CE am gatit azi ( 54)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 28/09/2014 12:44

De pofta, va trimit niste cozonac! :)
Fişiere ataşate
10353637_743465015715121_9138130045712487239_n.jpg
10353637_743465015715121_9138130045712487239_n.jpg (115.55 KiB) Vizualizat de 1688 ori
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 28/09/2014 11:00

Miki, sa va fie de bine, arata tare bine!
:buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 29/09/2014 06:17

Ce pofta mi sa facut de cozonaci :lol:
Super pastele cu cartofi :lol: ,bors de fasole nu am facut niciodata ,meriyta incercat.
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/09/2014 06:57

cozonac :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: ce bunatate



eu am comis iar cartofii in stil Lucia dar de data asta cu boia dulce si cumin macinat cica e de Malta

alaturi de pulpa superioasa de curcan dezosata si umpluta cu morcov, nuci si stafide .. probe tehnice pentru sarbatori ca sa fiu in ton cu cozonacii :party: :party:
Fişiere ataşate
immagine_587.jpg
immagine_587.jpg (53.87 KiB) Vizualizat de 1648 ori
immagine_589.jpg
immagine_589.jpg (79.49 KiB) Vizualizat de 1648 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/09/2014 07:07

Crista, imi place ce ai gatit =D> =D> =D> Abia astept sa vad reteta de pulpa umpluta...ma incanta mult umplutura :buuun: Esti tare harnicuta :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/09/2014 07:50

Lucia umplutura nu are nimic deosebit, am ras niste morcovi care zaceau in frigider , de fapt i-am mixat intr-un robot care seamana cu masina de macinat cafea dar e mai maricel , am adaugat un pumn de nuci mixate tot in aceeasi dracovenie si un pumn de stafide .. pus sare si gata .. asta e tot ...

Lui F i-a placut asa, eu zic ca mai mergea si niste parmezan ras SAU puteam inabusi morcovii rasi cu putina ceapa dar putina sa nu strice gustul de morcov ... adica ideea e sa fie ceva care sa faca umplutura usor mai cremoasa, era cam sfarimicioasa pentru ca nu avea deloc grasime in interior si carnea de curca e slaba


Bucata de carne am ciopirtit-o oribil pentru ca nu se dezghetase de tot , ideea e sa fie dezosata si intinsa apoi putin patuta cu ciocanul de snitele ... am pus umplutura asta , apèasat cu mina bine si rulat, am prins cu niste scobitori ( am unele de metal ca niste ace lungi ) si apoi am legat cu sfoara si am scos scobirtorile in timp ce legam ( era mai comod asa) .. pus in tava la cuptor cu 2 linguri de apa dar oricum curcanul lasa apa si copt la foc mai maricel pina s-a rumenit bine .. Nu stiu cit ca n-am fost atenta la ceas :-(

pun o poza cu umplutura
Fişiere ataşate
immagine_582.jpg
immagine_582.jpg (90.05 KiB) Vizualizat de 1640 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/09/2014 08:03

Multumesc :pup: M-am lamurit :peace: Dar tot te rog frumos sa pui reteta :rugaciune:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/09/2014 08:14

Lucia ... :hug: :hug: :lol: asta e toata reteta ... hai ca ma duc sa o scriu sa fie.

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 30/09/2014 11:36

Bucatareala, bucatareala :)

Prima cerinta cand am revenit din tara a S-ului a fost : " fara carne! Orice, dar fara carne" So, am facut o ciorba de fasole ca de post, dar cu untura in loc de ulei, din care domnul meu a mancat o saptamana. Pe mine nu m-a atras prea mult, nu stiu de ce, desi era gustoasa. Macaroane cu branza, o tocanita de vita cu puree alaturi, am facut o salata boeuf cu boeuf of course :P si am culminat duminica cu o super mancarica chinezeasca, un pic picanta.

Ieri am stat mai toata ziua in bucatarie: ciorbita de vacuta acrisoara de la rosii, am incercat sa recreez o tocanita de pipote ungureasca mancata la un festival culinar in Cluj si o placinta de branza cu aluat dospit. Toate au iesit nemaipomenite, cred ca mi-am intrat iar in mana dupa pauza :P

Pe maine, de gasesc prune bune in piata, am de gand sa fac niste galusti cu prune, dar cantitate mai industriala, ca sa le congelez asa nefierte si folosi in caz de nevoie. Dar am nevoie de un sfat: cat timp se pot pastra in congelator?
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/09/2014 12:40

Roxi bine ai venit in bucatarie cu forte noi :hug: :hug: sa inteleg ca puiul mic e tare cuminte daca te lasa sa te dezlantui culinar =)) =))


noi ieri am mincat carnea rulata ramasa de duminica cu garnitura de ciuperci gratarite si niste mazare cu smintina si marar


azi pipote --- deci Roxi cum era tocanita ungureasca ??? ceapa multa, boia si eventual galuste de faina ?? eu cam asa o sa fac azi fara galuste daca ma hotarasc sa o pun linga o mamaliguta


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori