CE am gatit azi ( 54)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/11/2014 01:19

Pupi in poza aia e numai una dintre farfurii si am mincat vreo 2-3 diferite :-) de fiecare data umpleam farfuria cu cite 5-6 feluri :-)

ce mi-a placut a fost
- pakora de dovlecei ( deci dovlecei in aluat ca ala de clatite dar dfacut din faina de naut si prajite, se face pakora si cu altele )
- pui tikka massala dar asa e un clasic si place tuturor ca d'aia l-au ales englezii mincarea lor nationala :-)
- orez simplu si orez cu legume
- Baingan Bharta o crema de vinete coapte semana la gust cu salata noastra de vinete dar era portocalie
- spanac cu cartofi
- parca mai era ceva cu spanac
- naut curry as zice eu
- Nico a mincat si niste ardei gras cu cartof
- conopida f picanta si buna
- piine nan cu susan

nu imi mai amintesc restul si pe net meniul e f sarac , adica era mult mai mare si bogat acolo

pe linga asta aveau si kebab si niste supe si multe altele ... m-as mai intoarce pentru kebab

gogosile alea din poza sunt Gulab Jamuns cu cocos ras mai aveau inghetata de-a lor

tot felul de sucuri pe baza de lapte, sucuri de fructe cu mango erau majoritatea, evident ceai cu lapte pina si vin din india :-) dar nu am baut



avem in plan sa mergem la greci ca i-am ochit in timp ce ne plimbam

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 13/11/2014 05:05

In seara asta nu am avut nimic de cina si am facut ceva rapid si bun,
Cheesy pull apart bread.
Fişiere ataşate
mm_9918.jpg
mm_9918.jpg (53.48 KiB) Vizualizat de 2092 ori
unnamed_8026.jpg
unnamed_8026.jpg (53.81 KiB) Vizualizat de 2092 ori
m.jpg
m.jpg (55.68 KiB) Vizualizat de 2092 ori
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/11/2014 07:15

Mara ce piinica minunata mmmmm


eu ieri pulpita de curcanita :-) la tava cu cartofi, morcovi si radacina de telina

pentru azi mai dau cu banul inca

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/11/2014 08:49

Caut retete de dulciuri cu gem :!: ...poate ma puteti ajuta :rugaciune:

Ieri seara, tarziu in noapte ( se vede dupa poze :badday: ) am facut acest foietaj turcesc cu gem si nuca...

:hug: :hug: :hug:
Fişiere ataşate
cimj3469.jpg
cimj3469.jpg (123.95 KiB) Vizualizat de 2079 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/11/2014 08:53

Felicitari, Maraarad =D> =D> =D> Ce minunata painica ai facut :master: :master: :master: ...mi se pare mie sau este ca un aluat foietaj ?

Daca poti, te rog frumos sa treci reteta pe forum :rugaciune: Tare mult imi place cum arata :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/11/2014 09:25

Lucia nu cred ca vin cu noutati ca toate astea exista aici pe rc deja dar macar iti amintesti de ele

eu am facut o data mai demult o placinta cu mere clasica foi dar si strudel iar umplutura din mere coapte la microunde in strudel si rase putin calite ( parca in placinta ) apoi pentru ca erau putine le-am adaugat gem de gutui ( parca ) dar daca ai gem de prune, mere, pere merge oricare dintre ele .. era sa zic 50% mere si 50% gem... am umplut foile si am copt ..

prajitura Nua scrisa de Nico merge cu gem

orice pandispan care iti place tie reteta aia cu fructe ( cirese , capsuni etc) se poate face inlocuind fructele cu cite o lingura de gem de preferat chiar ramasite de gem sa fie multe culori si gusturi diferite sau tarta soacrei Danielutei

linzer clasic sau orice alta tarta cu gem sau biscuitii aia cu gem in mijloc ca o floare sau numai cercuri ( aici se numesc ori ochi de bou ori margareta de Stresa iti caut retete daca vrei dar sigur exista si aici pe rc)

retetele din sudul italiei : sbriciolata desi este cu nutella merge si cu gem http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ato-11997/
sau a mea care e cu crema http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... cale-1372/ dar si pe ea o poti face in amestec ricotta cu marmelada

sau aceeasi varianta dar din nord wsbrisolona mai crocanta, aproape de linzer http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ise-12737/

torta slava a mea sau varianta pusa de Pupi prajitura cehoslovaca

uite o reteta aici de biscuiti italieni umpluti cu gem http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... p?t=281637 daca vrei iti traduc

mai exista aici un fel de ravioli copti din aluat in functie de zona, mie imi pace ala cu ricotta in el ca e cel mai fraged si bun umpluti cu gem dar si cu altele .. reteta mea se numeste crestine http://lacucinadicrista.blogspot.it/200 ... stine.html

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/11/2014 10:09

crista scrie:Lucia nu cred ca vin cu noutati ca toate astea exista aici pe rc deja dar macar iti amintesti de ele

eu am facut o data mai demult o placinta cu mere clasica foi dar si strudel iar umplutura din mere coapte la microunde in strudel si rase putin calite ( parca in placinta ) apoi pentru ca erau putine le-am adaugat gem de gutui ( parca ) dar daca ai gem de prune, mere, pere merge oricare dintre ele .. era sa zic 50% mere si 50% gem... am umplut foile si am copt ..

prajitura Nua scrisa de Nico merge cu gem

orice pandispan care iti place tie reteta aia cu fructe ( cirese , capsuni etc) se poate face inlocuind fructele cu cite o lingura de gem de preferat chiar ramasite de gem sa fie multe culori si gusturi diferite sau tarta soacrei Danielutei

linzer clasic sau orice alta tarta cu gem sau biscuitii aia cu gem in mijloc ca o floare sau numai cercuri ( aici se numesc ori ochi de bou ori margareta de Stresa iti caut retete daca vrei dar sigur exista si aici pe rc)

retetele din sudul italiei : sbriciolata desi este cu nutella merge si cu gem http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ato-11997/
sau a mea care e cu crema http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... cale-1372/ dar si pe ea o poti face in amestec ricotta cu marmelada

sau aceeasi varianta dar din nord wsbrisolona mai crocanta, aproape de linzer http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ise-12737/

torta slava a mea sau varianta pusa de Pupi prajitura cehoslovaca

uite o reteta aici de biscuiti italieni umpluti cu gem http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... p?t=281637 daca vrei iti traduc

mai exista aici un fel de ravioli copti din aluat in functie de zona, mie imi pace ala cu ricotta in el ca e cel mai fraged si bun umpluti cu gem dar si cu altele .. reteta mea se numeste crestine http://lacucinadicrista.blogspot.it/200 ... stine.html


Wauuu :!: ...cate idei mi-ai dat :peace: Multumesc din suflet, Cristina :pup: :pup: :pup: ...in ultimul timp, parca " sunt batuta in cap " :badday: :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/11/2014 10:11

Multe retete vi le-am recomandat ca fiind bune, dar pe aceasta va rog sa o faceti :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:

Spuma de gutui cu lapte de pasare

:hug: :hug: :hug:
Fişiere ataşate
cimg3490_7843.jpg
cimg3490_7843.jpg (73.21 KiB) Vizualizat de 2068 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 14/11/2014 05:52

As face o dar nu prea am gutui aici si daca cumva am mai gasit nu au deloc aroma.
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/11/2014 07:32

noi ieri

paste, unele care se numesc strozzapreti de cumparat ( dar exista pe RC reteta lor si cum se fac in casa ) cu sos de carne ( ragu boloniez ) si pancetta afumata

si

carnea fiarta de pe o aripa de curca cu cartof,m morcov fiert si salata de sfecla rosie cu hrean ( nepozate)
Fişiere ataşate
immagine_757_1.jpg
immagine_757_1.jpg (60.49 KiB) Vizualizat de 2022 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori