Chiftele cu sos

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chiftele cu sos

Mesajde lucia_bp » 17/03/2011 08:42

Ingrediente:

-1 kg carne tocata amestec
-1 ou
-4 linguri pesmet
-30 ml lapte
-1 ceapa tocata marunt, optional
-sare
-1/2 lingurita piper alb, proaspat macinat
-1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
-1 lingurita nucsoara
-2 lingurite seminte de mustar macinate, optional
-1/2 lingurita coriandru macinat
-100 g unt
-2 linguri ulei
Se mai pot adauga, dupa dorinta si optional: magheran, cardamon, ghimbir, scortisoara, etc.

Preparare:

Framantati bine carnea cu oul, laptele, pesmetul, sarea si condimentele.
Formati chiftele mari, de aproximativ 100 g fiecare.
Puneti la incins, intr-o tigaie mare uleiul, apoi untul si cand totul este infierbantat bine, adaugati chiftelele.
Prajiti de jur- imprejur pana se rumenesc si dati deoparte.
Caliti ceapa in aceeasi grasime, optional, apoi repuneti chiftelele, adaugand in acelasi timp si 2 cani de apa fierbinte.
Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, circa 25- 30 min sau pana ce chiftelele sunt facute si sosul scazut.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Serviti-le calde langa o garnitura de cartofi sau legume, totul stropit cu sos.
Fişiere ataşate
CIMG2405.JPG
CIMG2405.JPG (133.44 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2404.JPG
CIMG2404.JPG (127.21 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2403.JPG
CIMG2403.JPG (133.37 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2406.JPG
CIMG2406.JPG (119.5 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2407.JPG
CIMG2407.JPG (126.13 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2394.JPG
CIMG2394.JPG (162.73 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2377.JPG
CIMG2377.JPG (149.18 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2375.JPG
CIMG2375.JPG (149.59 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2371.JPG
CIMG2371.JPG (160.58 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2370.JPG
CIMG2370.JPG (153.51 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2368.JPG
CIMG2368.JPG (75.77 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2366.JPG
CIMG2366.JPG (132.71 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2363.JPG
CIMG2363.JPG (131.6 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2355.JPG
CIMG2355.JPG (85.57 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2351.JPG
CIMG2351.JPG (121.96 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2345.JPG
CIMG2345.JPG (98.56 KiB) Vizualizat de 7963 ori
CIMG2340.JPG
CIMG2340.JPG (140.83 KiB) Vizualizat de 7963 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/03/2011 10:33

Lucia, de unde ai atata energie in tine???Vad ca ai facut garnitura niste cartofi tavaliti prin pesmet si stropiti cu cascaval si dati la cuptor???Of ce pofta mi-ai facut acuma nici nu iti poti imagina.....dupa condimentele insirate , ar merge mai bine carne de miel sau capra sau se potriveste si cea de porc cu vita???
n
Nu am folosit inca la a doua combinatie de carnuri aromele din reteta.....ce carne ai pus???? :hug: :hug: :pup: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/03/2011 12:03

Lucia se pot trimite la pachet?...nu de alta poate se indura sufletul tau si de un pofticios amarat care nu mai are timp nici macar sa respire, dar sa mai gateasca.... :wink: :wink: :wink:

Cred ca au o aroma si un gust grozav
:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 17/03/2011 01:25

:badday: ...mi-am "spurcat" ochii in chiftelele tale :x :x :x

De cand ai aparatul asta, pozele iti sunt atat de apetisante incat despre mancare aproape ca nu mai pot zice nimic - si nici nu zic :P - dar cum eu nu gatesc NIMIC in perioada asta ma chinuie sucurile gastrice :cry: si, vorba lui Pupi, energia ta :!:

Ma plec in fata ta atat in cuvinte cat si-n fapt :master: :master: :master:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/03/2011 06:36

pupi scrie:Lucia, de unde ai atata energie in tine???Vad ca ai facut garnitura niste cartofi tavaliti prin pesmet si stropiti cu cascaval si dati la cuptor???Of ce pofta mi-ai facut acuma nici nu iti poti imagina.....dupa condimentele insirate , ar merge mai bine carne de miel sau capra sau se potriveste si cea de porc cu vita???
n
Nu am folosit inca la a doua combinatie de carnuri aromele din reteta.....ce carne ai pus???? :hug: :hug: :pup: :pup:


Ehehheeeiiiii !
Doar nu crezi ca una am scris in reteta si alta am facut...carnea tocata este amestec porc cu vita...si merge de minune cu condimentele folosite :peace: :peace: :peace:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/03/2011 07:21

OK doamna mea, am vazut doar carne amestec si m-a dus gandul prin alte parti, pe la alte carnuri :wink: , nu ca m-as impaca mai bine cu alea , dar asa dupa cum ma dus pe mine capul :P :P ...oricum carne de miel nu mananc nici impuscata ( si nici de capra :( ) ....uneori mai ii trag un porc sau o vita si gata ......am sa le incerc si eu , are condimente putin altfel fata de chiftelele normale....imi fac cu ochiul .... :hug: :hug: :pup: :pup:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 18/03/2011 07:32

ce apetisant!!! si ce rabdare ai sa faci poze la fiecare pas :hug:
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/03/2011 05:17

Arata foarte bine chiftelutele, cred ca sunt foarte aromate :roll: .
Multumesc de ideea de a pune seminte de mustar si coriandru in chiftelute :hug: :pup: :flower: , cred ca sunt :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/03/2011 08:33

yafa scrie:Lucia se pot trimite la pachet?...nu de alta poate se indura sufletul tau si de un pofticios amarat care nu mai are timp nici macar sa respire, dar sa mai gateasca.... :wink: :wink: :wink:

Cred ca au o aroma si un gust grozav
:hug: :flower:


Nu se pot servi decat la mine acasa...asa ca vezi cum faci ...sa ajungi la timp !

:hug: :pup: :hug: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/03/2011 07:08

iuliajewel scrie::badday: ...mi-am "spurcat" ochii in chiftelele tale :x :x :x

De cand ai aparatul asta, pozele iti sunt atat de apetisante incat despre mancare aproape ca nu mai pot zice nimic - si nici nu zic :P - dar cum eu nu gatesc NIMIC in perioada asta ma chinuie sucurile gastrice :cry: si, vorba lui Pupi, energia ta :!:

Ma plec in fata ta atat in cuvinte cat si-n fapt :master: :master: :master:


Sunt :blushing: :blushing: :blushing: ...oare merit chiar atat de multe laude...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori