CE am gatit azi ( 54)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/09/2014 04:37

supa crema de conopida si pere cu Brie .. un parfum imbatator


in doua variante :

vegetariana : cu pere coapte si piper

nevegetariana : cu para si bacon "cuptorite cu grilul " mai intii
Fişiere ataşate
immagine_594.jpg
immagine_594.jpg (45.42 KiB) Vizualizat de 2067 ori
immagine_591.jpg
immagine_591.jpg (44.77 KiB) Vizualizat de 2067 ori

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 30/09/2014 04:44

Crista o super prezentare de nota 10. =D>
hi

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 30/09/2014 05:43

crista scrie:Roxi bine ai venit in bucatarie cu forte noi :hug: :hug: sa inteleg ca puiul mic e tare cuminte daca te lasa sa te dezlantui culinar =)) =))


noi ieri am mincat carnea rulata ramasa de duminica cu garnitura de ciuperci gratarite si niste mazare cu smintina si marar


azi pipote --- deci Roxi cum era tocanita ungureasca ??? ceapa multa, boia si eventual galuste de faina ?? eu cam asa o sa fac azi fara galuste daca ma hotarasc sa o pun linga o mamaliguta


Crista, incerc sa ii fac programul de somn de zi cum l-a avut inainte de plecare cu doua saptamani. Si cand e treaz si ok il am agatat de picioarele mele. De fapt el pe un picior, Codita pe altul :P

Da, tocanita e cu multa ceapa si boia. Eu am mancat-o fara galuste, deci nu am facut galuste. Am pus o ceapa mare, doi ardei grasi adusi din tara si un morcov. Ceapa marunt si morcov rondele subtiri. Ardeiul l-am lasat mai maricel, cam 1,5-2 cm. S-ul mi-a zis ca a mea a iesit mult mai buna, nefiind atat de uleioasa. Am facut-o cu untura. Am pus 2 lingurite cu varf de boia dulce si in lipsa de cea picanta o cayenne taiata feliute. Calita ceapa, pus morcov si ardei si ametite si ele un pic, puse pipotele - cam juma de kg am avut- calite si ele un pic si la sfarsit cu aprox un deget peste toate. foc mic, capac si .... o ora si jumate. Cand a fost gata am pus ca gheo 2 lingurite de pasta de tomate, ar fi fost suficienta una, dar de gustoasa a iesit super. FOi de dafin, piper boabe si sare. Cea mancata de mine avea si creste si fudulii de cocos :P
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 30/09/2014 07:16

Crista, superba prezentare si inedita combinatia de conopida cu pere, cred ca este delicioasa.
Multumesc pentru variata vegetariana!
:master: :hug: :master:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 30/09/2014 07:18

Roxi,ma bucur sa te vad pe aici.
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 01/10/2014 04:54

Va servesc si u cu ce am facut ,nimic special o ciorbica si ardei umplut.
Fişiere ataşate
ardei.jpg
ardei.jpg (25.94 KiB) Vizualizat de 2031 ori
cior.jpg
cior.jpg (40.14 KiB) Vizualizat de 2031 ori
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/10/2014 06:57

Roxi mersi mult ... cam asa am facut si eu dar fara morcov si ardei :-) mult suc de rosii dar e bun si as zice eu ca mergea si un pic de chimen dar am uitat sa pun :-) fara galusti ca mi-a fost lene si am mincat cu piine .. nu mergea mamaliga ca am facut supa aia de conopida si pere inainte .


Bine faci ca ii mentii programul de somnic, iti mai faci si tu ale tale in casa si are si el un program ..


:hug: :hug: :hug: :hug: va servesc cu o felie de prajitura stil negresa cacao si nuci cu pere .. rapidisima, in 5 min amesteci tot si alte 20 min la cuptor
Fişiere ataşate
immagine_597.jpg
immagine_597.jpg (55.96 KiB) Vizualizat de 2026 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 01/10/2014 09:32

Mara, delicios ce ai pregatit!
:buuun: :buuun: :buuun: =D> :master: =D>

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 01/10/2014 09:33

Crista, o reteta rapidisima si buonisima!
:love: :hug: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/10/2014 09:42

mersi Bia :hug: :hug: :hug: musai sa o incerci ca merita


mi-am adus aminte de frunzele alea de mangold ale tale, la noi nu erau simbata :-( dar apar si ele ... merg bine in combinatie cu peste de care vrei tu sau mai ales Alessia ( supa cu perisoare de peste sau rulouri sarmale )


Mara ardeii umpluti sunt o bunatate ... trebuie sa mai fac si eu cind o sa gasesc ardei micuti :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 20 vizitatori