Chifteaua miraculoasa

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Chifteaua miraculoasa

Mesajde pupi » 10/10/2011 12:56

Am ras cand am gasit reteta pe internet, nu i-am dat prea mult credit, dar mi-a placut cum a aratat in poza, deci am salvat reteta cu gandul ca odata si odata am sa ii dau o sansa de viata.....ieri a fost sansa asta . Cum am dat in bolonzeala si am stat in bucatarie aproape toata ziua , aragazul a functionat la foc continuu....magiun si rulada Yafei la cuptor, gem de smochine, varza cu carne si spanac pe ochiurile aragazului. Deci am decis sa pun chifteaua la locul ei, adica MASINA DE PAINE :P ....exact, acolo am copt-o :P

Deci, pentru chiftea

1 ceapa
750 gr carne macinata de porc ( cam rar gatesc animalul asta :o )
250 gr ciuperci
sare, piper, boia dupa gust
patrunjel tocat ( optional)
4 catei de usturoi ( eu am pus vreo 8 ca tare ne place usturoiul)
5-6 linguri de pesmet( am folosit pesmetul japonez Panko)
2 oua mari( sau 3 mici)


Pentru glazura

4-5 linguri de Ketchup
1 lingurita zahar brun( aici am pus doar jumate de lingurita)
1 lingurita de mustar ( am pus mai mult )


1 masina de paine

Ceapa si usturoiul se curata de coji, se spala si se toaca marunt, ciupercile se feliaza si apoi se toaca si ele in bucati ceva mai maricele, patrunjelul, daca folositi, se spala si se toaca si el .
Carnea se trece prin masina de macinat de doua ori ca sa avem o masa fina ( asta daca nu aveti carnea deja macinata)
Se amesteca intr-un vas toate componentele prevazute in reteta la partea de chiftea, dupa care se aseaza in cuva masinii de paine. Cuva NU trebuie sa aibe atasata paleta de framantat aluat.
Daca doriti se poate prelinge intre compozitia de carne si peretii cuvei , cateva picaturi de ulei( eu am pus cam o lingura ) dar asta nu este prevazut in reteta( oricum chifteaua lasa apa si grasime). Se acopera si se selecteaza programul de coacere al masinii( nici un alt program, doar cel de copt, care in general este ultimul pe panoul de optiuni).
La masina mea programul este de o ora si cum nu prea am eu incredere in masinile astea in ceia ce priveste coptul, am mai pus inca odata programul ( asta dupa ce prima tura s-a terminat) si am mai lasat inca jumate de ora din a doua tura. La sfarsit , cand am taiat chifteaua , am vazut ca nu era cazul dar e bine si asa.
Am scos afara din masina o chiftea suculenta, coapta bine, aromata si plus ca avea si sosul ei care l-am servit, picurat, peste cartofii pireu.
Deci sa revin la chiftea.
Inainte cu jumatate de ora de a se incheia programul de copt am turnat peste chiftea si intre ea si peretii cuvei, glazura care trebuia.
Am amestecat cele prevazute in reteta si am pus cu lingurita peste chiftea ( doar am ridicat capacul masinii si am aranjat frumos glazura pe unde am considerat eu ca o vreau) .MASINA NU SE OPRESTE IN TIMPUL ADAUGARII GLAZURII....
A iesit, asa cum am mai spus, o bunatate si de acuma inainte de cate ori am sa o mai fac sigur am sa o pun din nou la masina de paine, nu se face miros in bucatarie, nici o eventuala mizerie in cuptor, iese moale, frageda are crusta crocanta deasupra si ( iar ma repet) frageda , suculenta in interior :roll: :roll: :roll:
Cine doreste sa aibe o chiftea umpluta cu oua fierte desigur ca se poate si asta. Cantitatea de carne este pentru o masina cu capacitatea de 1 kg , eu am mai micsorat putin din ele , carnea era de 1 kg la reteta originala. Chifteaua a iesit inalta de 4 degete, deci daca as fi folosit cantitatile originale, ar fi fost poate de 5-6 degete inalta.
Daca doriti si ouale fierte in carne, se pune un strat de amestec in cuva masinii se aranjeaza ouale dupa cum permite marimea cuvei, se acopera cu alta parte de amestec avand grija sa acoperim bine ouale si in rest se tine cont de ce am scris mai sus.Mie mi-a iesit aici o chiftea din care am mancat la pranz 4 adulti si un copil plus ca a mai ramas o jumatate si pentru maine sau ziua urmatoare
Fişiere ataşate
036 chuftea.jpg
036 chuftea.jpg (93.9 KiB) Vizualizat de 3209 ori
032 chiftea.jpg
032 chiftea.jpg (95.7 KiB) Vizualizat de 3209 ori
031chiftea.jpg
031chiftea.jpg (99.67 KiB) Vizualizat de 3209 ori
030 chiftea.jpg
030 chiftea.jpg (98.05 KiB) Vizualizat de 3209 ori
029 chiftea.jpg
029 chiftea.jpg (82.92 KiB) Vizualizat de 3209 ori
026 chiftea.jpg
026 chiftea.jpg (77.98 KiB) Vizualizat de 3209 ori
025 chiftea.jpg
025 chiftea.jpg (85.8 KiB) Vizualizat de 3209 ori
020 chiftea.jpg
020 chiftea.jpg (80.05 KiB) Vizualizat de 3209 ori
019 chiftea.jpg
019 chiftea.jpg (68.2 KiB) Vizualizat de 3209 ori
018 chiftea.jpg
018 chiftea.jpg (101.85 KiB) Vizualizat de 3209 ori
017 chiftea.jpg
017 chiftea.jpg (84.87 KiB) Vizualizat de 3209 ori
016 chiftea.jpg
016 chiftea.jpg (99.05 KiB) Vizualizat de 3209 ori
015 chiftea.jpg
015 chiftea.jpg (126.54 KiB) Vizualizat de 3209 ori
030 chiftea.jpg
030 chiftea.jpg (98.05 KiB) Vizualizat de 3209 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/10/2011 07:22

=D> =D>
E tare frumoasa caci e rumenita si pe laterale. N.-am masina de piine asa ca nu-mi ramine decit sa o incerc in tava de chec cu varianta asta cu glazura turnata .

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 10/10/2011 09:59

ma asociez cristei,vrem sa o gustam hai la treaba,dar fara masina de paine,speram ca ne iese ca a ta,tare buna mai pare, :hug: o zi buna

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 10/10/2011 02:43

ce gospodina ai fost ieri =D> =D> si ce ingenioasa,bravo ptr idee,a iesit super faina :hug: :hug: :hug:
http://cartederetete.ro

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 10/10/2011 06:36

Trebuie neaparat sa o incerc, dar am pus-o bine reteta pana ajung la masina de paine :wink: .
:flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/10/2011 07:50

Crista, mersi....in tava de chek poate iese asa cum ies chiftelele umplute in general( meat loaf) nu stiu ce sa spun despre crusta ...dar incercarea moarte nu are....imi place gustul asta tare mult...cred ca ciupercile ii da o savoare aparte....pana acuma nu am mai facut chiftea decat umpluta cu oua fierte si fara ciuperci....cand am sa o mai repet, am sa ac mici modificari la ea....mai mult usturoi, mai mult piper si boia si mai multa ceapa....acuma am pastrat reteta aproape 99% , e buna , alor mei baieti le-a placut tare mult dar gustul propriu zice " mai mult usturoi" pentru ca il iubesc si alte condimente ceva mai mult....daca faci si coci in tava asa cum se face in mod normal, sa imi spui despre crusta cum a iesit :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/10/2011 07:54

Yaya, asa cum am scris si la Crista, e foarte buna, imi si ne place, o sa o mai repet sigurat, dar am sa o condimentez mai mult ( dupa gustul nostru) ....despre crusta poate iese si la tava, nu stiu...de cate ori am facut chifteaua am umplut cu oua fierte si nu am pus ciuperci si am facut la tava de sticla termorezistenta....forma de chek nu am folosit ...sa ma tineti la curent cu crusta ( e diferenta mare intre tavile care se folosesc )...pupici :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/10/2011 07:55

Mitinita, idea nu imi apartine, asa cum am spus , am scos idea de pe o pagina de pe internet si cum cuptorul meu a mers la foc continuu toata ziua de sambata, am recurs la idea aparatului de paine :P ....e super :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/10/2011 07:56

Yafa, mai este timp, sant sigura ca ai sa o faci odata cand , ca si mine, ai sa fii in criza de timp si de spatiu la aragaz :P :hug: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/10/2011 07:42

In tava de chec iesea cu crusta deasupra poate pentru ca eu ii puneam mereu ou batut sau parmezan , pesmet deci pacaleam putin :P dar dupa mine cea mai misto parte din reteta asta e glazura aia de sos ca la compozitie fiecare face cum ii place si adauga ce vrea ai dreptate .

O sa o incerc musai numai sa cumpar ketchup :paguba:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori