CE am gatit azi ( 54)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 01/10/2014 09:46

crista scrie:mersi Bia :hug: :hug: :hug: musai sa o incerci ca merita


mi-am adus aminte de frunzele alea de mangold ale tale, la noi nu erau simbata :-( dar apar si ele ... merg bine in combinatie cu peste de care vrei tu sau mai ales Alessia ( supa cu perisoare de peste sau rulouri sarmale )


Mara ardeii umpluti sunt o bunatate ... trebuie sa mai fac si eu cind o sa gasesc ardei micuti :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:



Merci Crista pentru idee!
perisoare din peste chiar nu am facut pana acum.
Si rulourile cu mangold suna interesant.
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/10/2014 09:59

pentru perisoare e aici pe rc o reteta a meliandei dupa care m-am luat si eu... si pentru sarmalute e tot aici pe rc reteta de data asta a mea pe care o poti modifica

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 01/10/2014 10:02

Mara, Crista, Roxana, delicioase toate preparatele!
Supa cu pere si branza e foarte faina, ardeii umpluti :buuun: , nu mai zic de prajitura!
Spor tuturor la bucatarit!
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/10/2014 10:21

prajitura nu cred ca mai are multe zile =)) =)) =)) =)) se topeste vazind cu ochii :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/10/2014 06:07

zucchine crocante cu pesto la cuptor ( pozate) - vegan

chiftelute la cuptor ( nepozate)

cu rosii si ardei

ps culoarea negricioasa e si din cauza pesto-ului
Fişiere ataşate
immagine_598.jpg
immagine_598.jpg (74.82 KiB) Vizualizat de 1550 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/10/2014 06:08

azi fara poze o reteta ca sa golesc frigideruk, miine e zi de shoipping culinar

un fel de colcannon http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... bere-8053/ dar cu varza de bruxeles si sunculita ( pancetta cuburi) alaturi de omleta cu cascaval ( Asiago ,,, nu stiu cu ce sa-l compar dintre cele romanesti)



dulce pentru mic dejun dar am mincat si azi ca muream de pofta :lol: Nua a Nicoletei , poza la reteta ei

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/10/2014 03:19

Pentru ca ieri- 03 octombrie- a fost ziua nationala Germaniei am facut acesti cartofi absolut deliciosi :buuun:

Pot fi serviti ca un pranz, dar si ca o cina consistenta. Incercati-i :peace:
Fişiere ataşate
cim0129.jpg
cim0129.jpg (95.84 KiB) Vizualizat de 1493 ori
Ultima oară modificat 05/10/2014 11:49 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 05/10/2014 09:16

Crista, zucchinele crocante cu pesto la cuptor - vegan arata minunat.
Ai scris reteta pe undeva?Sunt cam in urma cu cititul pe RC.
Am planificat cu Alessia pentru sambata viitoare o iesire in parc(daca tine vremea cu noi) si un picnic, asa ca trebuie sa ma gandesc la niste preparate bune pentru masa la iarba verde.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/10/2014 10:30

Bia n-am scris ca nu e chiar nimic de scris =)) =)) =)) Deci am spalat , taiat capetele si apooi taiat zucchinele in bstonase cam cit un deget si de lungime si de grosime le-am pus niste sare pe ele, amestecat putin si le-am lasat intr-un castron cel putin 30 min. Apoi le-am pus in strecuratoare si le-am spalat de zeama aia cu sare si le-am lasat sa se scurga. Am varsat 1/2 de borcanel de pesto fara usturoi gata cumparat ( dar il poti face tu acasa din ce vrei si cum vrei ), 1/2 de borcanel cred ca sunt vreo 5 linguri cca ... Am pus pe tava hirtie de copt si am incalzit cuptorul la maxim. Luam citeva bastonase de dovlecel si le trinteam in castronul cu pesto , le tavaleam bine sa si ramina ceva pe ele dar nu un strat gros ci fdoar sa fie minjite .. Le scoteam de acolo si le tavaleam prin pesmet amestecat cu parmezan ras si le asezam in tava. Cind le-am terminat am bagat tava la cuptor si le-am lasat acolo pina erau gata ,. Adica trebuie sa fie moi dar nu chiar fleoscaite, se si rumeneasc eventual le poti chiar rasuci putin ... vezi si tu dupa cuptor si cum iti plac.. cred ca 20 min au stat in cuptor . .. Le lasi sa se raceasca inainte de ale minca, merg bine pentru iarba verde.

tot pentru iarba verde mergg si astea :
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... rtlz-8014/ fara sunculita ca nu-i obligatorie
sau cu dovleac ( tot asa fara pancetta ) http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... lita-8013/
sau o tarta cu aluatul asta ( merge si fara turmeric sau poti pune tu ce vrei in el) http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... are-11856/ pentru umpluturi vezi si la Nico si Claudia ca au multe idei
sau asta cu rosii dar cu aluat frantuzesc .. http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... osii-8779/
sa- pe asta trebuie sa o mai fac si eu, chiar o sa incerc cu aluatul ala cu ulei de la tarta cu curcuma, e fraged si bun si nu e asa gras ca asta frantuzesc

sau hamburgerul ala din linte mmmm eu am ramas cu mintea la el dar am uitat sa iau lintea :-)



ieri am facut broccoli fiert linga niste pulpe de pui la cuptor cu lamiie, origan, masline, capere si rosii uscate din ulei ... 2 linguri de apa si puiul uns cu ulei cu o pensula deci fara ulei in tava ca oricum a lasat grsime din piele ( pe care eu n-am mincat-o dar am lasat-o pe pui ca sa nu se usuce carnea de tot ).. mai avem si azi pui, trebuie sa fac insa lata garnitura, poate niste dovleac .

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 05/10/2014 02:48

Multumesc Crista, acum am citi mesajul.Am profitat de vremea frumoasa si am fost pana la cimitir la tata si la bunicii mei.
Acum studiez si salvez retetele.
Sigur sa fac hamburgerul pe care mi l-ai trimis si crochetele de dovlecei si inca ceva din retetele noipe care mi le-ai trimis.
Cu turmericul nu am nicio problema, noi in folosim in aproapre toate retetele.
:master: =D> :love: :love: :love: :love: :love: :hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori