Chiftele din ficat de porc

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Chiftele din ficat de porc

Mesajde crista » 24/08/2011 08:36

Ingrediente:
250 g ficat de porc
1 felie de piine
3 cartofi (150- 200 gr curatati de coaja )
1/2 ceapa rosie de apa
1 ou
2 linguri de pesmet
frunze de menta proaspata *
sare, piper, ulei pentru prajit


Tocati ficatul in robot impreuna cu ceapa, cartofii curatati si taiati in cuburi, felia de piine ( fara sa o inmuiati in apa caci ficatul este destul de lichid dupa ce il tocati). Adaugati ou, sare, piper, menta tocata si lingurile (cu virf )de pesmet. Acestea vor intari un pic compozitia care este foarte moale si curgatoare. Cine vrea poate sa bata spuma albusul si apoi sa il incorporeze in ficatul tocat si restul ingredientelor.

In tigaia incalzita foarte bine varsati ulei de cca 1 cm si il lasati sa se incalzeasca si pe el, apoi cu o lingura turnati ( exact cum se face si pentru chiftelele de dovlecel sau de cartof ) compozitia in uleiul fierbinte. Prajiti la foc mediu spre mare. Cind vi se pare ca s-a schimbat culoarea pe marginea chiftelelor treceti cu o paleta (de inox ) pe sub chiftea, o sa simtiti daca este inchegata si daca este momentul sa o intoarceti pe partea cealalta. Mai prajiti foarte putin si pe cealalta parte si le scoati pe o farfurie cu hirtie speciala care sa absoarba excesul de grasime.

Nu le prajiti prea mult, se mai intaresc cind se mai racesc. In plus, iubitorii retetelor cu ficat stiu ca un ficat copt in exces devine foarte tare. Si mai ales stiu ca ficatul prajit trebuie sa fie un pic rozaliu in mijloc, exact asa ramin si chiftelele noastre.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune linga o salata verde asortata, un piure de cartofi sau cartofi natur, dar ca orice preparat din ficat merg si alaturi de mazare ( chiar si puire de mzare) sau un piure de mere, de morcovi .

Nu au gustul puternic al ficatului de porc din cauza adaosului de cartof.
Fişiere ataşate
Immagine 191rc.jpg
Immagine 191rc.jpg (86.56 KiB) Vizualizat de 2280 ori
Immagine 184rc.jpg
Immagine 184rc.jpg (128.24 KiB) Vizualizat de 2280 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori