Chec invatat de la Zuli

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Chec invatat de la Zuli

Mesajde giulia » 21/08/2006 01:13

RETETA NU E A MEA E A LUI ZULI.SI VREAU SA-I MULTUMESC CACI IN SFIRSIT MI-A IESIT CHECUL CUM TREBUIA. :lol:

"INGREDIENTE:
ZAHAR 1 CANA SI JUMATATE
FAINA 1 CANA SI JUMATATE
ULEI 7 LINGURI
APA 7 LINGURI
OUA 7 BUCATI
CACAO 1-2 LINGURI
1 PACHETEL PRAF DE COPT
1 PACHETEL ZAHAR VANILAT
Se separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat)
zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se pune siropul de zahar(asa fiebinte) si se mai bate un pic .
Peste compozitie se pune praful de copt ,zaharul vanilat ,se bate un pic ,apoi se pun cele 7 galbenusuri si se amesteca iar ,uleiul si iar amestecam iar la final faina amestecind sa nu aiba cocoloase.
Se unge o forma cu grasime(eu pun margarina) se pune compozitia, din care oprim un pic si o amestecam cu cacao adaugind peste. "(ZULI)

P.S. VROIAM SA-L FAC SI EU TOT CU CACAO NUMAI CA IN MOMENTUL CIND PUNEAM IN TAVA AM INCEPUT SA VORBESC CU SOTUL SI AM SCAPAT TOT ALUATUL . :oops: :oops: ASA CA DATA VIITOARE AM SA-FAC ASA.TOATE INGREDIENTELE LA TEMPERATURA CAMEREI NU DIN FRIGIDER. :wink:

EU AM PUS UN PRAF DE SARE IN ALBUS INAINTE DE A INCEPE SA-L BAT CA SA IASA CUM TREBUIE ( "BAT"). :clipocit: AM APRINS CUPTORUL CU 5 MIN INAINTE CA SA-L BAG LA 160 PENTRU 45 MINUTI CCA.ARAGAZUL NU SE DESCHIDE PINA NU VEZI CA SCHIMBA CULOAREA SI TREBUIE SA-L INCERCI CU O SCOBITOARE.DACA SCOBITOAREA IESE FARA NICI UN PIC DE ALUAT E GATA SI-L MAI LASI DOAR PINA FACE CULOAREA TA PREFERATA :pup:

RETETA SI FOTO ORIGINALE.
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... at_de_mine
Fişiere ataşate
taiat felii.jpg
taiat felii.jpg (29.52 KiB) Vizualizat de 78240 ori
2 checuri.jpg
2 checuri.jpg (33.55 KiB) Vizualizat de 78240 ori
albusul cu galbenusul, zahar vanilat praf de copt.jpg
albusul cu galbenusul, zahar vanilat praf de copt.jpg (26.88 KiB) Vizualizat de 78240 ori
siropul.jpg
siropul.jpg (28.55 KiB) Vizualizat de 78240 ori
albusul.jpg
albusul.jpg (24.69 KiB) Vizualizat de 78240 ori
Ultima oară modificat 22/08/2006 10:40 de către giulia, modificat de 3 ori în total.
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/08/2006 02:02

Giulia ..ce bine arata ... :buuun: :buuun:

Mie sa imi zici cit masoara tavile tale ca sa stiu cita cantitate trebuie sa fac si eu ( pt tava mea de chec)

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 21/08/2006 02:55

crista scrie:Giulia ..ce bine arata ... :buuun: :buuun:

Mie sa imi zici cit masoara tavile tale ca sa stiu cita cantitate trebuie sa fac si eu ( pt tava mea de chec)



pai si zuli le-a facut pt o tava dar cum eu nu am de aia ca a iei am pus in 2 tavi.masurile ti le dau miine ca azi nu ajung pe acasa.si tu am vazut ca ai fost gospodina :love: :love:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/08/2006 02:59

da.. am fost mare gospodina =))

Miine, poimiine, pina la Craciun de fapt imi poti da masuri de tavi .. ca acum sunt inca la salata de fructe cu inghetata .

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

masurile la tava

Mesajde giulia » 21/08/2006 03:08

le-am gasit pe net.
Misure del prodotto
Lunghezza: 34 cm
Larghezza: 12.5 cm
CapacitĂ : 1.5 l
Fişiere ataşate
tava.jpg
tava.jpg (9.21 KiB) Vizualizat de 78208 ori
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/08/2006 03:35

Mersi Giulia, intre timp am citit cu atentie si reteta lui Zuli si am vazut ca a facut cu forma rotunda tip ciambella ... acum astept Craciunul !!

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

tava

Mesajde giulia » 21/08/2006 03:47

:flower:asta am sa mi-o iau ca are 2 funduri :unul drept si unul cu forma .ca sa o pot folosi oricind. :party: :party:
Fişiere ataşate
ciambella.jpg
ciambella.jpg (21.23 KiB) Vizualizat de 78189 ori
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

livipetre
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 03/12/2005 04:57

Mesajde livipetre » 30/08/2006 10:33

giulia scrie:
crista scrie:Giulia ..ce bine arata ... :buuun: :buuun:

Mie sa imi zici cit masoara tavile tale ca sa stiu cita cantitate trebuie sa fac si eu ( pt tava mea de chec)



pai si zuli le-a facut pt o tava dar cum eu nu am de aia ca a iei am pus in 2 tavi.masurile ti le dau miine ca azi nu ajung pe acasa.si tu am vazut ca ai fost gospodina :love: :love:


draga Giulia, am facut si eu reteta asta de chec dar nu stiu unde gresesc poate poti sa ma ajuti tu.
Toate bune si frumoase pana cand opresc focul si dupa cinci minute prajitura mea care arata super scade si iti dai si tu seama cum arata. Ai idee din ce cauza scade, unde anume gresesc, am facut exact asa cum scrie in reteta.

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 31/08/2006 10:38

livipetre scrie:
giulia scrie:
crista scrie:Giulia ..ce bine arata ... :buuun: :buuun:

Mie sa imi zici cit masoara tavile tale ca sa stiu cita cantitate trebuie sa fac si eu ( pt tava mea de chec)



pai si zuli le-a facut pt o tava dar cum eu nu am de aia ca a iei am pus in 2 tavi.masurile ti le dau miine ca azi nu ajung pe acasa.si tu am vazut ca ai fost gospodina :love: :love:


draga Giulia, am facut si eu reteta asta de chec dar nu stiu unde gresesc poate poti sa ma ajuti tu.
Toate bune si frumoase pana cand opresc focul si dupa cinci minute prajitura mea care arata super scade si iti dai si tu seama cum arata. Ai idee din ce cauza scade, unde anume gresesc, am facut exact asa cum scrie in reteta.




Mi se intimpla si mie sa stii pina am facut cu reteta de la zuli.Problemele pot fi :
1. nu e bun praful de copt
2.ai deschis cuptorul in timpul coptului?
:badday: :!:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

livipetre
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 03/12/2005 04:57

Mesajde livipetre » 31/08/2006 10:42

giulia scrie:
livipetre scrie:
giulia scrie:
crista scrie:Giulia ..ce bine arata ... :buuun: :buuun:

Mie sa imi zici cit masoara tavile tale ca sa stiu cita cantitate trebuie sa fac si eu ( pt tava mea de chec)



pai si zuli le-a facut pt o tava dar cum eu nu am de aia ca a iei am pus in 2 tavi.masurile ti le dau miine ca azi nu ajung pe acasa.si tu am vazut ca ai fost gospodina :love: :love:


draga Giulia, am facut si eu reteta asta de chec dar nu stiu unde gresesc poate poti sa ma ajuti tu.
Toate bune si frumoase pana cand opresc focul si dupa cinci minute prajitura mea care arata super scade si iti dai si tu seama cum arata. Ai idee din ce cauza scade, unde anume gresesc, am facut exact asa cum scrie in reteta.




Mi se intimpla si mie sa stii pina am facut cu reteta de la zuli.Problemele pot fi :
1. nu e bun praful de copt
2.ai deschis cuptorul in timpul coptului?
:badday: :!:


Iti multumesc ca ia fost asa de prompta cu raspunsul, de deschis cuptorul nu l-ama deschis expre pentru ca ai specificat si tu in in retea ta, dar ai dreptate praful de copt e cam de mult.
O sa incerc sa fac altul si daca imi iese bine o sa-l postez si eu pe forum.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori