Ce am gatit azi ( 53)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/09/2014 09:50

Bia daca mai ai mangold poti sa faci si tu reteta aia fara peste deasupra. Tot cu mangold ( frunzele de sfecla ) poti face orice mincarica scazuta sau mai zeamoasa sub forma de minestra in amestec cu leguminoase ( fasole verde, naut ) combinatia se numeste " in zimino" in original aici la mine peste deal la Pistoia dar si pe la Yaya zimino inseamna o mincare de legume d'astea de frunza ( in special sfecla dar merge si spanac) in combinatie cu peste, fructe de mare ( acolo unde esti aproape de mare) dar si cu leguminoase mai spre dealuri si munti. Merg si linga niste carne vegetala

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/09/2014 09:51

Pupi, ai dreptate, e "prajitura televizor"! Ti-a iesit frumoasa! :buuun:
Sa va fie de bine toate, ai o lista cu preparate de m-am pierdut cand am citit-o!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/09/2014 09:58

da .. televizor se numea si la noi acasa :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: dar ce buna e ...

Pupi ti-a iesit tare bine cu foile de cacao, imi place :buuun:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/09/2014 10:16

Pupi, arata delicios!
Numele de curcubeu i se potriveste mai bine decat televizor!

:love: :love: :love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/09/2014 10:18

crista scrie:Bia daca mai ai mangold poti sa faci si tu reteta aia fara peste deasupra. Tot cu mangold ( frunzele de sfecla ) poti face orice mincarica scazuta sau mai zeamoasa sub forma de minestra in amestec cu leguminoase ( fasole verde, naut ) combinatia se numeste " in zimino" in original aici la mine peste deal la Pistoia dar si pe la Yaya zimino inseamna o mincare de legume d'astea de frunza ( in special sfecla dar merge si spanac) in combinatie cu peste, fructe de mare ( acolo unde esti aproape de mare) dar si cu leguminoase mai spre dealuri si munti. Merg si linga niste carne vegetala


Crista, mi-ai dat niste super idei, mangold am toata toamna, pentru ca il cresc in solar.
O sa incerc si varianta ta si combinatia cu naut si fasole verde .
:master: :love: :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/09/2014 10:46

Bia de care ai ca sunt mai multe feluri unele cu frunza mare si tulpina mai subtire cam ca spanacul si astea sunt si colorate: rosii, albe sau galbene ( tulpinile dar si radacinile)


si apoi exista cel care are frunza pusa pe un miz foarte carnos
Imagine

din primele poti face orice vrei de la sarmalute ( eu am facut si cu umplutura de peste dar si cu orez si brinza ), umplutura de placinta sau piure, adaugata in orez mixata sau doar tocata marunt

din cele cu cotoarele alea groase poti curata intii tulpinile de foita celulozica care e la suprafat , cu cutitul cum cureti firele de pe tulpinile de telina , apoi tai bucati, oparesti si le coci la cuptor sau le faci snitele ca si cum ar fi carne :lol:

aici la mine inca nu a aparut dar si cind apare o sa fie toata iarna .. asta e anotimpul cel mai bun cind gasesc la magazin toate buruienile posibile

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/09/2014 04:11

Crista, am 3 feluri de mangold:cu tulpinile colorate rosii, galbene si albe ; cu tulpinile albe si groase si cu tulpinile rosii si groase:

Am facut sarmalute din orez infasurate in mangold dar snitele inca nu am incercat pana acum.
La mine in solar creste primavara pana toamna tarziu, probabil ca daca as incalzi solarul ar creste si iarna.
Multumesc pentru informatii si pentru ideie de retete
:hug: :love: :hug:
Fişiere ataşate
swiss_chard.jpg
swiss_chard.jpg (67.33 KiB) Vizualizat de 1804 ori
rhubarb_chard.jpg
rhubarb_chard.jpg (32.35 KiB) Vizualizat de 1804 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/09/2014 04:15

Miki, mi-ai facut pofta cu cirbita de fasole, asa ca m-am apucat de gatit!
Am mai gatit o tocana de cartofi si acum ma apuc sa pun gogonele.
Fişiere ataşate
ciorba_de_fasole.jpg
ciorba_de_fasole.jpg (73.16 KiB) Vizualizat de 1802 ori
tocana_de_cartofi.jpg
tocana_de_cartofi.jpg (81.26 KiB) Vizualizat de 1802 ori
gogonele_bio.jpg
gogonele_bio.jpg (62 KiB) Vizualizat de 1802 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/09/2014 04:34

ce multe feluri ai .. super ,,

cauta pe net in italiana si dupa : bieta, bietoline, coste , bietola da coste ..pentru mangold, ca sunt foarte multe idei si retete, iar in engleza ii mai zice si swiss chard



eu fac acum paste cu sos de rosii si omleta cu fenicul fiert si niste brinza d'aia de seaman cu brie dar e mai moale si mai dulceaga

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/09/2014 04:41

crista scrie:ce multe feluri ai .. super ,,

cauta pe net in italiana si dupa : bieta, bietoline, coste , bietola da coste ..pentru mangold, ca sunt foarte multe idei si retete, iar in engleza ii mai zice si swiss chard



eu fac acum paste cu sos de rosii si omleta cu fenicul fiert si niste brinza d'aia de seaman cu brie dar e mai moale si mai dulceaga


Multumesc Crista!
Mi-ai facut pofta de fenicul, trebuie sa fac un drum pe la magazin sa ma aprovizionez.
Spor la gatit!
:love: :love: :love: :love:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori