Chec din albusuri cu rahat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chec din albusuri cu rahat

Mesajde lucia_bp » 23/03/2015 04:07

O varianta super deliciosa a clasicului chec si deosebita ca textura.
In plus, se folosesc mult mai putine ingrediente si este reteta salvatoare ori de cate ori va raman albusuri in plus si nu aveti chef sa faceti bezele.
Este un chec pufos, iar faptul ca este facut doar din albusuri intensifica de doua ori mai mult orice aroma pe care o veti adauga; mai mult de atat, nucile, fructele uscate, ciocolata si rahatul se preteaza foarte bine retetei, fara ca ele sa cada pe fundul tavii.

In concluzie- un chec delicios de bun :buuun: Sper sa va conving sa-l pregatiti :peace:


Ingrediente

-1 cana* cu albusuri (cca 5-7 albusuri)
-1 praf de sare
-1 cana* zahar pudra
-1 lingura zeama de lamaie
-1 cana* faina
-½ plic praf de copt
-rahat, taiat cubulete

* Masurati ingredientele cu aceeasi cana.

Preparare

Mixati albusurile cu 1 praf de sare, spuma tare.
Adaugati tot cate 1 lingura din zaharul pudra, zeama de lamaie si mixati in continuare pana ce zaharul este incorporat complet si obtineti o bezea lucioasa si tare.
La sfarsit inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt si cubuletele de rahat cu ajutorul unei spatule, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-30 min, la 170 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliat.
Fişiere ataşate
cimg4349.jpg
cimg4349.jpg (52.46 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4350.jpg
cimg4350.jpg (53.07 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4351.jpg
cimg4351.jpg (45.84 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4352.jpg
cimg4352.jpg (40.43 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4353.jpg
cimg4353.jpg (80.04 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4354.jpg
cimg4354.jpg (81.85 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4355.jpg
cimg4355.jpg (81.39 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4356.jpg
cimg4356.jpg (79.21 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4357.jpg
cimg4357.jpg (75.44 KiB) Vizualizat de 4264 ori
cimg4358_5980.jpg
cimg4358_5980.jpg (86.7 KiB) Vizualizat de 4264 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 23/03/2015 09:09

Arata tare bine :buuun: :buuun: :buuun:
...imi place foarte mult rahatul in prajituri :wink:

:hug: :pup: :love: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 24/03/2015 08:38

M-ai convins sa-l pregatesc! Arata extraordinar! Si culorile rahatului isi fac bine treaba!
=D> =D> =D> =D> =D> Felicitari Lucia! :hug:
MIKI

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/03/2015 12:53

Bun si frumos in acelasi timp. Este o reteta excelenta si o idee de a valorifica albusurile. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/03/2015 11:29

Ce culori frumoase :vis: :vis: :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/03/2015 01:13

d_dana_a scrie:Arata tare bine :buuun: :buuun: :buuun:
...imi place foarte mult rahatul in prajituri :wink:

:hug: :pup: :love: :flower:


Sper sa te fi convins cat este de bun acest chec :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/03/2015 08:53

mikirafaela scrie:M-ai convins sa-l pregatesc! Arata extraordinar! Si culorile rahatului isi fac bine treaba!
=D> =D> =D> =D> =D> Felicitari Lucia! :hug:


Foarte bun checul :peace: Tot secretul consta in cum si cat de tare se bate albusul...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/04/2015 01:31

Am si eu o reteta de chec din albusuri si tot cu fructe dar arata diferit de checul tau....am sa i l fac, am albusuri si rahat....Pastele e aproape, postul pe terminate....deci va sta pe platou in ziua de Paste...te pup :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/04/2015 07:47

antoniah scrie:Bun si frumos in acelasi timp. Este o reteta excelenta si o idee de a valorifica albusurile. :hug: :pup: :flower:


Asa este, draga Antoniah :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/04/2015 07:47

alejoe scrie:Ce culori frumoase :vis: :vis: :master: :master:


:pup: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 37 vizitatori