putin vin. Asta e tot condimentul lor .

Ingrediente:

400 gr fasole boabe gata fiarta si scursa
380 gr carnea scoasa din matul cirnatului si farimitata
6 linguri de dublu concentrat de rosii, bulion foarte gros ca o pasta
1 pahar cu apa
2 cepe verzi tocate cit mai marunt posibil
1 lingurita de chimen macinat
1 lingurita de paprika dulce
un praf de sare

nu am pus usturoiul caci in carnea de cirnat exista deja
Fişiere ataşate
immagine_403_1.jpg
immagine_403_1.jpg (89.62 KiB) Vizualizat de 1553 ori
immagine_400.jpg
immagine_400.jpg (93.86 KiB) Vizualizat de 1553 ori
immagine_401.jpg
immagine_401.jpg (98.94 KiB) Vizualizat de 1553 ori
immagine_402.jpg
immagine_402.jpg (92.61 KiB) Vizualizat de 1553 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 25/08/2014 11:52

Crista, felicitari, arata ca de revista!
=D> :master: =D>

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 26/08/2014 04:33

Trebuie sa incerc si eu reteta asta ,m ati convins :lol: :lol:
hi

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 26/08/2014 10:25

Aceasta e o mancare si pe gustul meu! :buuun:
Felicitari Roxana, dar si tie Crista ca ai testat-o , si uite asa o reteta buna iese de la naftalina! :flower: :flower: :flower:
MIKI


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori