Chiftele cu sos de rosii.

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Chiftele cu sos de rosii.

Mesajde nicoleta64 » 24/08/2007 02:47

Aceste chiftele sunt o varianta mai "usoara" de la reteta chiftelelor cu sos care o face mama mea;este fara rantas si chiftelele nu sunt prajite.

Ingrediente:
*300 gr. carne de vita tocata
*1 ou
*suc de rosii
*2-3 linguri ulei
*1 lingura parmezan (facultativ)
*usturoi(2 catei + 1 lingurita praf in compozitia de carne)
*patrunjel, oregan
*foaie de dafine
*sare ,piper

Se pune in cratita unu –doi catei de usturoi taiati in doua si uleiul, dupa ce acesta s-a rumenit il scoatem si turnam sucul de rosii si lasam pe foc ,sa fiarba.Adaugam foaie de dafine si putin oregan. Intre timp amestecam carnea cu oul ,sare si piper, patrunjel tocat,1 lingurita praf de usturoi, putina apa si parmezanul, facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 9-10 buc. Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade, adaugam putina supa de zarzavat sau apa,asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii.
Fişiere ataşate
Chiftele(perisoare) cu sos.jpg
Chiftele(perisoare) cu sos.jpg (48.54 KiB) Vizualizat de 66437 ori
Ultima oară modificat 24/08/2007 03:03 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 24/08/2007 03:02

ce pofat mi-ai facut...cred ca prestez si eu zilele astea ceva cu sos rosu...mama a dat bir cu fugitii la bucatareala...chiar vorbeam cu fratele meu pe mes si zcea ca mama face mancare,l-am intrebat (insistent) ce face de mancare :"ce sa faca?cartofi prajiti,nu te-ai obisnuit?" =)) ..asa ca eu sunt maestru de ceremonii la bucatarie mai ales pe caldurile astea...iar reteta asta ar placea mult fratelui ca nu are "burieni" ,cum zice el :P ...

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 24/08/2007 04:37

am sunat pe mama si i-am dat "comanda" sa ia carne tocata....maine ,la cratita...

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 24/08/2007 04:44

multumesc pentru idee. nu m-am gandit niciodata sa fierb chiftelele direct in sos :( . tare greu imi mai venea sa fac paste cu chiftele si sos , cand avea pofta sotul meu. pentru mine era un fel de mancare de doua ori gatita :lol:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/08/2007 04:48

black_sweet_crush scrie:am sunat pe mama si i-am dat "comanda" sa ia carne tocata....maine ,la cratita...

bine,bine...o sa vezi ca se fac repede si nu stai mult in bucatarie. :) Sper sa-ti placa.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/08/2007 04:51

Gabriella scrie:multumesc pentru idee. nu m-am gandit niciodata sa fierb chiftelele direct in sos :( . tare greu imi mai venea sa fac paste cu chiftele si sos , cand avea pofta sotul meu. pentru mine era un fel de mancare de doua ori gatita :lol:


Eu aici in Italia am invatat sa le fac asa si de multe ori cu sosul care imi ramane condimentez pasta a doua zi.

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 24/08/2007 04:57

super idee....dupa ce fac chiftelele,imi fierb si cateva paste ca eu sunt lesinata dupa ele :buuun: ...de obicei,imi fac din alea cu sos de masline,ciuperci,rosii si usturoi.... :buuun: :buuun: ..scuze ca mi-am scris preferinta in subiectul de chiftele,dar mi-a venit apa in gura :roll:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/08/2007 05:02

black_sweet_crush scrie:super idee....dupa ce fac chiftelele,imi fierb si cateva paste ca eu sunt lesinata dupa ele :buuun: ...de obicei,imi fac din alea cu sos de masline,ciuperci,rosii si usturoi.... :buuun: :buuun: ..scuze ca mi-am scris preferinta in subiectul de chiftele,dar mi-a venit apa in gura :roll:

Da ,exact...mai adaugi in plus daca iti place si niste ciuperci,etc si iti faci un sos pentru paste.

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 24/08/2007 05:30

mi-am tras niste maslinoaieeeee :roll: ...abia astept sa fac maine...acum ma duc la lucru :? 8) ...

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 24/08/2007 07:36

Nico, mi-ai facut pofta rau de tot, si nu am decat carne tocata de miel ca voiam s afac niste chiftelute marocane candva, nu stiu cand, ca acum primul lucru pe lista e tortul ala cu peste al cristei.
Problema mea e ca tocmai prajeala aia nesanatoasa ma innebuneste pe mine si mi se pare ca da un gust sosului :buuun: , ca altfel nici noi nu facem rantas, ci calim pulpa de rosii cu ceapa si usturoi si foi de dafin.
Nu stiu ce ma fac eu cu voi pe aici.


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori