Ce am gatit azi ( 52)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 16/08/2014 02:29

Vai fetelor ce de-a bunatati!

Crista, eu nu stiu cum e urda sarata :blushing: , trebuie sa ma bag la cautari. :hug: :flower:

Pupeasco, ce harnicuta! vai vai cu caldura. Frumoase legume in gradina matale :hug: :pup: ( off topic: o fotografie pentru tine de la cineva ce-ti duce dorul :wink:)

Claudia, Bia, spor la gatit

Noi nu prea mancam pe-acasa, asa ca nu am mare lucru ce sa va povestesc, doar cate o portie de paste cu rosii galbene din cand in cand si niste salate.

Un week-end minunat tuturor!
Fişiere ataşate
p1010935c.jpg
p1010935c.jpg (101.49 KiB) Vizualizat de 2403 ori
self.jpg
self.jpg (102.55 KiB) Vizualizat de 2403 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/08/2014 08:30

Yafa cauta ca sigur exista la magazin ricotta salata ( se mai numeste si ricotta secca/ uscata) .. fata de cea in ciĂŹutiuta si ff zemoasa asta e calup ca un sapun :-) si e ff uscata ca dehh e ricotta deci facuta din zer cu grasimi mai putine

uite o poza de pe net

Imagine


in general e de oaie si deci dupa regiune e mai puternic sau mai putin mirositoare ... e folosita mai mult in sud decit in nord dar satescul meu are multa marfa sudista, cred ca sunt sudisti cei care il gestioneaza ...


ce baiat mare ai in poza :party: :party:


azi am facut chiftelute alaturi de o mega salata rosii, salata si ceapa

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/08/2014 05:54

Crista, multumesc tare mult, am sa caut, probabil trebuie sa merg intr-un specific italian, in Elvetia nu am vazut deloc, sau la urmatoarea plimbare.

A crescut piticul, ai vazut?!.... si sa-l vezi pe cel mare, e cat mine. Cateodata parca mi-as mai dori sa mai fie mici.

:hug: :love: :love:

O duminica frumoasa va dorim! :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 17/08/2014 07:30

Weekendul acesta ar trebui sa-l numesc weekendul deshidratarii plantelor aromatice.
Am deshidratat 10 tavi de patrunjel, 5 tavi de marar, 5 tavi de tarhon si 2 tavi de oregno si acum am pus 5 tavi de rosii.
Si asta nu e tot, am gatit ciorba de perisoare in varianta vegana, fasole yardlong, clatite pufoase (reteta clasica cu ou si lapte, pt mama) si clatite vegane pentru restul familiei.
Am facut poze numai la clatitele vegane care mi-au iesit si ele foarte pufoase.
Fişiere ataşate
poza_1.jpg
poza_1.jpg (83.75 KiB) Vizualizat de 2341 ori
poza_3525.jpg
poza_3525.jpg (75.14 KiB) Vizualizat de 2341 ori
poza_3.jpg
poza_3.jpg (65.67 KiB) Vizualizat de 2341 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/08/2014 09:40

Yafa e mare ... trece vremea ...
cred ca nu merita sa o cauti mult, daca gasesti mai usor Brocciu care sa fie sarat , adica tare sa se poata rade ( pe net zice ca se numeste brocciu passu ) e acelasi lucru .. tot ricotta, tot de oaie ( sau chiar mai bun ca poate sa fie mixt cu capra brocciu ) , tehnica e cam aceeasi

Bia cum adica ciorba de perisoare vegana ? din ce ai facut perisoarele din soia din aia granulata ??

eu am facut ciorba de salata si niste zucchini in lungime pe jumatate umpluti numai cu brinza ( caciotta mai moale tocata cuburi si amestecata cu niste urda de oaie sarata si rasa + marar ) lasate la cuptor acoperite ca sa se inmoaie putin zucchina si de cind am scos capacul am presarat pe ele un amestec de biscuiti din aia sarati macinati si parmezan ras sa faca crusta ..

azi fac pulpe de pui la cuptor

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 18/08/2014 09:57

Bia cum adica ciorba de perisoare vegana ? din ce ai facut perisoarele din soia din aia granulata ??

eu am facut ciorba de salata si niste zucchini in lungime pe jumatate umpluti numai cu brinza ( caciotta mai moale tocata cuburi si amestecata cu niste urda de oaie sarata si rasa + marar ) lasate la cuptor acoperite ca sa se inmoaie putin zucchina si de cind am scos capacul am presarat pe ele un amestec de biscuiti din aia sarati macinati si parmezan ras sa faca crusta ..

azi fac pulpe de pui la cuptor[/quote]

Buna Crista
Am facut perisoarele din carne de cereale (Carnea de cereale este un aliment vegetal bogat in proteine si fara colesterol sau grasimi saturate, este practic o “carne vegetala” cu textura si gustul muschiului de porc sau a muschiului de vita, in functie de modul de preparare si de condimentele alese. La prima vedere este similar cu seitanul dar prezenta fainei de linte pe langa faina de grau, face ca acest produs sa fie mai hranitor decat seitanul, tofu sau soia.).
Pentru a se lega am folosit faina de mei si cous cous, o sa pun si reteta saptamana aceasta.Acum pun doar pozele cu perisoare..
Buna reteta de dovlecei umpluti cu urda, cred ca o fac si eu zilele astea, tocmai am facut niste branzica de casa pentru Alessia.
:hug: :love: :hug:
Fişiere ataşate
perisoare_vegane.jpg
perisoare_vegane.jpg (70.26 KiB) Vizualizat de 2316 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 18/08/2014 10:10

Buna fetelor! Ca de obicei, sunteti tare harnicute!
Bia, cred ca in week-end ai muncit cat pentru o saptamana! Frumoase clatitele vegane, dar da-ne si noua reteta! Sunt cu lapte de cocos? :buuun: Ciorba de perisoare vegane?!? Eu nu prea iubesc soia asta care e prin comert (nici granule, nici cuburi), am citit multe despre ea si nu e tocmai ok...din ce ai facut perisoarele? a venit si raspunsul...Camara ta se umple incet, incet numai de bunatati! =D> =D> =D> :master: :flower: :flower: :flower: :hug: :pup:

Claudia, cum a decurs programul de prajitureala? Sigur ai facut de toate! as veni in zbor si eu la tine, numai sa ma infrupt din ceea ce gatesti!

Elo, imi place reteta ta cu paste! :buuun: Pe caldurile astea vine la fix! :hug:

Spor in bucatarie!

Eu nu prea am ce sa etalez aici, servim in fiecare zi pepene! Rosu preferatul Lui si al Sanzianei, galben, preferatul meu!
Fişiere ataşate
10549160_801767586510668_5341700773809791452_o.jpg
10549160_801767586510668_5341700773809791452_o.jpg (88.62 KiB) Vizualizat de 2313 ori
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 18/08/2014 10:59

[quote="mikirafaela"]Buna fetelor! Ca de obicei, sunteti tare harnicute!
Bia, cred ca in week-end ai muncit cat pentru o saptamana! Frumoase clatitele vegane, dar da-ne si noua reteta! Sunt cu lapte de cocos? :buuun: Ciorba de perisoare vegane?!? Eu nu prea iubesc soia asta care e prin comert (nici granule, nici cuburi), am citit multe despre ea si nu e tocmai ok...din ce ai facut perisoarele? a venit si raspunsul...Camara ta se umple incet, incet numai de bunatati! =D> =D> =D> :master: :flower: :flower: :flower: :hug: :pup:

Miki, multumesc pt pepenele galben, este preferatul meu!
O sa scriu reteta de clatite vegane, eu am facut-o cu lapte de soia (pe care il prepar tot eu din soia bio, nu am incredere in cel din comert) dar poti folosi orice lapte vegetal, de migdale, alune, cocos, ce iti place.
Clatiele au iesit neasteptat de pufoase si gustoase, a fost un experiment de al meu care mi-a reusit( nu imi reusesc chiar toate ideile mele nebunesti)
:love: :hug: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/08/2014 11:29

la dovleceii aia pentru ca nu i-am oparit inainte am pus in tava cind coceau acoperiti o lingura mare cu apa sa aiba umezeala si sa se inabuse .. in rest nici macar ulei n-am pus in tava


frumoase perisoarele .. nici nu zici ca nu-s "adevarate" =))

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 18/08/2014 11:31

crista scrie:la dovleceii aia pentru ca nu i-am oparit inainte am pus in tava cind coceau acoperiti o lingura mare cu apa sa aiba umezeala si sa se inabuse .. in rest nici macar ulei n-am pus in tava


frumoase perisoarele .. nici nu zici ca nu-s "adevarate" =))



Crista, merci pt pontul cu dovleceii.
:master: :hug: :master:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori