CE am gatit azi ( 54)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 03/11/2014 09:21

Nu stiu ce fel de gutui avem noi aici in State dar pot sa iti spun ca de cate ori incerc sa le pastrez nu pot sa le tin mai mult de 3 saptamani...se strica. Le culeg din pom( am in curte) si le pun pe dulap dar nu se pastreaza timpindelungat.
Sotul imi spune acuma ca se pastreaza PE dulap in camere RECI si neaparat sa aibe loc intre ele, nu trebuie sa se atinga una de alta....este important ca incaperea unde stau ele sa fie neancalzita, rece... am sa le pun in frigiderul care il avem in curte si il folosim doar vara [pentru sucuri, bere, vinuri ....acolo nu am nimic acuma ...sa vedem.
Deci camera rece, gutuile sa aibe loc intre ele :hug: ...ma duc la cartofi prajiti acuma

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 04/11/2014 05:03

Vazand dovlecei aia umpluti ma apucat si pe mine pofta acum.
Pupi compot de gutui :vis: :vis: :vis: preferatul meu :lol: :lol:
Eu va servesc cu ciorbica de perisoare ,am mai avut si eu ghiveci si snitel ,carnati cu piure dar fara poze.
Fişiere ataşate
cio.jpg
cio.jpg (83.32 KiB) Vizualizat de 1618 ori
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/11/2014 07:26

Pupi multumesc si tie si sotului tau. O sa le pun sa nu se atinga intre ele.


Mara buna ciorba aia de perisoare mmmm :buuun: :buuun:


eu am facut ieri supa de grispe o supa foarte buna de curcan ca asta e important la reteta asta, baza ei. in rest nu-i mare scofala

si la felul 2 am mincat carnea fiarta de curcan (era o aripa) cu un fel de salata de cartof si alte zarzavaturi fierte care au fost in supa +ardei gras si masline sare si un firicel de ulei
Fişiere ataşate
immagine_740.jpg
immagine_740.jpg (42.84 KiB) Vizualizat de 1590 ori
Ultima oară modificat 04/11/2014 11:16 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/11/2014 10:32

Noi am mancat azi ardei umpluti
,nu am poze pentru ca mereu sant pe fuga si nu mai apuc sa pun mana pe aparat...probabil maine am sa fac shredded porc si cartofi prajiti dar la cuptor nu in ulei ( azi am avut din astia...Crista ce ai putut sa imi faci :x )....ma bate gandul la o praji cu mere si mereu ma ia lenea cand vine vorbe sa ma apuc de treaba si iar aman pe a doua zi prajitura :P :P ....ma incurajez singura, imi spun.."lasa ca nu e bun atata dulce"" :P :P

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/11/2014 11:18

Pupi si eu "baletez prin bucatarie " dupa o reteta dar n-am mere in casa asa ca voi face cu altceva ca e totusi cazul .. e mai usor dimineata la micul dejun


pentru azi am in minte un pilaf cu supa ramasa de ieri si cu niste ciuperci

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/11/2014 08:30

tot nepozata ca daca ieri a plouat era cam bezna si nu ies bine pozele .. ca la nebuni vara e prea mult soare si acum e prea intuneric :-(


deci ieri o mamaliguta cu niste brinza ( ca imi era mie pofta ) si cu tocanita de pui


mai am mamaliga si azi deci o sa fac ceva cu ea , ma mai gindesc

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/11/2014 11:04

CRista, maine cred ca amsa fac totusi prajitura cu mere ca deja mi-e rusine de mine :P de cand imi tot promit si nu ma tin de cuvant ....am sa fac si eu mamaliga, am telemea, am branza de vaci si smantana deci pofta mare sa am doar...ai resturi de mamaliga??
Rade pe razatoarea de mere si pune in straturi alternative cu branza si bacon taiat cubulete si prajit, eventual spargi ceva oua deasupra cand o pui la cuptor sau faci gogosi de mamaliga daca nu ai suficient ramas pentru o mancare noua...

uite aici o inspiratie....

1. Mămăligă la grătar
Ingrediente pentru sos: o ceapă albă, 3 linguri de pastă de tomate, o lingură de ulei, piper alb, mămăligă tare.
Mod de preparare: în uleiul încins se căleşte ceapa, apoi se adaugă pasta de tomate diluată cu puţină apă, sare şi piper
după gust. Se încinge grătarul şi din mămăliga rece se taie cuburi - cu un cuţit trecut prin apă rece la fiecare tăiere - şi se
pune pe grătar câte trei minute, pe fiecare parte. Cuburile se servesc cu sos de roşii, ca atare sau ca garnitură la o friptură....

...sau alta...

Tocăniţă cu morcovi şi mămăligă
Ingrediente: 3 morcovi tăiaţi cubuleţe, 4 cepe tocate, o cană de lapte de soia, două linguri de ulei de floarea-soarelui, 3 linguri de făină, două linguri de pătrunjel verde mărunţit, sare după gust, mămăligă, frunze de dafin.
Description: cid:4.422369230@web165002.mail.bf1.yahoo.com
Mod de preparare: se călesc ceapa şi morcovii în două linguri de ulei şi o jumătate de linguriţă de sare. Făina se amestecă bine cu laptele de soia şi se adaugă treptat la compoziţie. Se fierbe totul 10 minute, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul. Se serveşte pe felii de mămăligă şi se decorează cu frunze de dafin.
..

Mamaliga i straturi eu o fac destul de des( poti folosi mamaliga veche si o razi pe razatoarea de mere in loc sa faci proaspata...

Mămăligă În pături
Ingrediente pentru umplutură: 300 g şuncă de curcan, 150 g spanac fiert şi tocat, 5 linguri de smântână, piper alb după gust, 10 roşii cherry, 200 g mozzarela, mămăligă.
Description: cid:5.422369230@web165002.mail.bf1.yahoo.com
Mod de preparare: se fierbe spanacul 15 minute, apoi se scoate din apă şi se lasă la scurs într-o sită. Şunca se taie mărunt şi se amestecă, într- un vas, cu spanacul tocat, smântâna şi piperul alb. Se face o mămăligă mai tare şi se dă deoparte. Se unge cu ulei o crăticioară şi se aşază în ea, sub formă de strat, jumătate din mămăligă. Se pune apoi umplutura de şuncă şi spanac şi se acoperă cu restul de mămăligă. Se nivelează şi se lasă să se răcească aproximativ o oră, apoi se scoate pe un platou, scuturând crăticioara. Se taie felii, ca tortul, şi se serveşte cu roşii cherry şi cu brânză mozzar

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/11/2014 11:13

Pupi mersi mult :hug: :hug: :hug:

am o punguta mica ( cit o mingie de tenis de cimp adica ) cu carne de cirnat ( cruda) si am scos-o sa fac cu ea un sos deci cred ca fac ca o mamaliga in straturi .. buna ideea cu rasul pe raza', eu ma gindeam sa o sfarim cu mina dar iese mai aerata cu razatoarea..


imi place la nebunie reteta de Tocăniţă cu morcovi la noi i-ar zice ciulama dar cu morcovi chiar nu am facut pina acum .. excelenta ideea !!
:flower: :flower: :flower:


edit ca am apasat prea repede pe buton

am pus tocanita pe lista cu to do :-)

azi fac o praji din aia care aici se numeste tarta moale / crostata morbida , un aluat ca de chec, pandispan dupa gust in care pun dulceata cu lingura .. am mai facut-o sapt asta si cum se face usor merita un repetir


ieri am mincat si castane coapte mmmmmm mai am de o tura

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/11/2014 09:10

ieri am haladuit virtual si culinar prin orientul mijlociu si nu prea :-))


deci

o piinica indiana umpluta cu morcovi condimentati .. o bunatate .. se numeste Gajar Paratha , gajar = morcov, se poate umple cu orice zarzavat sau leguma sau cu brinza ( d'aia d'alor paneer ) se maninca la ceai ca gustare dar si la micul dejun alaturi de iaurt sau chutney sau omleta sau toate gramada :-) eu am mincat cu omleta


hummus libanez clasic ( din naut cu usturoii, lamiie si tahina )
Fişiere ataşate
immagine_752_1.jpg
immagine_752_1.jpg (49.58 KiB) Vizualizat de 1495 ori
immagine_748_1.jpg
immagine_748_1.jpg (55.84 KiB) Vizualizat de 1495 ori
immagine_749_1.jpg
immagine_749_1.jpg (71.12 KiB) Vizualizat de 1495 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/11/2014 02:53

Wauuuu :o numai bunatati pe aici :buuun: , mai bine nu intram in bucatariile voastre...

Vai de mine, ce rusine imi este...am si uitat de cand nu am mai mancat mamaliga :badday: deja :vis: la ea...

Ieri am facut un compot de gutui pentru iarna...va las si voua cateva borcane :pup:

:hug: :hug: :hug:
Fişiere ataşate
cimg3388.jpg
cimg3388.jpg (58.73 KiB) Vizualizat de 1482 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori